Enel Olteniţa lucrează pe stâlpi

Lucrătorii Enel Olteniţa lucrează începând de marţi, 8 decembrie, la reţeaua de distribuţie energie electrică pe toată zona din Olteniţa. Pentru aceste modificări din reţea au fost preconizate patru zile de lucru. În fiecare zi în Olteniţa a fost întrerupt curentul electric aproximativ 5 ore.
Inginer de exploatare Enel Olteniţa, Dumitru Stoian, ne-a informat că lucrările se efectuează pentru modernizarea reţelei de alimentare cu energie electrică din Olteniţa: „În primul rând îmbunătăţirile făcute în reţea erau necesare pentru o mai bună funcţionare şi alimentare cu energie electrică. Sistemul la care se lucrează acum este anti-efracţie, un sistem care îi împiedică pe cei care vor să fure curent electric, pe cei care sustrag energie fără să plătească, să mai facă aceste operaţii. Prin acest sistem de reţea, scad pierderile tehnologice pe care societatea le înregistra lunar. Se lucrează inclusiv la contoare. S-au montat blocurile de măsură şi protecţie şi s-au făcut racordările. Până acum am finalizat Olteniţa nord şi partea de sud şi de est a municipiului.” declară inginerul Stoian. Acesta mai spune că olteniţenii au prevăzută o clauză în contractul de furnizare de energie. Astfel, alimentarea cu energie electrică se întrerupe în situaţii de avarie, reparaţii tehnologice sau de modernizare a reţelei de alimentare a municipiului cu energie electrică.
Programul de lucru Enel pe stâlpii de joasă tensiune este următorul:
În zilele de 8 şi 9 decembrie între orele 8,00 şi 16,00 curentul electric a fost oprit pe străzile Dunărea, C.A.Rosetti, Nicolae Bălcescu, bd. 1 Decembrie.
În zilele de 10 şi 11 decembrie în acelaşi interval orar, curentul electric va fi oprit pe străzile Nicolae Bălcescu, Pescarilor, Florian Mandache şi Alex. Iliescu.

Comentarii

 1. 1000w spune:

  o sa ne aducem aminte de raposatul 😛

 2. claudiu spune:

  Prin acest sistem de reţea, scad pierderile tehnologice pe care societatea le înregistra lunar…..SI PE CARE NOI TOTI LE SUPORTAM

 3. ada spune:

  nu mi place X(
  sw ia mereu curentul X(X(X(X(

 4. Emm spune:

  La mine nu a fost curentul oprit deloc. :-?? nici pe 8 nici pe 9

 5. rey_mariano spune:

  DAR DE CE NU O MODERNIZEAZA RETEAUA PE SUB PAMANT …SA MAI SCAPAM SI NOI O DATA PTR TOTDEAUNA DE O GRAMADA DE CABLURI AERIENE!LA FEL CA SI IN OCCIDENT, SI RUSHII LE AU PE SUB PAMANT! …CUM BATE UN PIC DE VANT…CUM RAMANEM FARA ENERGIA ELECTRICA…STATI CA VINE IARNA CEA ADEVARATA CU VIJELIILE EI…IARASI RAMANEM IN BEZNA CA SE RUP CABLURILE DE PE STRAZI…CE LE MAI FAC LA CABLURI? LE INNOADA, LE VERIFICA?…SAU URMARESC DACA FURA CINEVA CURENT PE LA BLOCURI SI PE LA CASE?…MODERNIZARI DE LOC…SI MAI PUTIN INVESTITII…POATE MAI BUBUIE ALT TRANSFORMATOR PRIN ORAS SA RAMANEM SI DE SARBATORI FARA CURENT!…TOTUL E POSIBIL!

 6. D3v!l spune:

  Pai daca nu o sa se mai fure curent automat consumul o sa fie muuult mai mic ca nu o sa isi permita sa mai tina radiatorul in priza, sau daca da, pe o putere ceva mai mica, astfel transformatorul o sa reziste ,)
  Ca destui si asta ma refer si la case mai mari, fura curent. Cum facea si Guta cu apa :))

 7. Wattdafuck spune:

  Ce vrajeala, astia de cand ii stiu lucreaza, dar cum se face ca lucreaza numai in zadar…cum bate un pic vantu sau de multe ori din senin, se ia curentul (ca si astazi de altfel, mai exact pe str.Pescarilor; nu stiu daca e oprit in tot orasul)…niste dobitoci!

 8. El principe de asturias spune:

  @ rey mariano ce zici tu acolo e scenariu SF ..Oltenita nu e Bilbao nu ? O sa iesi la pensie de acolo si nu o sa vezi schimbari de genul asta. Pariu pe o cutie cu whisky cumparat proaspat din Mercadona.
  Vrei dupa aia sa vezi santuri in tot orasul cind cauta vreo avarie ?
  Nu are cu cine lucra ,cei care sunt acolo angajati 60% nu stiu meserie , daca-i intrebi sa-ti defineasca ce e curentul electric , zice ca-i iei la misto.
  Transformatoarele iau foc pt. ca nu sunt bine protejate .La sirma de baloti de paie care o monteaza in loc de siguranta fuzibila ,,meseriasul Gica ” e normal sa se incinga si sa ia foc.Consumul e mai mare decit poate sa duca el de multe ori.
  In schimb cum apare o noutate in materie de antifurt curent , imediat se monteaza.
  Numai pot fura curent dupa aceea decit cei care cunosc bine pe cineva de la renel care sa le faca si lor ,,jmekeria „.Ceilalti nu vor putea.Dar se vor lega direct la stilp. Asa cum fac cei de pe „digului”.

 9. rey_mariano spune:

  @El principe de asturias… „Tienes mucha razon en lo que me estas diciendo”! …te simpatizez…ai dreptate…Nici nu a batut bine vantul acum cateva zile si am ramas in bezna totala in Oltenita, peste noapte!… Caldura noaptea in casa am avut caci merg , mai primitiv, pe „lemne”, dar ma intreb …ce s-au facut cei care au mers doar cu incalzirea cu gaze, neavand curent electric pentru a functiona centralele pe gaze?!…”pasando muchissimo frio en sus hogares”!…La fel si cei de pe la blocuri, mai ales, si mai mult , nici apa nu am avut…?!…Nici pe la voi, nu e colt de rai… „y tu lo sabes mas, hay que pagar al final del mes!…SI PE LA VOI …VIATA NU MAI ESTE ASA DE „ROZA” PRECUM ACUM ANI SI ANI…STITI CU TOTII LA CATE MA REFER!…Cel putin perna si patul acasa in Romania nu il platim!…Sa nu incercam sa ne ascundem dupa un „batz” de chibrit!…QUE TE LO PASES BIEN DE NAVIDAD Y TAMBIEN …DE NOCHE VIEJA 2010!

 10. El principe de asturias spune:

  @rey mariano..Pai exact ce spuneam mai sus se pune o pasare pe cablu si se rupe cablul ce sa mai zicem de un vint, cu instalatii de pe vremea lui „Pazvante chioru ” si treaba facuta de mintuiala ( Chapuzas )..jejeje..
  Cum am mai zis ,bunii profesionisti ” se van fuerra ”
  Cred ca au tremurat de frig ca pe vremea lui ceasca, saracii oameni..dar nu ei au vina ci proasta organizare a serviciilor desigur..
  „A traves de la vida de aqui”.> „garantizado” , doar 20-25 la suta din ce cistig ajung ” los gastos „, mincare, piso ( no compartido), todo . Diferenta faci ce vrei cu ei,( adevarat ca faci destule ).( Sa vezi acum oferte la jumatate de pret, la produse de firma !)
  Insa aici unii mai au si serviciuri care necesita ” el uso del cerebro, no solo los brazos”..nu intru in amanunte pt. a nu atrage alte comentarii inutile si controverse..dar anul asta a fost un an bun , doresc sa fie si pt. altii la fel: paga extra, cesta de navidad, cena de empresa , gratificaciones extraordinarias..etc..Dar Renfe sa traiasca si al sau AVE.( Alta Velocidad Española ). La 0,45 euro platit per km deplasarea la „obre „cu masina personala iar in luna nov. s-au adunat vreo 4800 km inseamna ceva parcursi.. afara de dieta si salariul de baza..pare incredibil..dar „es la verdad” ? Dar e o diferenta importanta intre un oficial de primera din constructii „por ejemplo” si un ” tecnico electromecanico de mantenimiento” pina la urma..zic eu….Asta e nu toti sunt perfecti si egali.Asa ca 700 „pavos ” chirie si „comida” e doar un faass. En 2008 he cobrado la mitad que ahora (atunci, ca oficial de 1-a),acum e din ce in ce mai bine : contract renovat azi, salariu marit..din ce in ce mai roza parca.:)…culmea : cu criza asta , ca sa vina in ajutorul cetatenilor ” se han bajado mucho los precios”..si hombre, de verdad ! Chirii, ipoteci, preturi masini,haine, mincare.etc.
  Asta e…regula capitalista : cel mai bun rezista,concurenta e mama progresului, iar pe ceilalti care nu au reusit mai mult ii compatimesc dar asta e viata.Mai cunosc pe aici destui romani fericiti , culmea tot din Oltenita ( o sa ne intilnim desigur sa tragem o fiesta ). Care transmit tuturor prietenilor si cunoscutilor de acolo ,sarbatori fericite .
  Yo tambien te deseo felices fiestas y que el año siguente sera mejor que el actual!

 11. bronhos spune:

  Am vandut tot ce se putea vinde,dar cei ce au cumparat nu au mai facut investitii,statiile de distributie a energiei electrice sunt varza in schimb contuarele sunt noi,preturile noi,salariile sefilor si mai noi,asta este ne meritam soarta,dar nu sufera cei care au vandut ci tot aia amaratii.

 12. vasile spune:

  nu stiu ce lege mai e dar uni prea fura in tara asta de exemplu florea vasile zis piele din satul valea rosie fura curent de ani de zile nimeni nu i face nimic