Copiii de la Complexul Servicii Comunitare Olteniţa au aniversat Ziua Internaţională a Persoanelor cu Handicap

Copiii şi personalul de specialitate din Complexul de servicii comunitare Olteniţa au sărbătorit Ziua Internaţională de Solidaritate cu Persoanele cu Handicap din România. Copiii rezidenţi ai complexului au pregătit cu ajutorul profesorilor, asistenţilor sociali, logopezilor instituţiei un program artistic pentru invitaţii prezenţi la Ziua Persoanelor cu Handicap, sărbătorită în fiecare an pe 3 decembrie.
Coordonatorul Complexului Servicii Comunitare Olteniţa ec. Gianni Taflaru transmite invitaţilor că programul pregătit şi ziua celor cu handicap au fost special organizate pentru a uita de problemele celor care au astfel de dificultăţi, considerând că aceşti copii nu trebuie marginalizaţi ci ajutaţi şi integraţi în societate.
Reprezentantul biroului de proximitate din cadrul Poliţiei Olteniţa, agent şef Laurenţiu State le-a transmis cadrelor de specialitate angajate în complex, părinţilor şi copiilor că poliţia de proximitate le stă la dispoziţie în permanenţă
vezi filmarea video

Copiii instituţionalizaţi au primit cadouri de la elevii şcolilor şi liceelor din Olteniţa. Copiii bolnavi au primit jucării din pluş, sucuri naturale, dulciuri.
Câteva fete ale Liceului „Neagoe Basarab” le-au confecţionat copiilor jucării origami.
Printre organizatorii principali ai acţiunii din 3 decembrie de la Complexul Servicii Comunitare Olteniţa se numără şi administratorul instituţiei, jurist Roberta Niţu.
Gianni Taflaru, coordonatorul complexului a oferit un interviu siteului Olteniţeanul.
Să-l urmărim:

NOTA : Pentru o calitate superioara a imaginii, apasati butonul ” HD

Înfiinţată în 1992, Ziua Internaţională a Persoanelor cu Handicap are ca obiectiv promovarea înţelegerii problemelor legate de handicap şi mobilizarea susţinerii demnităţii, drepturilor şi bunăstării persoanelor cu handicap. Prin aceasta se încearcă, de asemenea, sensibilizarea opiniei publice cu privire la avantajele care ar rezulta din integrarea persoanelor cu handicap în fiecare aspect al vieţii politice, sociale, economice şi culturale.

Comentarii

 1. mari spune:

  TAFLARU E CEL MAI TARE !!!!!!!!!!!!!!!!!BINEEEEEEEEEE

 2. DRAGOS spune:

  MI-A PLACUT INTERVIUL PE CARE L-A DAT DL. TAFLARU

 3. sabina spune:

  🙂

 4. Mihaela spune:

  Ma bucur foarte mult ca se tin astfel de activitati si nu ii uitati si pe cei aflati in nevoie, persoanele cu disabilitati; este minunat sa ajuti o persoana – vorbesc aici si din experienta mea, ca viitor asistent social deoarece si eu am intalnit persoane de acest gen si este minunat sa fii in prezenta lor 🙂
  Felicitari celor care au organizat, care au venit cu ideea, dar si elevilor!

 5. popica spune:

  Trebuia sa ma invite si pe mine. Am certificare de handicapat de la Plus Oltenita. seful de acolo mi-a zis ca exista magfazine pt handicapti,in alta parte,e4ventual la primarie,atunci cand l-am intrebat de ce nu pune etichete mai mari.

 6. bianca elena spune:

  LA MULTI ANI,TUTUROR COPIIILOR CU HANDICAP!!!!!!

 7. andra spune:

  Macar atat sa se faca si pentru ei!

 8. alex ! spune:

  am fost si eu acolo in ziua aia ! saracii copii!

 9. rey_mariano spune:

  … SI CEI DIN CAMPANIA ELECTORALA(PRO BASESCU SAU PRO GEOANA) PUTEAU AJUTA PE ACEI MICUTZI !…SAU CE… NU AU DREPTUL COPII LA DIFERITE AJUTOARE PENTRU CA NU POT INCA VOTA?…UN PIK DE PE LA PRIMARIE… DE PE LA ALTII…SI SE ADUNA…VOINTA SA FIE…

 10. invitat spune:

  Am fost si eu printre invitatii acestei actiuni. Nu stiu de ce d-na Suzeanu a tinut s-o nominalizeze pe d-na Nitu Roberta ca principal organizator. Din cate stiu, organizatorii acestei activitati sunt acele persone ale caror functii au fost enumerate. Trebuiau enumerate scolile si cadrele didactice care au dat curs invitatiei si au participat la activitatea interactiva.

 11. invitat spune:

  De la primarie nu a catadicsit nimeni sa se deplaseze. Au spus ca inca asteapta sa ajunga cineva dar in final nu a ajuns nimeni si voi vorbiti de ajutor. Prea mult pentru edilii nostri. Este un segment care, poate pentru dansii nu prezinta interes.

 12. Lady Diana spune:

  @Invitat:
  Iti raspunsesem aseara la nedumerirea ta, dar cenzura nu a publicat mesajul…

 13. valy valy spune:

  Acei copii care sunt in acest complex,au tot ce le trebuie(hrana ,hainute,mancare)afara de un personal cu suflet de mama,care ar trebui sa fie prima conditie la angajare.

 14. stefanya spune:

  in primul rand mi-a placut interviul pe kre l-a dat d-l taflaru…un lucru foarte frumos pentru acesti copii neajutorati!

 15. cineva...chiar nu conteaza cine.... spune:

  Copiii din cadrul acestui complex beneficiaza de o gama larga de servicii, le sunt satisfacute toate nevoile, sunt sub atenta supraveghere tot timpul….pe romaneste, sunt curati, sunt hraniti, sunt respectati…nu stiu daca multi dintre ei ar fi avut parte de asemenea ingrijiri in cadrul familiei si de aceea intreg personalul complexului merita sa aiba parte de apreciere.

 16. florinel.cuceritorul spune:

  editat de admin – va rugam sa completati asa cum se cere in campurile obligatorii (nume si prenume REAL + numar telefon REAL)

 17. florinel.cuceritorul spune:

  editat de admin – va rugam sa completati asa cum se cere in campurile obligatorii (nume si prenume REAL + numar telefon REAL)