Ne este teamă să mai ieşim seara pe străzile din Olteniţa

Olteniţa, oraşul care se număra unul dintre localităţile liniştite din punct de vedere al agresiunilor fizice, a devenit în ultimele luni unul unde îţi este teamă să mai ieşi după ora 21,00 pe stradă. Şi pentru că aici se practică mai uşor „telefonul fără fir” decât o treabă făcută sănătos şi cu responsabilitate, veştile sunt cele care se duc cu o mare repeziciune. Eu am auzit de la X, ea a auzit de la Y, Y a auzit de la Z şi uite aşa se formează lanţul slăbiciunilor. Vorbim despre slăbiciuni pentru că de fapt ele dau teama de a depune o declaraţie oficială, de a face o plângere şi a o lăsa pe biroul celor care sunt îndreptăţiţi să rezolve o situaţie critică. Duminică seara, în jurul orei 21,30, în scara unui bloc de pe Bd. Mărăşeşti o tânără a fost forţată să scoată banii din buzunare. Agresorul a constrâns-o cu un cuţit pus la gât, astfel că fata, deşi nu avea bani la ea, a trebuit să-i dea alte bunuri de valoare, pe care agresorul să le vândă şi transforme apoi în bani. Întâmplarea a fost povestită de locatarii blocului unde fata are apartamentul, aceştia fiind înştiinţaţi de atac numai după ce necunoscutul a fugit şi fata a ţipat. Se pare că nu este un caz izolat în oraş, numai că aceste persoane, din frică sau alte motive ştiute doar de ele, nu fac declaraţii la poliţie, care se cheamă plângeri penale. Zvonurile circulă cu repeziciune prin municipiu, acestea fiind se pare nişte „arme” mai la îndemâna oamenilor decât calea legală şi simplă de a depune declaraţii la poliţie. Despre alt gen de agresiuni făcute în faţa scărilor de bloc sau în interiorul acestora s-a zvonit de mai multe persoane, fie martori oculari care au urmărit de la distanţă scene de agresiune fizică, fără urmări grave însă, fie locatari de bloc, vecini cu cei atacaţi, care se sesizează după ţipetele celor agresaţi.
Poliţiştii de la cercetări penale din cadrul Poliţiei Olteniţa spun că la ei nu a ajuns nici o declaraţie care să acuze un astfel de atac în Mărăşeşti, dar este bine că au aflat. Vecinii nu ştiu cine a fost agresorul sau cum arăta, fata nu a fost găsită acasă, dar se pare că este înspăimântată.
Un caz similar acestuia a fost sesizat în urmă cu aproximativ 3 luni când, într-o scară de bloc din Bd. 1 Decembrie, un necunoscut a agresat o tânără pentru acelaşi motiv -banii. Fata a suferit o contuzie la gât pentru că atacatorul a vrut să-i sucească gâtul, după cum arată declaraţia verbală a fetei, care la fel nu a urmat calea legală să depună o plângere la poliţie şi care a scăpat printr-un noroc.
Problema olteniţenilor atacaţi, dar şi a celor care devin martori, este aceea că nu depun declaraţii la poliţie, lucru care îi deranjează pe poliţiştii ce se ocupă cu investigaţii şi cercetări penale. Fie că manifestă teamă faţă de cel care îi atacă, fie că fug de complicaţii, oamenii nu vor să colaboreze cu poliţiştii olteniţeni. „Cum să-i ajutăm dacă nu depun declaraţii? Nu avem cum să depistăm posibilii infractori şi nici nu ştim ce s-a petrecut cu adevărat dacă nu suntem ajutaţi.” declară lucrătorii de la cercetări penale de la Poliţia Olteniţa.
Motivele atacurilor într-un oraş liniştit cum este Olteniţa pot fi multiple, dar unele dintre cele mai fundamentate sunt sărăcia, lipsa locurilor de muncă, sau fondul uman alterat, nociv ori patologic periculos al unora care trăiesc în medii sociale rău famate, lipsa lor de educaţie, de cultură, lipsa unui mediu de viaţă sănătos din punct de vedere psihic.

„Sub aspectul laturii subiective, în cazul infracţiunii de vătămare corporală gravă prevăzută în art. 182 alin. (2) C. pen. infractorul acţionează cu intenţia generală de vătămare, în timp ce în cazul tentativei la infracţiunea de omor prevăzută în art. 20 raportat la art. 174 C. pen. acesta acţionează cu intenţia de ucidere. Prin urmare, în cazul tentativei la infracţiunea de omor, actele de punere în executare, întrerupte sau care nu şi-au produs efectul, trebuie să releve – prin natura lor şi împrejurările în care au fost comise – că infractorul a avut intenţia de a ucide, iar nu intenţia generală de a vătăma. Fapta constituie tentativă la infracţiunea de omor, fiind relevată intenţia de ucidere, dacă a fost săvârşită pe fondul unui conflict anterior între infractor şi victimă, urmat de înarmarea acestuia cu un obiect apt de a produce moartea (cuţit), prin aplicarea unei lovituri ce a vizat o zonă anatomică vitală (zona toraco-abdominală), lovitură puternică, de mare intensitate, care a avut consecinţe grave (plagă penetrantă în zona abdominală, cu lezarea de organe interne, leziune care a pus în primejdie viaţa victimei), la care se adaugă atitudinea infractorului imediat după săvârşirea faptei, constând în dispariţia sa de la domiciliu şi sustragerea de la urmărirea penală.” (C. pen., art. 20, art. 74 alin. 1, lit. a))

Dezbatem impreuna:

Infractionalitatea in Oltenita

– cauze ale cresterii infractionalitatii

– cum putem evita sa devenim victime ale agresorilor

– cine trebuie sa ia masuri ; care ar fi acestea

– ai trecut prin situatii similare ? (vezi cazurile mai sus prezentate ) ;  povesteste-ne intamplarea ta

COMENTEAZA | Spune-ti parerea


Comentarii

 1. D3\/!|_ spune:

  Parerea mea este ca ar trebui iluminate scarile de bloc, astfel indivizi nu vor mai putea sa se foloseasca de adapostul intunericului. Lumina nu trebuie sa stea non-stop aprinsa, s-au inventat senzori de miscare.
  – cauze ale cresterii infractionalitatii
  Pentru simplul fapt ca zona este moarta din punct de vedere financiar; locuri de munca putine(sa nu spun inexistente);
  – cum putem evita sa devenim victime ale agresorilor
  Daca esti o persoana de sex feminin(si nu numai) evita sa umblii la ore tarzii pe strada daca nu este neaparata nevoie sau daca este nevoie, este de preferabil sa te insoteasca cineva;
  – cine trebuie sa ia masuri ; care ar fi acestea
  Acum nu numai politia trebuie bagata la inaintare ci si noi ca cetateni;
  – ai trecut prin situatii similare ? (vezi cazurile mai sus prezentate ) ; povesteste-ne intamplarea ta
  Sincer, am trecut printr-o intamplare asemanatoare, din fericire nu a fost decat o gluma, dar care m-a speriat de moarte X(

 2. Mihai Ceauşu spune:

  Din pacate siguranta persoanei si a proprietatii private reprezinta probleme grave care inca nu s-au rezolvat la noi in tara.
  Cresterea somajului (stim noi cui sa multumim) nu face decat sa inmulteasca aceste fenomene de agresiune. Odata cu revenirea persoanelor care sunt plecate in strainatate, somajul va creste, saracia va creste, deci si infractionalitatea va creste.
  O alta cauza o reprezinta scarile neiluminate, inauntru te poate astepta si un crocodil, nu ai de unde sti. Lumina permanente, senzori de miscare, echipamente de monitorizare video…solutii ar fi.
  Lipsa educatiei (de ce as munci pentru bani), lispa cursurilor de autoaparare, persoanele care umbla la ore tarzii solitare, tacerea victimelor si a martorilor, consumul de alcool ori de droguri, sunt alte cauze care influenteaza agresiunile.
  Sa nu uitam de psihicul persoanelor care comit asemenea fapte.
  De ce nu se depun plangeri? Simplu: politia poate ii prinde, dar justitia pana ii codamna (daca se intampla minunea) dureaza multa, iar daca ii condamna, dupa cateva luni sunt iar in libertate. Sigur, cat sunt judecati ei sunt in libertate.
  Masurile trebuie luate de politie, de jandarmi, de politia comunitara, poate si de serviciile secrete (sa patruleze mai mult, sa ancheteze mai repede), de comunitate (sunt anumite persoane care stiu despre vecinii lor la ce ora au venit, cate sacose au adus, cand au plecat, etc), de justitie (actul de justitie sa se desfasoare mai repede) si sa nu mai dam agresorilor posibilitatea sau motivele de a ne ataca.

 3. My spune:

  Eu propun sa introduca Pol. Comunitara de noapte sa patruleze toata noaptea . Si despre acele incidente sa mearga la Pol. fara nici o retinere, dar la noi Pol. nu prea isi face treaba . Nu ar trebui sa ne surprinda nimic in orasul asta si in tarisoara noastra Romania . ” Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul ” .

 4. My spune:

  De aceea se intampla infractiuni din lipsa locurilor de munca . Daca vrei sa te angajezi nu ai unde indiferent daca ai studii sau nu .

 5. andreea drumes spune:

  eu locuiesc in zona Marasestiului si intr-adevar nu pot spune ca este un cartier linistit nici pe departe. la fiecare colt de bloc vad grupulete de indivzi (rromi-trebuia precizat), si este imposibil ca macar 2-3 dintre ei sa nu se ia de lume pe strada, mai precis de persoane de gen feminin. si mie mi s-a intamplat sa fiu „abordata” in acest mod, insa pur si simplu nu le-am dat atentie, nu am scos un cuvant de teama. asta se intampla evident numai cand eram singura. devine insa mai serios in momentul in care se apropie si incearca sa puna mana pe tine. au un limbaj ingrozitor si un comportament dizgratios
  asadar, cei care sunt atacati in vreun fel de catre acesti indivizi cel mai recomandat este sa sune imediat la 112, apoi sa se duca la politie si sa faca plangere, acesta fiind primul pas. mai rau este daca nu luam nicio masura, deoarece in acest fel atacatorii ne vor simti teama si ne vor considera victime vulnerabile, pe care cu siguranta le vor mai ataca si in alte randuri.
  apoi, in calitate de martori, este de datoria noastra sa sesizam politia si sa luam atitudine cand observam ca o persoana este victima unei astfel de fapte. sub nicio forma nu trebuie sa stam ascunsi „in spatele vizorului”, indiferenti, fara sa luam nici cea mai mica atitudine, deoarece viata sau integritatea persoanei atacate depindeau in mod direct de actiunile noastre.

 6. marius spune:

  eu cred ca fata trebuia sa se duca la politie sa depuna plangere sau parinti ei…si acum 2 3 ani mai are uni care tot la fel se lua de fete si le lua bani si alte chestii…
  ar fi mai bine fele si chiar baieti sa nu mai umble singuri noaptea parinti sa aibe grija mai mult de copiii sa nui mai lase atata de mult la discoteca sai sune sai intrebe cu cine vine acasa in principiu daca vine sa vina cu cineva ca o sa fie si mai rau si asta din cauza saraciei…

 7. Bbk spune:

  dar, cea mai buna solutie ramane spray’ul cu piper:x

 8. Mia spune:

  Cand eram mai mica nu imi era frica. Dar acum, recunosc, imi cam e. Nu s-a luat nimeni de mine, dar totusi, e un risc. Ar fi bine sa fie politistii noaptea pe strazi, ca nu strica.

 9. olteniteanul turmentat spune:

  In niciun caz nu ar trebui sa ne fie frica sa mai iesim pe strada…doar ca ar trebui sa fim mai atenti si de preferat sa nu umblam singuri,e altceva cand sunt 2,3,4…totusi 2 cazuri in 4 luni e un numar mic 🙂 e un semnal de alarma de care oltenitenii au nevoie 🙂

 10. viorel spune:

  Cam tarziu ati observat,acesta problema

 11. AnDY spune:

  ati inceput sa dramatizatzi prea rau… o sa ajunga site-ul asta gen 0TV sau stirile de pe proTV in kre vezi numai accidente, crime etc… -1

 12. jeee spune:

  pt MY:
  Ce politie comunitara de noapte…Pol comunitara ar trebuie sa lucreze si noaptea,dar nu si fac treaba…nici macar ziua [*****].

 13. Mia spune:

  De ce mai? Sunt destule bodegi unde stau oamenii pana tarziu, chiar vedeam seara cand ma intorceam din oras destui care se tineau de garduri. Stiti cum e vorba aia, e mai bine sa previi decat sa tratezi. Deci, de ce sa nu se ia masuri de precautie? E adevarat ca atunci cand sunt mai multi nu au cum sa se ia, dar cand tu stai intr-un colt de oras iar prietenii tai in altul? Ce faci in cazul asta? Nu mai iesi? Mergi la ei acasa? Ii iei pe ei la tine?

 14. larisa spune:

  Politia stie sa faca recomandari sau sa dea „sfaturi utile” cum sa evitam sa devenim victime ale infractiunilor, dar sa initieze actiuni de descurajare si tragere la raspundere a celor certati cu legea, nu stiu.Acum ce sa facem, sa nu mai iesim din casa de frica?La ce bun sa mai platim taxe si impozite statului?La ce mai avem Politie , Politie de Frontiera, Politie Comunitara si Jandarmerie? La ce bun sa mai platim o armata de oameni daca acestia nu fac nimic pentru noi?

 15. GSM spune:

  Imi iau pistol …si va impusc pe toti care va luati de viata mea .

 16. liviu spune:

  SE EXAGEREAZA PREA TARE!!

 17. costy spune:

  mie nu imi e frika … ma bazez pe mine …..si pe frati mei …deci nu am de ce sa ma tem ;)…

 18. Cosmin spune:

  Hm … destul de amuzante comentariile … Ma copilasi … ce-nseamna aia sa nu mai iesi la ore tarzii din casa? Iesi cand vrei tu!
  S-a dramatizat de zici ca Oltenita este vreun Bronx … daca stati si priviti in urma … va dati seama ca un fenomen asemanator exista si inainte, numai ca inainte nu iti furau nimic ci doar te bateau din pura placere. Si care au fost masurile luate de autoritati?
  Cauzele sunt mai multe decat cele enumerate aici de voi … Dar deja trecem in alte sfere…
  Sfat:
  Doamnelor/Domnisoarelor … un spray paralizant = 15RON … Siguranta dumneavoastra … NEPRETUITA.
  Si evident … cand va agreseaza cineva … duceti-va domne la Politie … sau cum spune si Andreea Drumes … sunati la 112 ca d-aia aveti telefoanele alea roz …

 19. robby_g spune:

  sa vezi la vara tentative de viol…k doar pe plaja la Mamaia vezi mai putine buci decat in Oltenita..

  ps: mai terminati cu aberatiile : „eu platesc impozit la stat..tb ca statul sa aiba grija de mine!”
  Ar trebui sa ai tot timpul un politist, un medic, un profesor si alte persoane platite de stat ???dar ce te faci ca si aceste persoane isi platesc impozitele..
  O SA FACEM UN LANT…al slabiciunilor!

 20. U. spune:

  o patrula a politiei comunitare ar fi o rezolvare ;)macar asa ar dovedi ca merita banii 😉
  in alta ordine de idei toate persoanele care ies pe strada la ore tarzii o fac pe propria piele,fara sa constientizeze un astfel de pericol,asa ca intamplari ca acestea ar trebui sa fie un avertisment pentru toata lumea si sa se gandeasca de doua ori inainte de a iesi pe usa;
  parerea mea in legatura cu oprirea incidentelor de genul acesta este urmatoarea :ar trebui ca orice comportament violent sau persoane „dubioase” sa fie semnalate politiei si cu putin ajutor din partea politistilor ,sa fie supravegheate cu mai multa perseverenta acele zone predispuse incidentelor,inainte de a se ajunge la lucruri mai grave.

 21. Andra spune:

  Este recomandat ca fiecare dintre noi sa aiba la el un spray paralizant. Nu este interzis!Te ajuta in fiecare situatie…cel putin eu il am la mine de foarte mult timp si ma ajutat pana acuma de 3 ori.Nu ii se va intampla nimic grav persoanei pe care veti da cu el…va lacrima foarte mult va simti ca ii arde fata iar in cele mai multe cazuri nu mai vezi ma rog cred ca ati inteles;).

 22. cryss spune:

  intradevar in oltenita sunt tot mai multi indivizi suspecti…:) cel putin mie mi-ar fy frica sa ies noaptea din casa…si un cartier f periculos,consider eu sunt „blocurile cu 10 etaje” 🙂
  aqolo kiar k e un cartier rau famat..plin de indivizi pusi pe scandal furt si mai stiu eu ce..in aceasta problema sunt ambele parti de vina:primaria care nu face nimic pt a imbunatati iluminarea si cetatenii care nu depun plangere la politie..care ce sa zic..treaba lor este de a ne proteja pe noi..:) to be continued spun eu..

 23. Andra spune:

  Si apropo daca o tinem tot asa o sa ne fie frica sa mai iesim din casa si ziua in amiaza mare!

 24. DaNnY spune:

  Priveste si invata!!!

 25. sixi spune:

  Atentie cei care va deplasati cu autoturismele proprietate personala la Budesti mai ales duminica . Se sparg foarte multe masini. Lasati pe cineva la masina sa pazeasca.Politia din Budesti are foarte multe reclamatii de spargeri si furturi din masini.

 26. Mia spune:

  Pai hai sa va zic ceva. Acum 2 ani cand eram in microbuz, in drum spre Bucuresti s-a asezat langa mine un mosulica din oras. Multe fete s-ar putea sa il cunoasca, pentru ca atunci cand vede o fata pe strada ii zice ca ii face… si ii drege… so… eram in microbuz, cand scoate mosul telefonul care bineinteles ca nu sunase si incepe sa vorbeasca in engleza cu o tipa, cica. Si ii zicea ca o lasa sa ii faca”nush ce”, ca ii face si el ei… apoi a inceput sa se „scarpine” intelegeti voi unde. Asta ziua in amiaza mare! Dar daca dam noaptea de el? Ce facem? Nush, ideea e buna cu sprayul. Dar poate avem noroc si nu dam de vreun individ ca asta.

 27. gia spune:

  acum cativa ani puteam sa fiu rapita pe strada la ora 8 dimineata in fata liceului de niste persoane f. cunoscute de marea majoritate a populatiei din Oltenita! si nu eram imbracat provocator! asa ca sa nu mai ne mire ce se intampla noaptea!am facut si plangere la politie si cam atat! stiu doar ca la un moment dat am intrebat ce s-a mai intamplat cu cazul si au spus ca ei au cazuri mai importante de rezolvat……… asa ca….. trageti si voi concluziile! am mai luat si o palma peste fata si asta in zona Marasesti de la o persoana ,de etnie roma cred, asa mi sa parut dar nu stiu sigur, si asta pt ca am riportat si nu l-am lasat sa ma pipaie si nici atunci nu eram imbracata provocator! pana acum am avut noroc dar sper sa am si deacum inainte!sper doar ca nimeni sa nu mai pateasca nimic si sa aveti si voi toti si toate noroc sa nu patiti nimic pt ca doar norocul va ajuta intr-o astfel de situatie! poate vor lua si ei masuri dar sa aibe grija sa nu fie prea tarziu pt cineva!aveti intai voi grija de voi si apoi lasati-i pe altii sa o faca pt voi!

 28. yo-ma-yo spune:

  da

 29. simona spune:

  mai, eu am aflat cine este victima, si surpriza…nu a fost trasa in nicio scara, nu i-a fost pus cutitul la gat, i s-a furat doar telefonul mobil( destul de scump ce-i drept. insa ceea ce s-a scris mai sus, in mare parte este corect, ma refer aici la conduita preventiva a populatiei, la spiritul civic…etc
  dupa cum a sopus si a. drumes, trebuie sa luam atitudine pentru a nu deveni din nou victime!

 30. OLTEANCA spune:

  Eu n-am nimic cu Politia Romana, dar as vrea numai sa intreb ce s-a rezolvat cu soferul batut ziua in amiaza mare, acum cateva saptamani, in intersectia spre Calarasi,de catre doi dintre fratii V[***].Omul a fost luat cu salvarea,masina i-a fost lovita,martori erau,nu este prima abatere de acest fel, si totusi….ramane ca la inceput(banul vorbeste).Daca cineva de la Politie citeste ar putea,macar pentru martorii evenimentului,sa dea o declaratie!Dar probabil au alte treburi , mai importante!

 31. alex spune:

  Oltenitaaaaaaa!consider ca se face caz din nimic si mai ales sunt niste speculatii!multi nu constientizeaza ceea ce e de fapt o tentativa de omor,cum se precizeaza in articol!!!si cum ar vrea unii sa isi faca treaba politia daca nu exista o plangere prealabila deoarece pentru unele infractiunii este necesar ca victima sa faca o plangere la organul competent??!si dupa cum stiti ….”pe oaia care nu isi are grija de blana…o mananca lupu”!!!spray paralizan, fetelor;)..o alta minune in geanta ..inainte de gloss!!!

 32. larisa spune:

  Politia nu are ce sa le faca la unii ca V**** , sau la unii cum sunt copii lu B**** .Decat sa le dea o amenda sau sa le faca dosar penal mai bine sfatuiesc victima sa nu depuna plangere si isi iau si ei dreptul ca doar oameni [*****]

 33. marius spune:

  daca tot lasati mes datile tot numele ca sa ne spunem si noi pararea despre [***] politai si cei care ne conduc…
  dar sait este pe o parte devina ca ei in prealabil aud de aceste situatii dar nu le dau publicitati pt ca le este frica…
  au fost numeroase accidente care nu au zis nimik si multe alte accidente nu sa zis nimik de ce?…pt ca pur si simplu le este frica…asta este romanu le e frica sa faca pasi inportanti in viata aveam tot mentalitatea acea dupa vreamea lu nea-nicu…

 34. Bbk spune:

  puii mamei, nu va mai victimizati chiar atat…ce propuneti, sa stea cate un militian in fiecare scara de bloc?! 8-| totusi..sa fim seriosi…;)
  pana la urma…eu am primit o palma in plina’figura’ ziua, in amiaza mare, pe Mosilor, pentru simplul fapt ca unei „dame de companie”>:) cracanate i se parea ca merg prea incet:))…si niciun ‘fluierici’ nu era prin zona sa isi scoata bastonasul din dotare si sa faca ceva…asa ca…inca un punct pentru spray’ul cu piper:x:”>
  bafta! in lupta cu necuratul:))

 35. robby_g spune:

  k.k.t…suntem un neam de milogi! noi suntem victime in orice situatie..toti ne fura in timp ce noi suntem corecti..doar noi muncim in timp ce ceilalti colegi trag de timp..
  stim numai sa vedem cum altii nu isi fac treaba si sa dam vine pe oricine si orice?
  „sa moara capra vecinului!” e in floare…

  ##orice pitzi isi aduce aminte k a fost fluierata pe strada in timp ce ea, „saraca”, era imbracata decent, in calugarita chiar, si acum se simte ofensata si se plange ca nimeni nu face nimic!!
  DACA intra politia in club si da jos de pe cuburi toate pustoaicele de 16-17 ani (viitoarele victime)tot ele vor fi revoltate ca deh..toti sunt niste comunisti!!…
  think about..

 36. pavel_chinezu spune:

  A vazut cineva filmul lui Michael Moore (autorul lui 9/11) – „Bowling for Columbine”? Daca nu il recomand cu caldura – ar fi foarte interesant pentru cei care au comentat pe acest topic. Pe scurt, este tratata psihoza americanilor cu privire la armele de foc, metoda prin care este exacerbata frica maselor prin prezentarea denaturata a „senzationalului” in media. Goana aceasta nebuna dupa senzational (vezi jurnalul PROTV de la ora 5) a devenit omniprezenta si la noi. Concluzia trasa de americani ar fi rezumata in felul urmator > daca tu dai in mine eu iau batul, daca tu iti iei un cutit eu imi iau pistol, cand ma vezi cu gun-ul tu dai fuga dupa o bazooka etc.
  Chiar si acest articol induce populatiei frica (chiar daca neintentionat), autorul confundand infractiunea de talharie cu cea de tentativa la omor (si mai da si un citat scos din context din care nu cred k a inteles cineva ceva – este probabil dintr-un manual de drept penal special). E drept ca si talharia este ceva grav, dar nu hiperbolizarea in acest caz nu ajuta la nimic. In plus sa vi si sa spui ca Oltenita nu este un oras sigur numai pentru ca cineva a auzit la coltul blocului ca a avut loc o talharie in acest an nu cred ca este o atitudine tocmai responsabila, gesturi din acestea creaza panica. Concluzia ar fi urmatoarea – la violenta nu ar trebui sa raspunzi tot cu violenta – iar fetele care indeamna la inarmare ar trebui sa se gandeasca de doua ori inainte de a scoate un spray sau alte chestii din poseta, k pana le folosesc ele s-ar putea sa le dea idei noi agresorilor (chiar crede vreuna dintre voi k daca vine lupul cel rau si va spune „banii sau viata” veti mai fi in stare sa scoateti gun-ul???).
  Parerea mea este ca singura metoda de a evita aceste situatii neplacute este sa fi prevazator, respectiv sa umbli cu lantul cainelui la gat, sa nu te uite Dumnezeu cu telefonul la ureche atunci cand mergi prin locuri slab iluminate sau izolate, sa nu bei pana te pi.. pe tine si sa dormi in sant, sa-ti etalezi chiloteii cei noi numai in particular etc.
  Cat despre politie (nationala sau comunitara) nu pot spune decat ca NOROC CA OLTENITA ESTE UN ORAS LINISTIT !

 37. pavel_chinezu spune:

  P.S. subscriu si la mesajul postat de robby_g – are perfecta dreptate, dar asta este un subiect diferit

 38. s spune:

  hm…politistii din oltenita sunt doar cu numele.se plimba pe stazi rareori si atunci cand se plimba se plimba degeaba,la orele pranzului nicidecum seara,cand e intradevar nevoie de ei.eu am patit o acum un an.veneam singura pe marasesti aveam gluga in cap,mergeam linistita pe strada,am ocolit un grupulet pt ca de obicei nu dau atentie celor care se „baga in seama aiurea” si un rrom trebuie sa specific lucrul asta m a urmarit pana pe gang unde este croitoria aceea.cand am intrat pe gang a alergat in spre mine si mi a zis sa i dau aurul tot ce am.norocul meu a fost ca aveam cheile in mana dreapta sii ma jucam cu ele,inainte sa vina la mine.atunci cand l am vazut m am speriat tremuram toata.i am zis ca nu i dau nimic a devenit violent a vrut sa dea in mine si din instinct am scos mana din buzunar cu cheile si i am dat un pumn de chei peste fata si am alergat si pana acasa nu m am mai oprit.asadar politistii chiar daca erau nu aveau cum sa ma auda sau sa vada ce se intampla.concluzia este ca trebuie sa ne aparam in orice situatie si sa nu ne lasam intimidate de unii care nu fac decat sa si castige existenta agresand oamenii si luand bunurile acestora.

 39. Mia spune:

  Si eu ii dau mare dreptate lui robby_g… in legatura cu partea a doua. daca se ia cineva de ele se simt ofensate pana la Dumnezeu, da’ asa stiu sa isi arate toate podoabele de fata cu toata lumea, minore fiind si fara pic de minte. Nu vreau sa generalizez, dar multe sunt asa……………..

 40. Rîma și Cartușul spune:

  In Hala Piata Centrala la magazinul de Vanatoare si Pescuit se gasesc spray-uri paralizante , pistoale legale cu electrosocuri ….doar sa vrei !

 41. andreea drumes spune:

  Daca se vrea se poate! In nopatea de 26/27.02.2010 orasul a fost impanzit de Politie si Jandarmerie.Sa fie oare consecinta semnalului tras de catre Olteniteanul in ceea ce priveste siguranta cetateanului pe strada? Eu cred ca da. Nu degeaba se spune ca mass-media este a patra putere in stat.

 42. marius spune:

  doamne doamne doamne la ce va ganditi…se vede ca voi traiti degeaba in oltenita sincer andreea nu te supara dar politia cauta pe cineva si nu numai in oltenita si in tot judetu si tie ti se pare normal ca politia oltenitei sa iasa pe strada cand zice niste copiiiiii pe un sait sau sa iasa din pura initiativa….isi fac meseria si e ceva normal…dar luni nu o sai mai vezi pur si simplu a fost o razie cauta pe cineva…

 43. Cornel spune:

  @andreea – au iesit toti pt ca a fost o bataie cu raniti pe marasesti la blocul 100

 44. marius spune:

  a fost cei din clanul sportivilor

 45. Ioana spune:

  Nu stiu daca a observat cineva..dar vineri si sambata a fost plin orasul de politie. Filtru langa pod, filtru la inceputul soselei portului, filtru pe B-dul Marasesti, filtru la bezinaria dinspre Calarasi si la cea dinspre Bucuresti, plus inca vreo 15 politisti patruland. Am vazut cu ochii mei..cel putin filtrele au oprit aproape fiecare masina.. Sunt sigura ca toata actiunea asta s-a produs nu pentru ca asa li s-a sculat lor ci a avut un scop.. asa ca nu mai spuneti ca politia nu face nimic. Exista o deosebire intre a incerca sa realizezi un lucru si a ajunge la niste rezultate.

 46. flori spune:

  sunt olteniteanca,si am fost mindra ca am copilarit intr-un orasel mic,si nu mi-era frica sa vin acasa la ora 4 dimineata.acum vin cu drag acasa sa-mi vizetez mama nu ORASAL NATAL. ma lasa rece ce vad. politie mai corupta ca la noi in oras nu am vazut. ma intreb cum au fost angajati,daca cunosc intradevar legile sau sunt intadevari corupti??????????????????? as aveae multe exemple de dat!

 47. giany89 spune:

  dragi olteniteni,nu mai puteti fi in siguranta pe strazi noaptea deoarece:aceasta POLITIE COMUNITARA,formata de dl.MILESCU,dintre rudele domniei sale si rudele unor angajati ai primariei,nu patruleaza pe timp de noapte.acum 10-15 ani erau GARDIENII PUBLICI care vegheau la linistea orasului,impreuna cu politia.Acesti gardieni erau angajati de catre cei de la calarasi,dl.MILESCU in acea perioada viceprimar a vrut sa angajeze unele cunostinte,dar nu sa putut,datorita faptului ca trebuiau sa indeplineasca unele cerinte.Datorita acestui refuz dl. primar nu a reincorporat in rindurile politiei comunitare si fosti gardieni publici,oameni cu experienta,cu ani petrecuti in aceasta meserie.Acesti politisti comunitari,nu sint din rindurile oamenilor care au o mica experienta in domeniu,trebuiau angajati fosti politisti,graniceri,gardieni publici,acesti copii,nu cred ca au facut nici armata.Angajarile sau facut in biroul primarului,stiti voi cum.Politisti nu mai sunt multi,cum erau inainte,erau 15-20 de patrule de politie,5-6 patrule de gerdieni,iar cu 10 pol.comunitari,nu poti acoperi toata raza oltenitei.DECI,singurul vinovat de ce se intimpla in oltenita este dl. primar,dinsul trebuie sa-si organizeze fortele de ordine,ale orasului,sa coopereze cu pol.nationala,sa faca angajari corecte,sa nu mai treaca cu vederea unele incalcari ale legi de catre uni consilieri,sau rude.SA FIE CORECT,numai asa cetatenii acestui oras se vor simti ocrotit de catre edilul nr.1 al orasului.nu este greu dl primar,aici trebuie …”cojones”,faceti angajari corecte cu profesionisti,nu cu copii,patrule de zi si de noapte,sunt sigur ca daca sar intimpla ceva unei rude dea dvs.noaptea,a-ti lua masuri .Stiti cum e , pina cand nu se intimpla toate bune.Mai uitati-va si la cei care au nevoie de liniste si de siguranta ca traiesc intr-un oras civilizat,nu-i dezamagiti,va rog frumos.

 48. Florin C. spune:

  @ giany 89
  Din ce citesc eu in comentariu tau, imi dau seama ca esti unul dintre persoanele frustrate care nu au trecut examenul pt politie, jandarmerie, gardieni publici ori politie comunitara pentru ca eu unul nu-mi explic de ce esti asa indignat. Sunt unul dintre vizitatorii fideli ai acestui site si vreau, ca inainte sa iti mai spun ceva, sa citesti stirea asta http://www.olteniteanul.ro/2008/08/se-cauta-politisti-comunitari/ .
  Am vrut sa dau examen pt un loc in politia comunitara si aveam certitudinea ca o sa intru pt ca ca nu erau f multi doritori. Am renuntat sa ma mai duc deoarece salariul era mic. De asta se explica nr tinerilor care formeaza politia comunitara, Eu, om casatorit, nu puteam sa-mi sustin familia cu 8 milioane pe luna. Una peste alta , ma mir cum comentariul tau a aparut pe site pt ca ai adus numai acuze fara sa le sustii si mai ai si un nume de copil abia ajuns la pubertate

 49. giany89 spune:

  draga FLORIN C.,am fost 3 ani politist de frontiera,6ani gardian public,deci nu sunt un frustat,cum zici tu.eu am impresia ca TU,NU ESTI CAPABIL ,sa sustii un examen nici pentru functia de portar la un magazin.Bai baiatule,eu am acuzat pe cel mai in tema sa-ti dea si tie ceva de munca,in orasul acela TRIST,ca si tine,scrie ba,altceva,ceva care sa te incalzeasca,pe frigul asta ,nu te lua bei de mine,ca nu sint eu vinovat ca tu nu ai un servici,sau ca esti un incapabil sa gasesti ceva de munca,bai incapabilule,eu am reusit unde tu nici nu gindesti sa ajungi vreodata.te saluta fratele tau giany

 50. giany89 spune:

  florin c.si ca sa vezi ca nu ma deranjat comentariul tau,RAUTACIOS,i-ti pot gasi un loc de munca la mine ,unde traiesc acum cu familia,unde poti cistiga 1200 de euro pe luna,e departe de tara dar asta este.CE ZICI?

 51. robby_g spune:

  scuze „olteniteanul” pentru offtopic..
  giany89..din cate ne spui tu o duci foarte bine in tari mai civilizate..am o intrebare: AI INVATAT mult sa te poti realiza?
  m-am chinuit putin sa „traduc” mesajele tale.. ASTA E SECRETUL UNEI VIETI IMBLSUGATE?

  ** si pt andreea drumes:
  „intr-adevar..cand seful politiei a citit comm. unei pustoaice „imbracate decent” care nu se simte in siguranta pe strada, a convocat imediat toti subalternii si au iesit la patrulare pe strazi..”
  Sa vezi mobilizare cand un „puradel” va spune ca se simte discriminat la scoala…le vor aduce puzzel.uri si Lego..ca sa se poata juca impreuna!!

  take care..

 52. yo-ma-yo spune:

  pai se simt ofensati baieteii de politisti ca de taticu doar trebuie aparat!

 53. mik OLTENITA spune:

  cel mai sigur pustoaicelor va luati un sprai paralizant ca politie nu exista daca n u vati dat seama pana acum

 54. GEO spune:

  CUM CRITICA UNUL PE CINEVA,CUM IA FOC,CE SIMPLU ESTE SA FIM FRAIERI.EU UNUL M-AM MUTAT DIN OLTENITA DAR AM LAUDAT ORASUL ASTA PESTE TOT UNDE AM FOST,ESTE COCHET,CURAT SI LUMEA NU ESTE CHIAR ASA DE REA,VRETI SA SIMTITI NESIGURANTA IN ADEVARATUL SENS,PLIMBATI-VA NOAPTEA PE STRADUTELE DIN SPATELE PANTELIMONULUI.CAT DESPRE SPRAIURI,PISTOALE SE NASTE MICUL WESTERN OLTENITA,NU ARE CE SA CAUTE O PERSOANA SINGURA PE STRADA NOAPTEA CU VARSTA SUB 18 ANI,INCA CEVA M-AM MANDRIT MEREU CA SUNT DIN OLTENITA FACETI SI VOI LA FEL

 55. Ilie Sandu spune:

  mai fratilor politia noastra nu ne este de mare folos. de ce?
  pai ei se iau numai si numai de cei nevinovati iar cind tu te duci cu o reclamatie de furt ei te trimet sa prinzi hotul sau mai nou iti spune ca e pacat sa-i faci rau omului. asa ca va rog lasatii in pace ca voi sunteti baza nu ei

 56. Ionut Gabriel Jugaurs spune:

  mi-e rusine k traiesc in Oltenita….pm toti
  copiii de gabori si pm..oameni cu bani isi dau arfe k ei sunt miezul si k bat pe oriocine, k vin cu gasca sau parintii….stati in pm potoliti k n-ati dat un pumn in viatza voastra.se baga lumea pt voi doar pt k aveti bani…stau k niste milogi pe langa voi.. fiti ma bazati pe mana si pumnul vostru….kat despre fete..mai au putin si merg in p**** goala pe strada..knd se iau baietii de voi zambiti..si voi dak sunteti mai multe va luati de vreun baiat dak-l vedeti singur si mai timid

 57. Ionut Gabriel Jugaurs spune:

  bv „robby_g” ai spus numai adevar..bv tie

 58. Petre Ivan spune:

  Eu cred ca cei pagubiti nu mai au incredere in politie.Daca te duci sa reclami ceva te intreaba daca banuiesti pe cineva si apoi ti se spune ca daca stii cine a furat ori il duci la ei ori le spui unde sta.Nu mai au timp de cazuri marunte.O fi frumos cu toate luminile alea pe Strada Mare dar un numar mai mic de becuri acolo ar permite o mai buna iluminare si a zonelor laturalnice.

 59. Cristina Ursu spune:

  degeaba se comenteaza,pentru ca ceea ce facem este doar sa ne descarcam frustrarile…nu se va face nimic pentur ca traim in orasul in care traim…nici in politie nici in spital nu avem incredere (chiar m-as teme sa ma cos makar,evident nu se pune problema sa ma operez in spitalul asta)…poate pompierii salveaza cat de cat „onoarea orasului”. E trist dar in acest oras „ideal” traim.

 60. alex gio spune:

  mare chestie si asta in oltenita nu te mai surprinde nimic