Punctul de lucru Olteniţa al ITM Călăraşi – desfiinţat sau nu?

Disponibilizările de la nivel naţional continuă anul acesta, una dintre instituţii începând chiar din primele zile ale anului cu „surprize” de acest fel. Inspecţia Muncii din cadrul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale cere reducere de personal. Inspectoratul Teritorial de Muncă Călăraşi a primit o adresă prin care se cere reducerea numărului actual de posturi în judeţ de la 64 la 51. Aceeaşi adresă cere respectarea legii la reducerea posturilor şi de asemenea reducerea unui număr de 12 posturi din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă şi un post din cele preluate de Inspecţia Socială. Printre cei 13 disponibilizaţi se află şi angajaţii punctului de lucru ITM Olteniţa.

Adjunctul ITM Călăraşi susţine menţinerea punctului de lucru de la Olteniţa
Directorul Coordonator Adjunct al ITM Călăraşi, ec. Ionel Stan ne spune că este doar un zvon iar situaţia creată este una ingrată. Concluzia este că nu s-a declarat nimic oficial: „E o întreagă tevatură pe această temă, dar nimic nu este oficial. Nu vă pot spune exact ce va fi până în data de 22 ianuarie când se va termina preavizul tuturor oamenilor disponibilizaţi. Împreună cu dl. Gîdea (n.r. Vasile Gîdea -director coordonator al ITM Călăraşi) şi cu dl. prefect Enciu vom merge la o întâlnire cu dl. ministru secretar de stat Miclău pentru a menţine cel puţin două posturi la punctul de lucru din Olteniţa. Eu nu doresc să dizolvăm punctul de la Olteniţa pentru că este necesar.” declară Ionel Stan. Acesta precizează criteriile după care se fac disponibilizările: „Legea îi scoate în faţă la disponibilizări pe următorii: personalul contractual, pensionarii sau persoanele apropiate de vârsta pensionării şi evaluarea profesională întocmită, care pentru Olteniţa a fost bună. Încă o dată vă spun că până în 22 ianuarie nu putem spune nimic oficial iar disponibilizările se fac în baza legii. Vom încerca pe toate căile să menţinem punctul de lucru de la Olteniţa” mai spune director adjunct al ITM Călăraşi ec. Ionel Stan.

Agenţii economici din zonă nemulţumiţi
O mare parte din agenţii economici cărora le va fi perturbată activitatea s-au declarat nemulţumiţi de o eventuală decizie în acest sens de dizolvare a punctului de lucru. Biroul este unul care uşurează foarte mult activitatea managerilor de firme.

Patronatul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii Olteniţa protestează
Discuţii s-au creat şi în interiorul Patronatului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (PIMM) Olteniţa, care a înmânat un protest Inspectoratului Teritorial de Muncă din Călăraşi prin preşedintele acestuia, Raluca Tudorache. În protest se arată avantajele menţinerii punctului de lucru din Olteniţa şi dezavantajele în cazul închiderii acestuia. În protestul PIMM se arată că punctul de lucru ITM Olteniţa asigură o deplasare mai uşoară şi înlesneşte activitatea pentru 1000 de agenţi economici care au angajaţi peste 6000 de salariaţi. Desfiinţarea punctului de lucru de la Olteniţa ar face aproape imposibil de respectat termenul legal pentru derularea şi încetarea raporturilor de muncă cu înregistrarea acestora şi în plus ar presupune nişte costuri suplimentare pentru depunerea actelor. Potrivit protestului PIMM Olteniţa, randamentul activităţii firmelor private va scădea prin dizolvarea punctului de lucru Olteniţa, iar efectul pentru întârzire la depunerea actelor este acela al aplicării amenzilor. În protest se mai arată că toate acestea vor duce la stimularea muncii la negru.

Un agent economic ar trebui să facă câteva deplasări în decursul unei luni calendaristice. Este vorba de înregistrarea deciziilor în cazul încetării raporturilor de muncă, deplasări în cazul când se anunţă concediile fără plată, altele pentru depunerea adreselor în cazul în care se lucrează nopţile cu programul pe timp de noapte, deplasări când se depune statul de salarii şi declaraţia privind comisionul declarat, sau deplasări în vederea înregistrării unui contract individual de muncă, alte deplasări pentru depunerea unui carnet de muncă. Aceste zile presupun drumuri ce vor duce la reducerea eficienţei muncii a celor ce se ocupă cu resursele umane în interiorul firmelor şi cheltuieli cu transportul.
La punctul de lucru Olteniţa lucrează 4 funcţionari publici şi o persoană contractuală.


Comentarii

 1. yo-ma-yo spune:

  un fleac, iam cciuruit, hahahahah ultimul stinge lumina

 2. Cora spune:

  Odata cu disponibilizarile astea, se pun in functiune toate masinariile sistemului de pile si relatii! Cel care are spatele cel mai acoperit, supravietuieste! Ce conteaza nevoile oamenilor, ale agentilor economici sau performanta?

 3. Mihai Ceauşu spune:

  @cora, ai dreptate, dar acum s-a introdus si necesitatea apartenentei la un anume partid politic in detrimentul pilelor.
  Va las sa ghiciti care.

 4. elena spune:

  Regret partial desfiintarea punctului de lucru Oltenita al I.T.M. Calarasi .
  De cateori eram nevoita sa merg acolo pentru înregistrarea deciziilor în cazul încetării raporturilor de muncă , statul de salarii şi declaraţia privind comisionul declarat,înregistrarea unui contract individual de muncă , depunerea unui carnet de muncă , etc. mi se vorbea foarte urat si luata peste picior de domnisoara Aurelia , pentru faptul ca nu stiam la vremea aceea ca nu este doamna , ci domnisoara , de parca eu as fi fost „stie tot” si as fi stiut acest statut al domnisoarei Aurelia . Mi se pare nedrept . Apoi am gasit intelegere la I.T.M. Calarasi . Din cei cinci angajati al punctului de lucru Oltenita al I.T.M. Calarasi ,doar d-na Daniela Postolea merita sa ramana , parerea mea , dar si a altora .

 5. bronhos spune:

  SA NE DEA DE BUCURESTI SAU SA REINFIINTEZE JUD.ILFOV,NE MANANCA DE VII ASTIA DIN CALARASI.

 6. eu spune:

  eu as vrea se desfinteze partial si din RAGCL(sau cum se numeste acum) sunt prea multi intr-un birou care nu fac nimic …mai ales pe cei de la contabilitate…daca intri in acel birou sunt vreo 4 persoane…1 face o factura si ceilalti 3 iau salariu :)))

 7. rey_mariano spune:

  LASA SA II DEA AFARA CA SI ASA NU FAC DOI BANI…AI VREO PROBLEMA SI TE DUCI PE LA EI…TE SCANEAZA DIN CAP PANA IN PICIOARE SI TE SFIDEAZA ATAT CU PRIVIREA CAT SI CU INDIFERENTA…SA RAMANA CINE MERITA INTRADEVAR, NU CINE STIE CE PERSOANA FARA BUN SIMT SI FARA BUNE MANIERE!…SA II VEDEM LA AJUTOR SOCIAL…

 8. simona spune:

  Oltenita intotdeauna a fost sacrificata in favoarea Calarasiului.Cand e ceva de desfiintat la Oltenita se desfiinteaza.Cand e vorba de bani sau alte avantaje, Calarsiul are prioritate.Pana cand?Avem specialisti bine pregatiti, mult mai bine decat cei din Calarasi, insa nimeni nu-i scoate in fata, nu le da posibilitatea sa urce pe scara ierarhica.Pensionarii intradevar , ar trebui sa stea acasa sa-si manance pensia linistiti(pensie care in cele mai multe cazuri nu e asa mica) si sa ne gandim sa dam o sansa si celor tineri .Pensionarii au macar o pensie,o data pe luna le vin niste bani e ceva, tinerii ce au?Nimic.

 9. dana spune:

  Da , asa este Calarasi-ul are prioritate , dar asta e!
  Acolo sunt directiile , aici doar punctele de lucru , asta pentru ca este resedinta de judet .
  Cat despre judetul Ilfov , ce sa zic ? El este deja infiintat BRONHOS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 10. popica spune:

  Vreti locuri de munca,hai sa ii rugam pe cei cu bani sa faca locuri utile de munca.Daca d-l milescu,Cercel,Jianu,Mamdrut,&co ar dona 25 % din avere pentru oroiecte locale s-ar creea cel putin 200 locuri de munca.Exemplu: adapost de caini care ar putea atrage 80% fonduri europene.Groape de gunoi ecologica cu productie de biogaz-80% finantare europeana,impaduriri ale luncii Dunarii si Argesului,defrisate de Canal.Dupa aceste activitati,la trecerea crizei sa-si ia banii inapoi cu profitul ge3nerat de investitie,nu cel pe care il vor ei

 11. lidia spune:

  o rectificare referitor la comentariul de mai sus,jianu si mindrut chiar au creat si creaza in continuare locuri de munca,chiar si in perioada de criza,ei fac inca angajari si pt. strainatate:sudori,tubulatori,lacatusi,etc.

 12. Raluca Tudorache spune:

  Daca zvonul acesta se va dovedi intemeiat, nu doresc nimanui sa aiba nevoie de carnetul de munca. Asta implica: o zi libera (poate neplatita), un drum la Calarasi (minim 24 lei), timp pierdut (minim o zi)…
  Si, cand ajungeti la ITM Calarasi la ghiseu, sa aflati ca nu gasiti carnetul acolo intrucat este trimis la scanat (la Pensii), sau nu este operat la zi (din cauza aglomerarii activitatii)… etc. … „reveniti saptamana viitoare”…
  Am postat acest comentariu ca sa intelegeti efectele desfiintarii institutiei, caci adevarata problema asta este. Voi spuneti ca nu sunteti multumiti de anumite aspecte din activitea lor, ceea ce este un contraargument fals in aceasta problema – ar trebui sa realizati ce efecte catastrofale ar avea desfiintarea, si pentru firme si pentru salariati.
  In ceea ce priveste competenta concetatenilor nostri sau recunoasterea meritelor noastre, asta este cu totul alta problema – indiferent de capacitatile noastre (poate suntem un oras de retarzi, cum spunea odata un politician local – subliniez: care ne reprezenta pe noi), insa asta nu inseamna sa transformam restructurarea posturilor intr-un atac la adresa comunitatii noastre.
  Fiti macar o data uniti si protestati impotriva acestui abuz incalificabil. Daca ati inteles ceva din protestul meu, fiti alaturi de mine si luptati-va pentru orasul nostru.

 13. yo-ma-yo spune:

  programul de lucru la punctul de lucru ITM OLTENITA SA REDUS LUNI MIERCURI SI VINERI DE LA 9 LA 14
  SAIC I-AM CIURUIT , UN FLEAC, SA TRAITI BINE?

 14. yo-ma-yo spune:

  ie prea scump si iestem pria saraci casa treim in rumanica
  cu unitatea de masura de dat pico bocu si de luat terabocu]