Expoziţie Handmade „Floare de suflet” a fost un succes pentru organizatori

Sala de expoziţii a Primăriei Olteniţa a găzduit în acest week-end expoziţia de artă şi lucrări executate manual „Handmade”, intitulată „Floare de suflet”. Vizitatorii olteniţeni şi alţi vizitatori sosiţi în Olteniţa care au poposit şi în sala de expoziţii au descoperit talentele olteniţene. Cuvintele de admiraţie nu au contenit, frumuseţea şi unicitatea evenimentului fiind gustat cu multă plăcere de cumpărători şi vizitatori. Mărţişoare, flori Kanzashi, bijuterii, arta origami, accesorii şi alte obiecte decorative sau articole de îmbrăcăminte executate manual au constituit operele elevilor olteniţeni.
Printre artişti s-au numărat şi două studente de la Facultatea de Litere din Bucureşti care au prezentat obiecte de podoabă împletite cu artă culinară chineză (sushi).
Cati Dicu, alt expozant, a oferit vizitatorilor obiecte decorative realizate din funie cu flori naturale uscate şi vopsite în diverse culori, bucăţi de rogojină cu diverse flori şi elemente de artă aplicate.

Irina Ionescu a prezentat vizitatorilor mărţişoare din flori Kanzashi, despre care aceasta spune că se practică în Japonia din material special confecţionat pentru acest gen de artă, florile tradiţionale ale gheişelor.
urmăreşte interviurile
Buchete de flori aranjate cu migală şi tablouri din scoici şi stele de mare, apoi tablouri, bijuterii din diverse materiale şi desene în creion au constituit alte elemente de artă pentru design vestimentar sau interior.
Câteva prăjituri din reţete 100% americane au constituit de asemenea o noutate la expoziţie, ele fiind prezentate de professor de limba engleză a Liceului “Neagoe Basarab” Katherine Dune din SUA.

Realizatorul expoziţiei, Violeta Ionescu, profesor de limbă engleză al Liceului Teoretic “Neagoe Basarab” a declarat că toate elementele de artă sunt inedite pentru oraş şi că este mulţumită de ecoul pe care îl are expoziţia, mesajul fiind unul pentru suflet: “Floarea Kanzashi este foarte greu de realizat. Floarea de suflet este conceptul meu, este floarea de la care a pornit totul. Vreau ca lumea să-şi construiască în suflet un colţ de grădină, într-o lume desensibilizată. Trebuie să răscolim mai adânc în sufletul nostru ca să ne facem o viaţă mai frumoasă. Puţin dacă se schimbă ceva în comportamentul celor care au vizitat expoziţia de astăzi, pentru mine este un câştig. Nu mă aştept să schimb foarte mult în mulţi dintre oameni, majoritatea copleşiţi de problemele de viaţă, dar un strop de frumuseţe va rămâne acolo în sufletul lor. Se vede rezultatul astăzi, adică fericirea şi zâmbetele de pe chipurile oamenilor devin mulţumirea mea. Voi mai face şi este un început. Pentru mine a fost o fază de experiment şi văd că avem foarte mulţi vizitatori şi sunt foarte mulţumită. Cel mai mult mă bucur pentru aceşti copii pe care lumea nu-i cunoştea iar acum îi descoperă. Au muncit foarte mult. Au lucrat singuri, este pasiunea lor. Eu am devenit profesor de limbă engleză dintr-un mare hobby. Aşa că şi ei pot devein creatori de ceva dintr-un hobby. Într-o lume robotizată, expoziţia este o oază de linişte, de frumuseţe şi de lumină” ne spune prof. Violeta Ionescu.


Prof. Violeta Ionescu
este şi cea care a adus şi format în liceul Neagoe Basarab asociaţia A.C.T.O.R. , reauşind astfel să dezvolte elevilor săi imaginaţia, echilibrul sufletesc şi să le deschidă orizonturi de gândire constructivă.
Urmariţi evenimentul acestui an, unul dintre cele mai frumoase organizate la Olteniţa

foto:Victoriţa Colonel

Comentarii

 1. Lavinia Iancu spune:

  Pentru cei interesati, pot accesa http://laviniaiancu.blogspot.com pentru un slideshow de primavara!

  Aloha!

 2. saru_sennin spune:

  offf…sushi= specialitate japoneza..nu chinezeasca…easy as keku ~(^_^)~

 3. Peicu Vali spune:

  Bravo!Felicitari!In fata voastra jos palaria!Natura a impletit din flori si din raze de soare martisorul fericirii,pt ca eu sa vi-l pot trimite azi impreuna cu toata dragostea mea.Felicitari inca o data tuturor!

 4. Razzvan spune:

  Da, asta chiar e ceva interesant.

 5. Mia spune:

  Felicitari!