Poliţiştii comunitari olteniţeni au aplicat sancţiuni contravenţionale şi amenzi încă din primele zile ale noului an

În prima săptămână 2010 poliţiştii comunitari din Olteniţa au aplicat 4 sancţiuni contravenţionale în valoare de 400 de lei pe Legea 61/1991, privind sanctionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Problema care persistă în Olteniţa şi este foarte greu de remediat ţine de lipsa simţului civic de care mulţi cetăţeni dau dovadă. Poliţiştii constată că există zone unde oamenii nu îşi curăţă rigolele şi nu întreţin spaţiile verzi din faţa imobilelor. Cei 12 poliţişti comunitari fac eforturi pentru disciplinizarea cetăţenilor, în special a celor care locuiesc la case. Aceştia sunt sfătuiţi să mărunţească resturile vegetale şi să le depoziteze în saci sau butoaie, apoi să le scoată în afara curţilor în ziua când se ridică gunoiul pe strada unde locuiesc. Disciplinizarea cetăţenilor în acest sens constituie una dintre priorităţile muncii poliţiştilor comunitari.
• Pentru prevenirea aruncării gunoiului în locurile şi zonele interzise, poliţiştii efectuează patrulări şi pânde. Agenţii de poliţie comunitară au acţionat pe linia supravegherii punctelor de colectare a gunoiului menajer, amplasate în diferite zone, precum şi monitorizarea periferiei municipiului Olteniţa, ocazie cu care au fost identificaţi doi olteniţeni care aruncau gunoiul în locuri neautorizate. Ei au avertizat verbal pe cei certaţi cu indisciplina, spunându-li-se că la prima abatere de acelaşi gen ei vor fi sancţionaţi cu amendă.
• Poliţiştii comunitari au dat avertisment unei persoane care tranzita oraşul fără să aibă achitată taxa specială de tranzitare. Autovehiculul cu masa mai mare de 3,5 to marca Roman descărca lemne de foc pe str. Digului din Olteniţa iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu avertisment scris, conform prevederilor art.1, lit.b din Hotărârea Consiliului Local al municipiului Olteniţa nr. 106/2004, modificată. Persoana domiciliată în comuna Băiculeşti a fost îndrumată să plătească taxa de 82 de lei la casieria Primăriei Olteniţa.
• Poliţiştii comunitari au aplicat afişe de avertizare autocolante pe parbrizele autovehiculelor unor persoane care au parcat neregulamentar pe spaţiul verde sau au blocat accesul pietonilor pe trotuar.
• Trei elevi ai Şcolii de Arte şi Meserii din Olteniţa implicaţi în câteva scandaluri au fost amendaţi cu 100 respectiv 200 lei amendă pentru nerespectarea Legii 61/1991.
• Poliţiştii comunitari olteniţeni continuă acţiunea de depistare a societăţilor care nu s-au prezentat la Primăria Olteniţa să-şi vizeze autorizaţiile de funcţionare pe anul 2010, conform prevederilor OUG nr. 99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă.


Comentarii

 1. rey_mariano spune:

  …Si pe cei de la primarie de ce nu ii sanctioneaza cei de la politia comunitara pentru lasarea in paragina, noroi si multe alte degradari ale strazilor (sa nu mai dau din nou nume), dupa lucrarile de canalizare pe care insusi primaria le-a efectuat anul trecut pe la noi , fara sa compacteze piatra de pe strazile noastre care in urma ploilor si al multor alti factori au devenit o povara pentru noi?!…Pai postati dragilor jurnalisti si situatia de pe la noi, strazile noastre lasate de primarie! Rigola de pe langa trotuar, am tot curatat-o, dar de restul, distinsii alesi, cand se v-or ocupa?…De remedierea si asfaltarea strazilor?…Este de 100 de ori mai rau ca inainte!…Nu aveti material de postat, va trimitem noi fotografii, inclusiv reactia noastra „la cald” ,cei care traim prin aceste zone…DEZASTRU SI RAS…NO COMENT!

 2. popica spune:

  Dar pe politisti cine ii amendeaza cand manaca seminte si le scuipa pe jos,in centrul orasului

 3. Paul spune:

  Dar primaria care a considerat zapada o gluma?
  De sarbatori am ramas impotmolit cu masina de 2 ori in zapada, apoi am ales ca 3 zile sa nu o mai scot din curte, am preferat sa merg pe jos.
  Si toate astea s-au intamplat chiar in centrul orasului, pe B-dul Tineretului.
  Au dat zapada abia dupa cateva zile, cand deja era topita in mare parte.
  Nu vad ce rost au amenzile despre care se scrie in articol. Oamenii doar iau exemplu de la primarie…

 4. cristian spune:

  bravo politia comunitara!!!! sa nu ami zica lumea ca sunteti inutili, ca luati banii degeaba. sau chiar asa este?

 5. decs spune:

  Bravo comunitarilor. Dar cui dati amenda pentru neingrijirea rigolelor din fata imobilelor unde locuiesc? In lege scrie ca sanctiunea se aplica contravenientului. Cine este contravenientul din imobilul respectiv care nu a curatat rigola? Tatal? Ginerele? Bunicul? Cainele? Porcul? Pisica vecinului care intra in curte dupa sobolani? Aveti un jurist ca sa va explice cum sta treaba cu amenzile sau mizati pe necunostinta oamenilor?

 6. Aceste amenzi fac parte din vechiul si renumitul plan de amenzi pe care harnicele autoritati din domeniu trebuiau sa-l indeplineasca anual.Adica mai pe inteles seful le-a zis: ,, mai baieti mai iesiti si voi si dati niste amenzi acolo sa mai creasca bugetul statului ca pe urma zice poporul ca luam salariile degeaba fara sa producem nimic.La smekeri ne prefacem ca le dam amenzi asa ca sa nu zica nea Caisa nimic cind ii dam amenda ca nu s-a incheiat la toti nasturii de la pantaloni”.
  Nu uitati : politia nu pindeste , politia vegheste !