Pe un ger siberian, sistemul de alimentare cu apă potabilă de la Olteniţa funcţionează brici

Gerul care a atins şi România zilele acestea, a lăsat urme în viaţa economică, socială, a perturbat diverse activităţi şi sectoare de activitate. La Olteniţa probleme foarte mari generate de ger nu s-au resimţit la nivel general, poate doar particular în anumite gospodării sau locaţii, în funcţie de situaţia fiecărei familii. Cert este că gerul din acest an a fost şi la Olteniţa mult mai puternic comparativ cu alţi ani, după cum declară şi locuitorii municipiului. Deşi olteniţenii au mai trecut prin ierni geroase, durata în care să persiste temperaturi mai jos de 15 grade Celsius nu a fost aşa de mare. De mai bine de o săptămână şi la Olteniţa se menţine codul galben, locuitorii municipiului fiind chiar deranjaţi de temperaturile scăzute, mulţi dintre aceştia nesuportându-le.
Meteorologii ne dau explicaţii foarte logice: au sosit anticicloni din Siberia. Avertizarea emisă de specialiştii Autorităţii Naţionale de Meteorologie expiră miercuri, 27 ianuarie, la ora 8,00, dar nu este exclus să fie prelungită.
Pe fluviul Dunărea în zona Olteniţa plutesc bucăţi de gheaţă spre aval, din port aflăm că Dunărea a ajuns la 470-480 cm. Creşterea cotei Dunării se pare că prezintă un avantaj important în derularea activităţii societăţii de alimentare cu apă potabilă Ecoaqua Olteniţa, după cum ne declară coordonatorul tehnic al societăţii, Marian Chirică.
Din acet motiv Dunărea nu poate îngheţa, ea atinge la această oră aproximativ 2 grade Celsius, ceea ce, în contact cu temperaturile scăzute din atmosferă, a produs aburi pe luciul apei.
Conducerea Ecoaqua Olteniţa a mobilizat echipele de urgenţă pentru a interveni în caz de necesitate, după cum ne declară ing. Iudifta Nicolae, director Ecoaqua.
Marian Chirică, cel care supraveghează activitatea Ecoaqua Olteniţa ne spune că nu s-au semnalat probleme deosebite în toată această perioadă când au scăzut temperaturile foarte mult, doar că zilele acestea de ger personalul Ecoaqua de la uzina de apă a acordat o mai mare atenţie staţiei de pompare a apei brute.
vezi interviu video

Marian Chirică mai declară pentru Olteniţeanul că până la momentul interviului nu au primit reclamaţii din partea consumatorilor în legătură probleme ivite la conductele de apă, iar utilajele din uzina de apă unde se pompează apa potabilă pentru olteniţeni sunt supravegheate şi verificate periodic.
Unul dintre motivele pentru care la Olteniţa a fost demarat şi finalizat un mare proiect ce vizează puţurile de mare adâncime, este şi acesta legat de fluviul Dunărea de unde este captată apa ce devine prin tratare apă pentru consum. Debitul Dunării dar şi calitatea apei pompată din fluviu nu vor mai constitui motive de stres pentru autorităţile publice locale sau pentru conducerea Ecoaqua, la momentul când cele 4 puţuri de mare adâncime vor începe să funcţioneze şi prin ele oraşul să primească o apă de o calitate deosebită, după cum a declarat în repetate rânduri şi edilul şef al oraşului Olteniţa, Costinel Milescu, initiatorul acestui proiect important şi chiar vital al municipiului de la Dunăre. Alimentarea cu apă din aceste puţuri se va realiza foarte curând.

Comentarii

 1. Ioana spune:

  Da..numai ca aseara a trebuit sa astept o juma de ora sa vina apa curata..;))

 2. cristian spune:

  Ce mai conteaza calitatea apei, nu?
  Si la puturile alea mult discutate cand se da drumul?
  Si apropo unde s-au forat?

 3. prepeleac spune:

  pai e normal!!!la ce se scurge in Dunare fiti sigur ca no o sa inghete!

 4. PEDROS spune:

  APROPO DE PUTURILE LUI PRIMARU CU APA PLATA DC NU SPUNE CA TREBUIAU DATE IN FOLOSINTA DIN TOAMNA ??? DC NU SPUNE CA APA MIROASE A IOD SI CA PUTURILE SUNT FORATE PE MALUL ARGESULUI ??? VOM AVEA APA PLATA CIND SE TERMINA MANDATUL PRIMARULUI SI GASCA LUI