Gradul de colectare a taxelor şi impozitelor locale pe anul 2009 a atins un procent de 75,71%

Primarul municipiului Olteniţa Costinel Milescu este mulţumit de încasările anului trecut, gradul de colectare la taxele şi impozitele locale pe anul 2009 fiind de 75,71%, după cum menţionează edilul şef. Astfel, la drepturile stabilite pe anul 2009 la anumite venituri proprii s-a ajuns la un grad de colectare suficient de mare. Potrivit informaţiilor acestuia prin biroul de taxe şi impozite locale, este vorba de veniturile pe clădiri pentru persoanele fizice şi juridice, impozitele pe terenuri pentru acelaşi tip de persoane, ca şi la mijloacele de transport (concesiuni şi amenzi contravenţie).
Pentru acest an taxele şi impozitele au valoarea celor de anul trecut, primarul municipiului Olteniţa Costinel Milescu considerând că o mărire de impozit nu ar face decât să scadă nivelul de trai în condiţiile actuale din România.
Impozitul pe clădiri, teren şi mijloace de transport pentru municipiul Olteniţa sunt cele stabilite prin Hotărârea de Guvern nr. 956/2009 a Guvernului României, privind nivelurile pentru valorile impozabile, impozitele şi taxele locale şi alte taxe asimilate acestora, precum şi amenzile aplicabile începând cu anul fiscal 2010. Prin Hotărârea de Consiliu Local privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2010 nu s-a aplicat nici o marjă de majorare a impozitelor, taxele fiind aceleaşi ca cele din hotărârea de Guvern menţionată mai sus. Cota de impozit pe clădiri la persoanele juridice este de 1% asupra valorii, iar pentru persoanele juridice care nu şi-au reevaluat construcţia cota este de 10%.
Potrivit primarului Costinel Milescu încasările pe anul 2009 au fost mult mai rodnice decât cele efectuate în anul 2008. În acelaşi timp, conducerea primăriei olteniţene a luat măsuri cu privire la mărirea gradului de colectare prin suplimentarea personalului biroului de urmărire şi încasare. Acest personal se ocupă în mod special cu încasarea taxelor şi impozitelor locale pe teren, colectarea făcându-se pentru plăţile aflate la zi cât şi pentru cele ale restanţierilor.
Anul 2009 a adus pentru autorităţile locale olteniţene şi veşti mai puţin bune care au încurcat oarecum activitatea de colectare a taxelor şi impozitelor locale ce provin de la societăţile comerciale. Astfel, problemele cu strângerea plăţilor s-au ivit la firmele aflate în litigiu pe diverse situaţii create de criza economică: firme aflate în insolvenţă, faliment, reorganizare judiciară, întrerupere temporară de activitate. În aceste cazuri, soluţiile vor fi găsite de consilieri în următoarele şedinţe de Consiliu Local, după cum mai spune Costinel Milescu.

Contribuabilii olteniţeni care vor achita integral taxele şi impozitele locale pentru clădiri, teren şi mijloace de transport vor beneficia de scutirea de 10 %, calculată la valoarea totală a impozitului.
Programul de încasări taxe şi impozite locale la casieria Primăriei Olteniţa nu a fost modificat: de luni până joi între orele 8.00 şi 16.00 iar vineri casieria este deschisă între orele 8,00 şi 14.00.


Comentarii

 1. rey_mariano spune:

  Ne dorim foarte mult sa se afiseze, sa fim foarte bine informati privitor la cheltuielile primariei care se v-or efectua in urma colectarii taxelor si impozitelor in acest an, inclusiv de pe anul trecut!Hai sa mai lasam la o parte simpatia fata de cineva anume si sa gandim pozitiv pentru interesul intregului oras Oltenita! Este si ar fi foarte bine ca noi, cetatenii acestui municipiu sa fim informati din cand in cand ,pe ce se incearca sa se cheltuiasca banii nostri, banii primariei! Prioritare sunt multe, dar mai prioritare sunt interesele noastre, noi contribuabilii! Ce ar fi atat de greu ca, acest „site” OLTENITEANUL.RO sa sugereze primariei municipiului Oltenita programa si planificarile pe 2010, eventualele investitii si locuri de munca care se pot crea pe la noi, pentru a fi postate pe internet in vederea instiintarii populatiei,cetateni platitori anual de taxe si impozite, pentru a nu mai aparea atatea dubii si intrebari fara raspuns, si deasemenea pentru elucidarea bunei functionari a sistenului in cadrul primariei noastre!….Nimic din ceea ce am spus mai sus, nu este cu rea vointa si nu doresc sa fiu inteles negativ! Este doar o opinie a mea si cu siguranta nu sunt singurul, si voi de altfel v-ati dori sa fiti mai bine informati despre anumite lucruri si intrebari ,care tot va rascolesc de foarte mult timp viata!…

 2. Mihai Ceauşu spune:

  De ce 75% si nu 100%?

 3. radu roncea spune:

  Acum 20 de ani ,pe 3 feb 1990 ,a inceput jaful national!Rezerva valutara a Romaniei a fost „schimbata” la cursul oficial de 14 ,45 de lei pentru ca apoi sa fie revanduta populatiei la colt de strada! Petitia facuta de mine a fost inaintata Tribunalului Bacau.Primul bisnitar al tarii a fost nimeni altul,decat cel ce a aprobat aceasta ilegalitate.Iliescu. Banii obtinuti atunci de BRCE au folosit apoi metodei MEBO.Metoda prin care au fost sustrasi bani destinati retehnologizarii!Ban i pe care parintii nostri i-au strans cu suferinta! http://www.ceausescu.cc ataca imperiul fricii si cere fiecarui roman sa lupte pentru aflarea adevarului.Adevarul se spune tare ,rastit si niciodata balbait! Istoria trebuie scrisa de noi,cu demnitate si nicidecum de alti straini care nu au de a face cu ceea ce-i roman. Radu Roncea va invita la „dans”! Bucuresti 3 feb 2010

 4. Cattani spune:

  Mii de multumiri domnului casier de la impozite.Felicitari domnului primar pentru ca are in echipa dumnealui oameni de o asemenea calitate morala.Astazi am achitat taxa pentru salubritate in valoare de 20 lei.Am dat o bancnota de 200 lei si am primit rest 30 lei.Am luat restul fara sa verific si am mers acasa unde am descoperit ce s-a intamplat.M-am intors la casierie unde mi s-a spus ca este posibil sa se fi confundat bancnota de 200 cu cea de 50 lei,dar ca acest lucru se va descoperi la sfarsitul programului.Am revenit la ora 16 si mi s-a dat restul integral.Se pare ca increderea mea in oameni de data aceasta s-a confirmat.Oricum,pe viitor voi sufla si in iaurt!Am o satisfactie extraordinara ca descopar in vremurile acestea OAMENI ADEVARATI!Inca o data multumiri din suflet!Sa stiti domnule casier ca exista Dumnezeu asa cum v-am spus si la un moment dat o sa va rasplateasca!