Ziua Naţională a României aniversată şi la Olteniţa

Olteniţa a sărbătorit Ziua Naţională a României. La ora 11,00 o coloană formată din executivul Primăriei Olteniţa, funcţionari ai primăriei şi altor instituţii publice locale, reprezentanţi ai unor firme particulare din Olteniţa, a plecat din faţa Primăriei Olteniţa spre Monumentul Eroilor din centrul municipiului. Aici au fost depuse coroane de flori, după care mai mulţi preoţi olteniţeni au ţinut o slujbă de pomenire a eroilor căzuţi în luptele pentru apărarea şi unitatea României. Trupe ale Jandarmeriei, Poliţiei de Frontieră şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Olteniţa au defilat prin faţa olteniţenilor veniţi să urmărească desfăşurarea ceremoniei.
Grănicerii au stat de strajă la monument pe întreaga desfăşurarea a evenimentului.
Au luat cuvântul părintele protopop Marian Necula şi Paul Amu, un pensionar olteniţean, cumoscător al istoriei naţionale a României.
Finalul a emoţionat pe cei prezenţi la ceremonial, jandarmii marcând evenimentul cu trei salve de armă.
vezi materialul video

Comentarii

 1. larisa spune:

  Dar jandarmii astia care deschid formatia nu au si ei cadenta,nu au si ei o sincronizare la deplasare… merg asa parca se duc la discoteca. Sa nu mai zic ca unul dintre ei se prapadea de ras in timpul defilarii.Nici nu zici ca sunt militari.Trebuiau sa mai exerseze si ei inainte sa apara in fata orasului la o asemenea zi importanta. Macar din respect pentru uniforma pe care o poarta.Poate sefii lor or sa analizeze aceste imagini si pe viitor nu or sa mai aduca la o asemenea zi festiva o „gasca ” de baieti ci o subunitate de jandarmi.Cei de la I.S.U sunt mai bine pregatiti…

 2. CYS spune:

  RUSIEN RUSINE RUSINE CELOR CARE AU POLITIZAT DEPUNEREA DE COROANE SI AU VENIT IMBRACATI CU INSEMNE POLITICE ,dar se pare ca prefera sa actioneze ca pe timpul comunistilor la fel de ROSII …RUSINE RUSINE

 3. Chirnogeanul spune:

  S-a sarbatorit ziua nationala a Romaniei, s-au s-a facut propaganda electorala? Rusine!!!

 4. Lady Diana spune:

  La multi ani,Romania!!!
  P.S.1.Tovarasul in civil,care saluta cu mana stanga in buzunar, va fi pedepsit cu 30 de culcaturi pe burta…
  2.Mi se pare ca era vorba de Ziua Nationala a Romaniei, nu de o festivitate a partidului social-democrat…
  3.Decat sa „defileze” acei purtatori de uniforma(nu am reusit s-o identific, o fi de jandarmerie, o fi de politie?!?), cred ca era mai frumos de vazut copiii de la scolile generale si licee cinstindu-si inaintasii…

 5. anonim spune:

  De ce nu punetzi si unul din comentariile mele?
  Sau sunteti si voi comunisti cu fulare rosii?
  Rusine administratorului acestui site. RUSINE!!!!!!!

 6. anonim spune:

  APROPO!
  Pana acum aceasta pagina era la favorite. Nu ma facetzi sa va fac antireclama.

 7. Marius Dociu spune:

  Stimate domn „anonim” ,
  In primul rand, comentariile semnate cu „anonim” nu se publica (vezi disclaimer), desi uneori mai facem exceptie de la regula. Comentariile dvs care nu au aparut pe site, nu au fost publicate tocmai din cauza nerespectarii „disclaimer-ului„.

 8. andreea spune:

  Chiar ca jandarmii astia sunt de tot rasul, parca sunt copii de trupa , asa de rau defileaza.Stiam ca in jandarmerie sunt niste criterii la angajare:sa aiba o anumita inaltime, statura atletica, prezenta, etc.

 9. prepeleac spune:

  Mai draga Andreea acu criteriile de angajarea in jandermerie si la ISu sunt :vadra de vin ,porcu din batatura,curcanul de la piata …uite si tu cine sunt angajatii…

 10. jerry spune:

  se pare ca anumitor persoane nu le pasa si sunt acolo doar din interes….RUSINE

 11. larisa spune:

  Prepeleac, asa este.Au ramas foarte putini dintre cei care poarta uniforma militara cand aud Imnul Romaniei sa simta un fior. Majoritatea intra in aceste structuri pt a-si „implini” complexele de inferioritate pe care le au fata de semenii lor prin invelirea trupului cu aceasta uniforma.Se simt si ei mai barbati.

 12. popica spune:

  Am participat la un 14 iulie ,in Franta intr-un orasel cat Oltenita post revoluitionara.Am vazut ce inseamna mandria francezilor de a fi francezi ,nu parada asta de imbuibATI SI HOTI CUM SUNT LA NOI. D-l Amu ,un retoriciaN ****,hotul de ******** .eI FAC DE RAS COMUNITATEA OLTENITEANA
  editat de admin

 13. aaa spune:

  @prepeleac…auzi eu cred ca vorbesti cam aiurea si nu esti in problema…chiar te rog sa te duci sa te angajezi si tu la ISU cu o vadra de vin si un porc…mai baiatule ai grija cum vorbesti si tine-ti gura ca nici nu stii ce-ti iese din ea, habar n-ai de viata ta!

 14. larisa spune:

  @aaa.Prepeleac stie el ceva.In M.A.I intai apare omul potrivit( adica cu relatia) si apoi se scoate postul la concurs.De altfel stim foarte bine un caz in Oltenita in care beizadeaua unui edil a ocupat postul, avand 10 contracandidati la politia de frontiera .Nu stiu cum de a fost el cel mai bun din cei 10, ca la scoala nu stralucea la invatatura.L-au desteptat banii lui taica-su, se vede treaba.

 15. zokvali2009 spune:

  sa ma scuzati dar la o asa zi nu se merge ca la tirg ….macar un pic de respect pentru 1 decembrie…..nici 4% din ce am vazut in bucuresti nu se compara cu Oltenitza …imi pare rau sa zic asta derpre orasul in care am crescut….

 16. rey_mariano spune:

  …NU MAI STIU CADRELE MILITARE DIN ZIUA DE AZI SA TINA CADENTA(PASUL DE DEFILARE) ?…MAI BINE O TINEAU PARINTELE PROTOPOP CU CEILALTI PREOTI…DIN CATE S-A PUTUT OBSERVA!…ASTA E…E BINE CA S-A TERMINAT TOTUL CU BINE ! …APROPO: VA PLACUT FASOLEA CU CIOLAN ?…PE UNDE S-A SERVIT …SI CINE A OFERIT-O, CU OCAZIA ACESTEI ZILE DE SARBATOARE DE 1 DECEMBRIE 1918 ?!…DE ACUM IN COLO…CE SA VA UREZ…”SARBATORI FERICITE”…SI „SA TRAITI BINE” !…NU UITATI SA, SI PE CINE VOTATI !

 17. MD spune:

  larisa spunea:

  Dar jandarmii astia care deschid formatia nu au si ei cadenta,nu au si ei o sincronizare la deplasare… merg asa parca se duc la discoteca. Sa nu mai zic ca unul dintre ei se prapadea de ras in timpul defilarii.Nici nu zici ca sunt militari.Trebuiau sa mai exerseze si ei inainte sa apara in fata orasului la o asemenea zi importanta. Macar din respect pentru uniforma pe care o poarta.Poate sefii lor or sa analizeze aceste imagini si pe viitor nu or sa mai aduca la o asemenea zi festiva o “gasca ” de baieti ci o subunitate de jandarmi.

  EDITEZ LA CEEA CE A SPUS larisa,SUNT DE ACEEASI PARERE CU EA…VAI MAMA LOR DE DEFILARE!!!DE TOT RASU’ !PACAT,SIGUR S-AR FI PUTUT FACE CEVA CA LUMEA,DAR DIN LIPSA DE INTERES FATA DE ROMANIA SA FACUT CEEA CE SA FACUT…MAI RAU CA LA CIRC!