Cupa „Streetball” la Olteniţa

Cupa „Streetball” la baschet s-a încheiat duminică, 20 decembrie, la Grupul Şcolar „Nicolae Bălcescu” . Premiile pentru participanţi au fost oferite de Agenţia Judeţeană „Sportul pentru Toţi” Călăraşi. La competiţie au participat 18 sportivi băieţi şi fete.

La categoria „băieţi” locul I a fost obţinut de Zavalaş Darius, locul II de Marinescu Cristian şi locul III de Bidilici Liviu.
Categoria „fete” le-a avut câştigătoare pe Radu Roxana cu locul I, Dima Emma care a obţinut locul II, iar locul III revenit Mariei Nicola. Premiile s-au ridicat la 2000 de lei şi au constat în echipamente, şort şi maieuri de baschet, dar şi mingi originale de baschet. Toţi cei prezenţi au primit premii şi dulciuri.

„Regula jocului a fost de 3 la 3 la un coş pe o jumătate de teren cu reguli normale de baschet. Au fost 6 echipe participante, iar jucătorii sunt actuali elevi şi foşti elevi ai liceelor „Nicolae Bălcescu” şi „Neagoe Basarab”. Foştii elevi şi actualii studenţi au venit special din Bucureşti să participe la această competiţie, ce este cuprinsă în calendarul competiţional de anul acesta. Acţiunea trebuia să aibă loc în luna octombrie, dar din lipsă de fonduri ea a fost amânată.” declară preşedintele AJSpT Călăraşi şi director al Liceului „Nicolae Bălcescu”, prof. Cristina Drăgan. Despre participanţi prof. Drăgan spune că au fost minunaţi: „Copiii au fost minunaţi, au venit pe viscol şi pe gerul care ne-a paralizat, tocmai pentru a onora competiţie şi a se simţi bine. Prin acest concurs am dorit mediatizarea şi practicarea jocului de baschet mai des. Sunt mulţumită că pentru prima ediţie şi în condiţiile de afară au participat destui sportivi. Am o dorinţă pe care vreau să o şi pun în practică în curând şi anume să implementez un program împreună cu Federaţia Română de Baschet, pentru baschetul din grădiniţe. Am discutat deja cu Carmen Tocală, preşedintele Federaţiei Române de Baschet. Se va oferi câte un panou şi o minge fiecărei grădiniţe începând din ziua de 4 ianuarie. Mă voi ocupa personal de această acţiune. De asemenea, vreau să propun în şedinţa de Consiliu Local să turnăm 5 sau 6 terenuri de 3/5 în tot oraşul pentru acest joc de baschet numit „streetball”, un mijloc potrivit pentru toţi copiii de a face mişcare. Proiectul se va numi „Sport în cartierul meu””, mai spune prof. Cristina Drăgan.

Comentarii

 1. Razzvan spune:

  O initiativa foarte frumoasa, sa speram ca in viitor sa apara din ce in ce mai multe astfel de actiuni care vor fi promovate atat online cat si outdoor.

  Macar prin aceste jocuri sa mai fie impulsionata miscarea, daca baza de la stadion este data uitarii.

 2. fotbal:X spune:

  foarte frumos si sunt mandra ca am avut ocazia sa particip la acesta competite….multumiri domnisoarei directoare pt aceasta ocazie si pt ceea ce face….la tot mai multe concursuri

 3. Darius spune:

  Corectare la textul de mai sus locul 1 Bidilici Liviu,Negrila Cosmin,Zavalas Darius, locul 2 Bebereche Alexandru,Marinescu Cristian,Veresteanu Andrei.Multumim dnei Cristina pentru invitatie si asteptam cu nerabdare in Oltenita se se faca in sfarsit 1 teren de basket decent cu panouri rezistente si la inaltimi corespunzatoare(NU AVEM UNDE SA JUCAM!!), speram ca aceasta ”minune” sa se indeplineasca cat de curand si atunci sa se oraganizeze o a II a editie unde sa participe tot cei care stiu sa joace basket indiferent de varsta!

 4. Alinn spune:

  Pacat ca au talent si nu au unde sa joace basket, speram sa se mai organizeze astfel de evenimente in Oltenita!

 5. io spune:

  aha ce mijto vin si eu pe akolo…;)):))…..

 6. breaaaa spune:

  Terenurile de basket oare cand vor aparea in Oltenita??cat de coplicat este sa faci asa ceva?? Lumea ”buna” se da cu ferari,lambo,mercedes ultimele modele si ”astia” nu au unde sa se joace,ii vad tot timpul pe la Sahia cum se roaga de director si de paznici si sunt dati afara(din 10 zile 1 i lasa)!!daca era orgnizat vara cred ca cel putin 15 echipe ar ii participat si competitia era mult mai acerba!!!

 7. Ballahollic spune:

  e bine k mai este lume care sa joace basket,in rest cu terenurile …nu cred ca se vor face deoarece nu intereseaza pe nimeni acest subiect