Olteniţeni de succes la europene şi naţionale de ashihara karate

Campionatul european de ashihara karate organizat în Letonia, dar şi campionatul naţional Kata desfăşurat la Braşov au fost cu succes pentru olteniţeni. Ei adus medalii, diplome şi premii importante pentru Olteniţa. La Riga în Letonia, Lotul naţional al României a intrat în competiţie cu echipe din Rusia, Letonia, Danemarca sau Ungaria: „Campionatul european de ashihara karate kumite juniori este un campionat foarte important, ce face parte din calendarul competiţional al unui sportiv ce practică ashihara karate. S-a desfăşurat pe 12 decembrie la Riga în Letonia. Lotul românesc a fost alcătuit din 15 sportivi de ashihara karate, iar trei dintre ei, olteniţeni antrenaţi de mine, au reuşit să câştige trei titluri. Negoiţă Alin a obţinut locul III, Ioniţă Lavinia locul I şi Paraschiv Mihai locul I, bineînţeles pe categorii diferite de vârstă şi greutate. Sunt mândru că au fost selectaţi în lotul naţional şi mai mult decât atât că au câştigat aceste premii importante.” declară sem pai Marcel Paraschiv, antrenor în cadrul Clubului Impression Bucureşti şi cel care a pregătit echipa din Olteniţa pentru acest campionat.

Ionita Lavinia Campioana europeana

Paraschiv Mihai Campion european

Negoita Alin loc III

Lotul national Ashihara karate juniori

Ionita Lavinia Loc I, Paraschiv Mihai Loc I si Negoita Alin Loc III

Lotul naţional a făcut un stagiu preliminar în Poiana Braşov, unde sportivii au stat în cantonament o săptămână. Antrenorul principal al lotului naţional al României şi preşedintele Clubului Impression din Bucureşti este sen sei Petrică Bulmagă, cel care a însoţit echipa României la Riga. Potrivit lui Marcel Paraschiv, sportivii au fost pregătiţi în fiecare seară, ajungându-se la 5 sau 6 antrenamente pe săptămână de două ore pe zi. Despre ashihara karate, sem pai Marcel Paraschiv ne spune că este originar din Japonia. „Este un stil de karate modern cu competiţii full-contact, mişcări naturale, combinaţii de mişcări logice (cu un anume înţeles) şi cu aplicaţii într-o luptă reală de stradă. Numele sportului a fost dat de cel care l-a şi iniţiat-japonezul Hideyuki Ashihara. Acesta a practicat foarte mult kyokushinki. Actele marţiale dezvoltă toate calităţile practicantului, atât fizice cât şi pe plan psihic. Competiţia este latura sportivă prin care se testează nivelul de pregătire.” ne explică sem pai Marcel Paraschiv. Acesta spune că la o săptămână după Riga a urmat Campionatul Naţional de Ashihara Karate Kata de la Braşov. După cum ne explică Paraschiv, Kata presupune o luptă imaginară cu unul sau mai mulţi adversari şi cu aplicaţii practice. Este o aplicaţie demonstrativă. La campionatul de la Braşov au participat din Olteniţa 16 sportivi, dintre care 12 au obţinut medalii, iar 3 sportivi au obţinut câte două premii. „Mardare Marina a obţinut la seniori locul I, Toader Cristina locul III tot la seniori, apoi Gorneanu Casiana la minus 16 ani feminin a obţinut locul II, Ioniţă Lavinia la minus 18 ani feminin a obţinut locul II, Paraschiv Mihai la minus 16 ani masculin cu locul I, Negoiţă Alin locul I la minus 18 ani masculin, Florea Ştefan care a fost cel mai mic dintre participanţi la numai 7 ani a obţinut locul III la categoria minus 10 ani. Pregătirea pentru Braşov a fost făcută în paralel cu cea pentru campionatul european. Am avut şi cele două echipe. Cu echipa de băieţi am obţinut locul II la categoria minus 14 ani formată din Paraschiv Mirel, Tudor Marian, Tudor George iar cu echipa de fete seniori am adus locul III şi a fost formată din Mardare Marina, Toader Cristina, Gorneanu Casiana. Rezultate foarte bune după cum vedeţi de care sunt foarte mulţumit şi mândru. Ne pregătim pentru campionatul de kumite juniori. Avem nevoie de o suprafaţă de luptă şi poate vom găsi sprijin financiar din partea Primăriei Olteniţa şi Consiliului Local, aşa cum am găsit şi pentru Campionatul de la Riga din Letonia. Pentru noi ar însemna victorie o suprafaţă de luptă”, ne spune pe final de interviu sem pai Marcel Paraschiv, antrenor în cadrul Clubului bucureştean Impression şi antrenor principal al echipei de ashihara karate din Olteniţa.

campionii & Sensei Petrica Bulmaga, presedintele clubului IMPRESSION

Florea Stefan loc III  – cat -10 ani

Gorneanu Casiana loc II – cat -16 ani f

Ionita Lavinia loc II – cat -18 ani f

Mardare Marina Campioana nationala senioare

Mardare Marina, Gorneanu Casiana, Toader Cristina – loc III echipe seniori

Negoita Alin campion national – cat -18 ani m

Oltenita

Paraschiv Mihai Campion national  – cat -16 ani m

Paraschiv Mirel, Tudor George, Tudor Marian – loc II echipe -14 ani

Perechea de aur – Mardare Marina & Paraschiv Mihai

Toader Cristina loc III senioare

Tudor Elena loc II – cat -14 ani f

Vasila Ionut loc III – cat – 18 ani m

Marcel Paraschiv & cei trei campioni nationali

Club Impression OLTENITA

karatistii @ Impression Club Oltenita

Comentarii

 1. rey_mariano spune:

  …”FELICITARI”…

 2. Marian spune:

  Ma bucur ca sunt unul dintre ei!!!!!!!!!!!

 3. simona spune:

  Bravo!!!!

 4. oana spune:

  felicitari !!!

 5. Carmen Babia spune:

  Bravo tuturor!
  Sincere felicitari, mai intii lui sempai Marcel, apoi baietilor, Mihai, Alin, dar si celorlalti, si, in fine si mai ales, preferatelor mele, Mariza si Cristina! As avea doar o mica rectificare de facut: cred ca ar bine sa se precizeze in articol ca era vorba despre Campionatele Europene de Juniori desfasurate in Letonia; cele de seniori avind loc ceva mai inainte, la Brasov…
  Si succes in pregatirea pt Mondiale! Nu mai e mult pina atunci!

 6. marius spune:

  cu ce avem noi in oltenita si mai ales in romania….NO COMENT!!!!!!
  BV LOR…tinetio tot asa!!!
  felicitari!!!

 7. Andra spune:

  Bravo,tuturor celor care sunt din Oltenita si isi dau toata silinta ca sa ajunga undeva!Felicitari! Macar cu voi sa ne mandrim si noi,Oltenita! Ca in rest nu cred ca ne mai putem lauda cu ceva anume! Daca da zicetimi si mie!

 8. Oldy spune:

  Pentru cei care nu cunosc cine este doamna Carmen Babia, va informez k este mama campionului mondial si european Alexander Babia,si careia ii multumim pe aceasta cale, sarut-mana!
  Oltenita!

 9. Elys spune:

  Brovo Casi!!! :*:*:x Tine-o tot asa! Felicitari tuturor!

 10. andreea spune:

  bravoooo alin esti foarte frumos si u mihai bravo mai

 11. windu spune:

  bravo

 12. sytram spune:

  bravo nasule …esti tara!

 13. Cristina Ursu spune:

  Osu ! Felicitari.

 14. felicitari acestor copii minunati care muncesc foarte mult si rezultatele nu intirzie sa apara.ma bucur ca practic acest sport alaturi de ei chiar daca nu mai am virsta lor si sunt mindru ca sunt tatal unui campion national la juniori.FELICITARI!OSU!Pentru a afla mai multe (poze,informatii)despre ashihara oltenita accesati blogul http://florentin-newfighter.blogspot.com/

 15. flori costache spune:

  bravo si ma bucur ca sunt una dintre ei dar am fost fascinanta de toti felicitari !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 16. yasmina spune:

  editat de admin – va rugam sa completati asa cum se cere in campurile obligatorii (nume si prenume REAL + numar telefon REAL)

 17. Dinu daniela spune:

  felicitari ptr toti castigatori si lui Marcel pe care-l cunosc de multi ani si stiu ca este un luptator………..succes!!

 18. cosmin mihaila spune:

  tare ionut