Proiectul „Românie, plai de dor” apreciat de profesori din Giurgiu, Bucureşti şi Rm. Vâlcea

Proiectul intitulat “Românie, plai de dor” Olteniţa s-a desfăşurat sâmbătă 12 decembrie şi potrivit invitaţilor săi s-a dovedit a fi un succes. Oaspeţii evenimentului au fost Costică Nicolae, coordonatorul cercului foto din cadrul Clubului Copiilor Giurgiu însoţit de două profesoare de pictură, Marin Miroiu, profesor coordonator al cercului foto din cadrul Clubului Copiilor de la sector 2 Bucureşti şi Grigore Uscatu, profesor-îndrumător al cercului foto din cadrul Clubului Copiilor Rm. Vâlcea.
Paralel cu vernisarea expoziţiei, în Sala Mare a Primăriei Olteniţa a avut loc un program artistic oferit de artiştii cântăreţi şi dansatori din Olteniţa.
vezi video


Prof. Marin Miroiu, Bucureşti: „Luna decembrie vine cu o salbă frumoasă de sărbători de iarnă. Sunt cele mai frumoase sărbători de peste an ale neamului românesc. Această salbă de sărbători a căpătat astăzi prin efortul dvs încă o sărbătoare -acest frumos şi reuşit proiect „Românie, plai de dor”. Am văzut o expoziţie minunată, nişte lucrări deosebit de frumoase. Asta înseamnă că în spatele lucrărilor sunt nişte copii deosebit de talentaţi, conduşi cu multă măiestrie de cadrele didactice. Vă mulţumesc pentru această mare bucurie. La mulţi ani!”

Prof. Costică Nicolae, Giurgiu: „Vă mulţumesc foarte mult pentru invitaţie. Se ştie că un gospodar bun se vede iarna, mă refer aici la primarul municipiului dvs, care a schimbat acest oraş pozitiv. Eu nu am mai fost de ani buni la dvs, când Olteniţa împreună cu Giurgiu făceau parte din judeţul Ilfov. De atunci s-au schimbat multe, iar acum văd un oraş foarte cochet, curat şi frumos…Domnul primar al dvs nu a ţinut cont de această criză şi împreună cu consilierii municipali au oferit sprijinul financiar şi moral acestui concurs…O expoziţie de acest fel costă foarte mult, iar primăria se pare că a făcut nişte eforturi extraordinare să facă posibilă această expoziţie. Este un spaţiu prea mic, neîncăpător pentru lucrările deosebite ale acestor copii, cu care mă mai întâlnesc şi prin alte locuri din ţară la concursuri…Mulţumesc doamnei profesor Victoriţa Colonel şi doamnei director Mirela Constantin pentru invitaţie. Sărbători fericite!”


Deşi a sosit mai târziu, prof.  Grigore Uscatu din Rm. Vâlcea s-a declarat foarte încântat de expoziţia de artă fotografică şi pictură de la Olteniţa. Acesta a felicitat întreaga echipă de profesori îndrumători şi pe copiii talentaţi care realizează aşa lucrări minunate.
vezi filmul şi interviuri

Anul acesta au fost acordate diplome celor mai buni dintre cei mai buni elevi ai cercurilor de pictură şi fotografie, iar în holul de lângă Sala Mare a Primăriei Olteniţa au fost expuse lucrări de artă fotografică şi de pictură realizate de copii din Olteniţa, Lipova, Huşi, Rm. Vâlcea, Bucureşti, Giurgiu, Brăila, Buzău, Panciu, Gherla, Dej, Targu Mures. Premiile au fost acordate pe categorii de vârstă şi genuri de creaţie. Fiecare dintre elevii-artişti ai oraşelor participante la expoziţie a primit câte o diplomă şi un premiu.
Gabriela Toader, Felicia Dănilă şi Velescu Ioana, Ciprian Vidroiu, Roxana Istrate, Vlad Popescu sunt câteva din numele de referinţă ale cercului foto Olteniţa. Copii talentaţi, aceştia au obţinut premii I la expoziţia de sâmbătă, dar şi numeroase alte premii importante la alte concursuri din ţară pe tot parcursul anului 2009.
vezi interviuri


Prof. Victoriţa Colonel, coordonatorul cercului foto-cineclub este sufletul acestei expoziţii în fiecare an.
Cea mai mare parte din picturile expuse în cadrul expoziţiei, aparţin celor mai mici dintre elevii cercului de artă plastică din cadrul Clubului Elevilor Olteniţa, condus de prof. Ecaterina Mitran.
vezi interviuri

Proiectul „Românie, plai de dor” a fost iniţiat în urmă cu trei ani de prof. Victoriţa Colonel.
Primăria municipiului Olteniţa este partener al proiectului şi cea care a susţinut proiectul cu sprijin financiar. Consilierii au aprobat suma de 5000 de lei, acest ajutor financiar s-a materializat în cheltuieli cu materiale multimedia, dar şi pentru amenajarea expoziţiei de artă fotografică şi pictură.

foto: Clubul Elevilor

Comentarii

 1. cetateanca spune:

  Felicitari!!!!!!!!!!!! Succes in viitor, la cat mai multe premii si expozitii de fotografie! E un domeniu cu adevarat interesant, merita mai multa atentie.

 2. andreyusha spune:

  a fost un concurs foarte frumos …eo is aia din dreapta

 3. ~~*Th3..Princ3ss..nIghtt~** spune:

  ~**Bun@ ..

  editat de admin – va rugam sa completati asa cum se cere in campurile obligatorii (nume si prenume REAL + numar telefon REAL)