Vacanţa forţată – bucuria elevilor

Până la sfârşitul anului calendaristic, majoritatea elevilor olteniţeni trebuie să mai treacă pe la şcoală doar opt zile. Decizia Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării de a trimite cadrele didactice în concediu fără plată a „tăiat” o săptămână de cursuri din calendarul anului şcolar 2009-2010. Iniţial, elevii olteniţeni ar fi trebuit să înceapă vacanţa de iarnă pe 19 decembrie. Concediul forţat impus de guvernanţi bugetarilor face ca vacanţa de iarnă să vină pe 14 decembrie, în perioada 14-18 decembrie majoritatea cadrelor didactice din judeţ urmând să intre în concediu fără plată.
Vacanţa forţată dăunează cadrelor didactice cărora le vor fi ciuntite salariile, dar aduce bucurie elevilor, pentru care zilele libere reprezintă mană cerească.
Practic, elevii olteniţeni trebuie să mai treacă pe la ore doar în perioada 2 – 11 decembrie, inclusiv. Din această perioadă, scădem zilele de 5 şi 6 decembrie -sâmbătă şi duminică- şi reiese că totalul zilelor de curs în luna decembrie ajunge la opt, în loc de 13 cât era prevăzut în calendarul anului şcolar 2009-2010.
Vacanţa de iarnă se va încheia pe 3 ianuarie 2010, pe 4 ianuarie elevii din toată ţara urmând să reia cursurile. Majoritatea elevilor de pe raza municipiului Olteniţa au beneficiat zilele trecute de o minivacanţă. Începând de sâmbătă 28 noiembrie, elevii au intrat într-o minivacanţă de patru zile până în 2 decembrie.
Reamintim că, în ultima notă trimisă de MECI, reprezentanţii ministerului recomandau cadrelor didactice să îşi ia zilele de concediu fără plată pe 30 noiembrie şi în perioada 14-18 decembrie. Astfel, majoritatea directorilor şcolilor şi liceelor din judeţul nostru au acceptat această variantă.

Comentarii

 1. Mo Greens spune:

  ce bine a fost in vacanta :)))

 2. Bbk spune:

  ce bine de voi:x

 3. Mariana spune:

  Sa fim sinceri.Este bine atat pentru elevi cat si pentru elevi.Oricum nu se mai face scoala asa cum se facea. Copii nu mai sunt motivati sa invete.
  Nici profesorii nu isi mai dau silinta.
  Se merge pe „cumpararea notei”,prin sedinte de meditatii. O sa ajungem o tara de inculti.

 4. NAE spune:

  Vreau Vacanta

 5. robby_g spune:

  pe vremea mea a fost o ninsoare puternica si am stat vreo 2sapt acasa…ce vremuri..am rupt sania!

 6. LEX spune:

  Nu este criza; Nu se fac reduceri in sistemul bugetar; Economia merge de rupe pamantul, „duduie”;Salariile cadrelor didactice vor fi marite cu 50% ,urmare cincinalul de aur ce a trecut, in care marinelul, regreta sincer ca a promulgat legea de marire a salariilor cadrelor didactice!?? Ce sa-i faci, o eroare regretabila !? PRECUM TOATA CLASA POLITICA .
  Era sa uit, Pt. Cora „omul de pe luna”- in mod aproape sigur in conditiile actuale, va fi ridicata si Statuia Dl-ui Pavel, sunt bani la buget de nu au ce face cu ei, cadrele didactice iau salariul intreg luna asta, cadou de la mos base !?

 7. Mihai Ceauşu spune:

  Ce se mai bucura bugetarii cand stiu ca muncesc si pentru locuri libere blocate, cand stiu ca s-ar putea sa ramana fara loc de munca si cand vor primi cu 15% mai putini bani? Bravo, desteptilor, sa votati tot asa!

 8. Cora spune:

  Cadrele didactice, alături de alţi bugetari, vor avea Sărbători frumoase, îmbelşugate…spiritual – legea 329 ne împinge să ne gândim mai mult la importanţa religioasă a Crăciunului, luându-ne gândul de la aspectele materiale.
  Mariana, mă simt realmente jignită de referirile tale la profesorii şcolii româneşti. Muncesc în acest sistem, care se confruntă cu schimbări majore – de la psihologia copilului, la modificări curriculare. Mă consider deci avizată în a spune că profesorii români sunt oameni care aproape că fac muncă în folosul comunităţii, ca un soi de voluntariat. Nu ştiu dacă nu cumva ai încercat să induci ideea că merităm să ni se micşoreze salariul de Crăciun. Ce-mi doreşti tu mie, aşa-ţi doresc şi eu ţie!
  LEX 🙂 De aş vrea să îţi răspund aici, aş intra în offtopic. Dar ţi-am răspuns pe blogul meu: http://www.cora-pedagogik.blogspot.com.

 9. rey_mariano spune:

  N-AI CARTE , N-AI PARTE… DAR NICI SHOMER CU FACULTATE!…CEI CE POT INVATA CU ADEVARAT , NU AU POSIBILITATEA DE A-SI PLATI STUDIILE MAI TARZIU… SI CEI CARE AU BANI,DAR NU SUNT CAPABILI DE A INVATA CEVA… URMEAZA O FACULTATE DIN MOFTUL LOR , POATE AL PARINTILOR SI…LA FINAL APAR DOAR GENII LIPSITE DE RESPECT CARE NU STIU NICI MACAR SA SPUNA „BUNA ZIUA”…FIECARE DOARME IN FUNCTIE DE CUM ISI ASHTERNE PATUL IN VIATA !

 10. LEX spune:

  Respectele mele Mihai pt opinia demna !

 11. djrazvy spune:

  Vacantaaaa….a fost super am stat la pat 2 sapt:)))