2 morţi şi 4 răniţi grav este rezultatul unui accident produs pe fondul unei depăşiri neregulamentare

În ciuda tuturor recomandărilor adresate de poliţişti privind efectuarea depăşirilor în condiţii de siguranţă, numai după o asigurare corespunzătoare că din sens opus nu circulă alt autovehicul precum şi că nicio altă maşină nu s-a angajat în efectuarea unei manevre corespunzătoare, în ziua de 17 ianuarie a.c., între localităţile Drajna şi Slobozia s-a produs un accident grav de circulaţie în urma căruia doi tineri şi-au pierdut viaţa şi alţi patru au fost grav răniţi, cauza probabilă fiind depăşirea neregulamentară.

Ieri, in jurul orei 13:10, în timp ce conducea autoturismul marca Opel Corsa pe D.N. 21, Km 102+700, în afara Comunei Dragalina, Judeţul Călăraşi, pe fondul efectuării unei manevre neregulamentare de depăşire a autoturismului marca Dacia 1310, autoturismul Opel condus de N. RAMONA de 24 ani, din Municipiul Galaţi, a pătruns pe sensul opus de deplasare, unde a intrat în coliziune frontală cu autoturismul marca Skoda Octavia, condus regulamentar de R. BOGDAN de 31 ani, din Municipiul Bucureşti.
Din accident a rezultat decesul conducătorului auto, N. RAMONA şi a lui I. NICU-VIRGIL de 28 ani, din Galaţi, pasager în autoturismul Opel Corsa, precum şi rănirea gravă a lui S. DAN de 21 ani, F. CLUDIU de 21 ani, ambii Galaţi, pasageri în autoturismul Opel Corsa, a lui R. BOGDAN şi C. CARMEN – NICOLETA de 33 ani, din Bucureşti (conducător auto, respectiv pasagera din autoturismul Skoda).
Autoturismelor implicate în accident au suferit avarierii astfel: în proporţie de 90% Opel Corsa, 70% Skoda Octavia şi 10% autoturismul Dacia (acroşat în timpul accidentului).

N. RAMONA, conducătorul autoturismului Opel poseda permis de conducere categoria B din anul 2004.
În cauză continuă cercetările pentru stabilirea tuturor condiţiilor producerii accidentului.

La acţiunea desfăşurată în perioada 11 – 18 ianuarie a.c. privind combaterea depăşirilor neregulamentare, la care au participat 47 de efective de poliţie rutieră, au fost aplicate 877 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 17 pentru depăşire neregulamentară, fiind reţinute 41 permise de conducere, dintre care 17 pentru nerespectarea regulilor legale privind depăşirea, fiind retrase şi 24 de certificate de înmatriculare.
Au fost constatate şi 14 infracţiuni, dintre care 7 la regimul circulaţiei rutiere.

Poliţiştii aduc din nou în atenţie importanţa respectării tuturor regulilor de circulaţie, mediatizarea urmărilor unui accident atât de grav făcându-se pentru a-i responsabiliza pe conducătorii auto cu privire la consecinţele unei atitudini necorespunzătoare în trafic.

Nu uitaţi :

Fiţi responsabili şi respectaţi regulile de circulaţie pentru a evita producerea unei tragedii!

Cei dragi aşteaptă să vă întoarceţi teferi acasă!

Biroul de Presa al IPJ Calarasi


Comentarii

 1. cristian spune:

  si ce legatura are cu oltenita?

 2. Chirnogeanul spune:

  Sa gandim atunci cand suntem la volan si sa belim ochii la ceilalti participanti la trafic.;)

 3. claudiu spune:

  Oltenita?!

 4. Mia spune:

  Nu are direct legatura cu Oltenita, dar e o avertizare, sa fie atenti cum conduc, ca si la noi s-au intamplat prea multe! Daca inteleg eu bine.

 5. yo-ma-yo spune:

  in conditii meteo nefavorabile maximul de viteza: in loc 30 km/h in afara loc 50 km/h si e bine si mai putin in conditiile de polei sleauri zapada , aviz amatorilor , spuneti-ne dati-ne foto facem pomana si nu va vom uita coliva vine de la popa

 6. relu spune:

  ce treaba are cu oltenitza????

 7. Marius spune:

  cu siguranta nu sunt singurul care a ajuns la concluzia ca la volan trebuie sa fii 80% atent la ceea ce fac ceilalti participanti la trafic…degeaba eu sunt regulamentar daca un idiot intra in mine si ma face praf…

  oricum…accidentele si „fitzele” nu se vor opri niciodata, nici cu toata politia rutiera pusa non-stop pe traseu…

  toate cele bune

 8. marius spune:

  apropo ati dat accidentu asta dar astea de curand care a fost nu mai leati dat de ce va e frica sau nu ati auzit…o fata lovita pe trecerea de pietoni la arte si meseri…un alfa romeo a intrat intro dacie pe al iliescu…la semofor la admiral un audi brek a intrat intro masina…
  daca sunteti corect trebuia sa scrieti si despre astea dar ala e baiatu lu ala aia e femeia lu ala ala e baiatu lu ala…asta e romania!!!
  si daca scrie de rau cu astia care fac accident si mor imediat esti unjurat…pai bhai nene daca mergi pe trotoar si da un netrepnic dasta peste tine cum ar fii cine ar fi vinovat…
  apropo Marius nu sunt eu;))…eu sunt marius:P….
  nu te supara Marius dar sa nu ne confunde lumea!!!

 9. marius spune:

  pe 29.01.2010 la ora 22-40 , 23-00….intre oltenita si chirnogi la miljocul drumului a fost accident…un cielo cred ca de culoare rosie cu nr de buc a derapat si a intrant in sant pe marginea drumului…pe acea portiune de carosabil erea zapada cred ca din cauza vitezi…
  ori cum voi dati numai ce va convine si ori cum erea o ora intarziata pt voi….

 10. vladuts spune:

  :))) dragalina? nu inteleg ce treaba are cu oltenita ne spuneti si noua?

 11. vladuts spune:

  bv marius ai mare dreptate cu chestia aia ca ala e baiatu lu ala, aia e femeia lu ala

 12. GEO spune:

  INTREBARI DE GENUL CE LEGATURA ARE CU OLTENITA NU-SI AU ROSTUL,IMPORTANTA ESTE VIATA CARE PENTRU NISTE NERVI PROBABIL SAU ADRENALINA NE-O PUNEM IN PERICOL,NU SUNT EU ALA CORECT CA M-AI CALC ACCELERATIA DAR SEARA IN PAT STAU SI MA GANDESC CAT DE PROST POT SA FIU CAND FAC LUCRUL ASTA,ASA CA HAI SA DAM O MANA DE AJUTOR CELOR CARE INCEARCA SA NE CONVINGA S-O LASAM MAI MOALE,TREBUIE SA NE BUCURAM DE VIATA FRATILOR CA NU NE INTREABA NIMENI CU CAT AM MERS CI DOAR SE BUCURA CA AM AJUNS UNDE TREBUIA.