O duminică de campanie, dar una dedicată sănătăţii – campania anti-tutun

În timp ce unii au sărbătorit un eveniment împrumutat de la occidentali, câteva eleve de la Gr. Şcolar „Nicolae Bălcescu” din Olteniţa au sărbătorit o campanie. Duminică, 14 februarie, cei dependenţi de tutun dar şi alţi trecători au fost martorii unei campanii anti-tutun susţinută de eleve ale liceului Bălcescu, ele continuând un proiect demarat în urmă cu aproximativ doi ani. Fetele, împreună cu îndrumătorul lor prof. Liliana Niculiţă, militează prin astfel de acţiuni pentru sănătatea celor care au acest viciu. Începând cu ora 11,00, elevele au distribuit tuturor trecătorilor inimioare roz şi roşii, cu mesajul „Fii la modă, fără tutun!” Inimioarele au fost confecţionate chiar de fete. Provocând dialoguri între ele şi trecători, fetele au putut afla şi câteva din gândurile celor care au primit cadouri: „Mi-am dorit să primesc ceva astăzi” sau „Mă voi gândi acum mai responsabil cum să mă las de fumat. E cam greu dar voi încerca.” au fost câteva din cele declarate de trecători. Prof. Niculiţă declară că astfel de acţiuni vor continua şi cu alte ocazii, astfel încât olteniţeanul să devină un cetăţean informat şi prevenit.
Acţiunea se înscrie în proiectul declanşat în 2008 intitulat “Împreună, antidrog”, proiect ce se desfăşoară în parteneriat cu mai multe instituţii din Olteniţa.

Comentarii

 1. Marius Dociu spune:

  Ne cerem scuze pentru intarzierea postarii acestei informatii [ probleme tehnice ]

 2. sabynny 12 spune:

  foarte tare.

 3. giulia spune:

  eu 2 saptamani nu am reusit sa intru pe site.Ati avut probleme?
  ps .nimeni din Italia nu a reusit,ca au incercat mai multi!

 4. Marius Dociu spune:

  Da, intr-adevar..”olteniteanul.ro” nu a putut fi accesat din diaspora timp de doua saptamani din cauza unui atac de tip hacking la serverul care gazduieste siteul. Intre timp am remediat problema si speram ca pe viitor sa nu ne mai confruntam cu asa ceva . Daca mai intampinati probleme in ceea ce priveste conexiunea cu siteul, va rugam ca de acum incolo sa ne trimiteti un mail pe adresa : contact@olteniteanul.ro in care sa ne sesizati inconvenientul.

 5. Bbk spune:

  eu propun ca de dragobete sa se faca una anti’tras’pe’nas:)) nu suna tentant:>
  oricum, tot respectul pentru fetele care s’au implicat>:D<

 6. A. spune:

  Ft frumos :* apreciez gestul Bv !

 7. Cristiana Ursu spune:

  Genial. Bravo,fetelor. Este un viciu fara rost,care doar e la moda. Este un moft .