Pe DN 4 se circula din nou in conditii normale

UPDATE 9 februarie

ora 15:00 Pe DN 4 se circula normal, carosabil umed .

DN 4 | ora 15:00

DN 4| ora 8:30

UPDATE

SITUATIA DRUMURILOR NATIONALE

Luni 8 februarie 2010 ora 19:50

DN 4 Bucuresti – Oltenita – drum redeschis circulatieininge viscolit – vizibilitate sub 50 mtemperatura : – 6 grade C

DN 31 Calarasi – Oltenita – drum redeschis circulatiei – ninge viscolit – vizibilitate sub 50 m – temperatura: -6 grade C

SITUATIA DRUMURILOR NATIONALE
Luni 8 februarie 2010 ora 13:53

DN 31 – viscol la sol, suluri de zapada – Se actioneaza cu utilajele specifice. drum inchis

DN 4  (Bucuresti-Oltenita) – Conditii meteo nefavorabile, vant puternic, vizibilitate redusa. – Se inchide circulatia.

Drumurile nationale „Bucuresti – Oltenita „, „Oltenita – Calarasi” , INCHISE

La întrunirea comandamentului de iarnă s-au stabilit sarcinile pentru deszăpezire
Comandamentul pentru situaţii de urgenţă al Primăriei Olteniţa s-a întrunit ieri 7 februarie şi astăzi 8 februarie la orele dimineţii, pentru stabilirea sarcinilor ce revin fiecărei instituţii şi societăţi comerciale ce participă la deszăpezirea arterelor principale şi a străzilor din municipiul Olteniţa.Viceprimarul municipiului Olteniţa Florian Cercel ne-a declarat că în cadrul comitetului s-au stabilit care sunt traseele echipelor de jandarmi, de poliţişti de frontieră, ale poliţiei comunitare şi poliţiei locale. Reprezentanţii societăţilor comerciale ce fac parte din comitetul pentru situaţii de urgenţă au fost cei care au oferit utilajele pentru deszăpezit. „Jandarmeria şi poliţia de frontieră ajută la eliberarea căilor de circulaţie, poliţia rutieră dirijează circulaţia vehiculelor pe arterel principale, iar poliţiştii comunitari ajută la descongestionarea locurilor ocupate cu maşinile parcate neregulamentar. De asemenea, poliţiştii comunitari trebuie să ne anunţe care sunt zonele nelocuite pentru a curăţa noi spaţiul public din faţa acelor imobile părăsite.” declară Florian Cercel. În acelaşi timp, reprezentantul autorităţii publice locale spune că a discutat cu benzinăriile din Olteniţa să oprească rezerve de motorină pentru utilajele de deszăpezit. La Căminul de bătrâni „Sf. Gheorghe” au fost aduşi 3 copii şi 4 adulţi. Aceştia au rămas blocaţi la intrarea în Olteniţa, jandarmii fiind cei care i-au ajutat să ajungă la căminul Sf. Gheorghe. Cu ajutorul autorităţilor locale olteniţene, oaspeţii vor primi găzduire până vor reuşi să plece spre domiciliul lor. Utilajele pentru deszăpezire care curăţi suprafaţa municipiului Olteniţa au lucrat continuu zi şi noapte şi vor fi folosite atât cât este nevoie, pentru ca drumurile să fie circulabile, în special pentru urgenţe, dar mai ales pentru ambulanţe.

foto: razzvan.info

Utilaje grele lucrează şi pe drumurile naţionale 4, 31, 41 pentru deblocarea acestora
Pe cele trei drumuri naţionale ce se ramifică de la Olteniţa se lucrează intens cu alte utilaje, dar de această dată ale celor de la Compania de Drumuri Naţionale. Reprezentantul Companiei Naţionale de Drumuri pe zona Olteniţa, Vasile Baltag, declară pentru Olteniţeanul că sunt blocate anumite zone de pe toate cele trei drumuri naţionale. „Dacă ne va lăsa viscolul vom reuşi să deblocăm drumurile, pentru că se lucrează continuu. Pe DN4 care este cel mai circulat drum se lucrează la deszăpezire cu o autofreză, 2 maşini cu lamă şi o volă. Pe DN31 spre Mânăstirea avem o autospecializată Mercedes şi 2 maşini cu lamă, iar pe DN 41 o autobasculantă cu lamă şi 2 buldoexcavatoare mai mici. Olteniţa este curăţată pe drumurile care ţin de compania noastră. Aria de competenţă a districtului de care răspund adică cel de la Curcani, se întinde pe o rază de 20-25 km pe toate cele 3 drumuri naţionale.” declară şeful districtului Curcani al Companiei Naţionale de Drumuri. Acesta mai spune că cei care le fac probleme în mersul lor pe drumuri sunt şoferii care circulă neregulamentar, cei care se grăbesc şi pe care nu-i interesează decât prioritatea lor. Potrivit aceleiaşi declaraţii a şefului de district Curcani, utilajele Companiei Naţionale de Drumuri au scos în noaptea de duminică spre luni 3 maşini înzăpezite din zona Căscioarele, iar între Spanţov şi Ulmeni au fost scoase dintre nămeţi alte 6 maşini.

DN 4 , ieri ora 15:00

foto: razzvan.info

Comentarii

 1. marius spune:

  lucreaza pe dreaq….se duceau spre bucuresti cu lamele ridicate in sus:)))…nu fac nimica cei de la drumurile nationale…
  cei din oltenita se misca binesor dar e mai este si din cauza la oameni ca isi lasa masinile aiurea puse si nu pot trece cei cu lama…
  dar e bine totusi!!!

 2. marean spune:

  e rau

 3. Mia spune:

  Wow, asta e peisajul din oras? Urat. Bine ca nu s-a inchis ieri. ;))

 4. bigutza spune:

  Am si eu ochelari deaia doar ca-s rosii
  I LOVE OFF TOPIC:X

 5. yo-ma-yo spune:

  iarna nu'[i ca vara un fleac i’am ciuruit

 6. Andra spune:

  Toti cei de la drumuri lucreaza din greu! Si cand zic cei de la drumuri ma refer la cei din Oltenita Veche!Am vazut cu ochii mei! Asa ca va rog sa nu mai ziceti ca nu se lucreaza!:P

 7. marius spune:

  comentariu editat : offtopic

 8. Dj Razvy spune:

  Cred ca se lucreaza din greu…Nu sunt din oltenita ci din cascioarele..Suntem un sat paasit…dor lungimea satului( pe sosea) e dezapezita si unele drumuri…Greu..

 9. KAMY spune:

  CE BINE AR FI DACA S-AR PUTEA ACTUALIZA SITUATIA DRUMURILOR SPRE BUCURESTI SI SPRE CALARASI…..IMAGINI SI STIRI DE IERI…NU PREA SUNT DE FOLOS!

 10. DANIELA ANGHEL spune:

  imi pare bine ca v-am cunoscut,ptr.ca sant o olteniteanca de a voastra,sant fata lui GINA fosta paznic in SANTIERUL NAVOL CU DRAG DANIELA

 11. Sorin Anghel spune:

  Ce se intampla acolo? Oltenita a devenit polul zapezii in Romania. Ce ar fi mers acum o tura de schi la Ulmeni, la combinat…

 12. Mi-a plăcut videoreportajul. Tare nenea ăla cu „fur fier vechi”. Altfel… fain finalul. 🙂

 13. prepeleac spune:

  Am fost,duminica seara blocat la Salcioara!Am venit din Poiana si aici cu 16 km de casa nu am ajuns!Stiti de ce s-a blocat DN Buc-Oltenita la Salcioara ?Seful de la dezapezire cu soferul de pe masina ERAU CUI,[***] au derapat cu masina in latul soselii!!!
  Si noroc cu Primaru ca venea de la munte ca altfel stiti cind se dezapezea Oltenita Buc ?CIND SE TREZEAU DIN BETIE CEI de la drumuri!!! AM PLATIT DIN BUZUNAR OAMENI CU UTILAJE ,PARTICULARI ,CA SA REUSIM SA AJUNGEM ACASA!!!RUSINE,RUSINE,RUSINE!!!!!

 14. A. spune:

  M-am saturat in aceasta iarna de critica adusa celor de la deszapezire…si ma refer la critica adusa celor de la CNADR si a celor ce apartin de Primaria Oltenita….
  Vreau sa fac o mentiune: zonele care apartin de CNADR – Oltenita sunt :Oltenita-Cascioarele, Oltenita-Curcani si Oltenita-Manastirea.
  Zona Salcioara de care zicea PREPELEAC mai sus apartine CNADR-Frumusani.Si mai vreau sa spun – din cunostinte personale- ca cei de la drumuri de sambata dimineta si pana luni noaptea au muncit incontinuu sa tina drumurile deschise.De vina sunt soferii inconstienti care pleaca la drum cu masinile neechipate de iarna si care nu inteleg si nu vor sa asculte indicatiile date de drumari si politie privind circulatia in conditii severe de iarna, si care datorita incapatanarii lor blocheaza drumurile si ingreuneaza activitatea drumarilor.Ca sa inchei: RUSINE celor care comenteaza fara sa fie la fata locului sau in cunostinta de cauza-stand la caldurica, RUSINE celor care parcheaza aiurea, RUSINE celor care nu aprecieaza munca drumarilor.RUSINE!!!!

 15. nicoo spune:

  in oltenita dimineata era un singur utilaj la gara si nu dezapezesc decit strazile principale ,a mai vazut cineva astazi utilaje pe strazile secundare?ramin masinile suspendate,la noi pe strada 4 masini au ramas in zapada ,in acelasi loc santurile au aproximativ 50 cm este practic imposibil sa treci si ni se spune ca nu apreciem munca drumarilor si cei de la periferie platesc taxe de drum si impozite nu numai cei din centru……………

 16. prepeleac spune:

  dl A da crezi ca pe mine ma intereseaza de cine apartine?crezi ca cei de la Oltenita sau Frumusani ii platesc separat?Problema e ca se platesc bani pt taxa de drumuri si smechei maninca baniiii!!! era asa greu sa colaboreze cei din Oltenita cu cei de la Frumusani ????sunt 2 state separate!!Mentin ideea!!!RUSINE RUSINE RUSINEsi inca o intrebare pt ce paltim?sosele nu,autostrazi nu ,ale care sunt se platesc taxa,si 2 zile pe an cind e iarna nu sunt capabili sa intervina!!!!!!!!

 17. Mihai Ceauşu spune:

  Mai bine am vorbi despre liziere de protectie, parazapezi, freze performante, solutii anti-inghet eficace, samd.
  Putem vorbi si despre mentalitatea oamenilor care pleaca cu masini in stare tehnica sau de echipare necorespunzatoare cand se anunta pe toate canalele mass-media ca vin ninsori puternice.
  Deszapezirea in Oltenita mi s-a parut rezonabila, sunt putine utilaje si nu au cum sa inceapa pe toate strazile, trebuie sa fie o succesiune a operatiunilor.
  ps: azi cred ca ar fi fost mai potrivita o vidanja decat o vola.
  ps2: lasa ca uitam pana la ninsoarea viitoare.

 18. rey_mariano_m2m spune:

  bucurativa de iarna asta caci nu stiti daca o sa mai vedeti o astfel de iarna…frumos reportaj…pacat ca nu sunt acasa sa traiesc clipele astea cu multa zapada si frig enorm…ce am pierdut…

 19. A. spune:

  Domnule Prepeleac, se pare ca iti mentii pararea despre drumari. Esti invitatul unui drumar sa participi efectiv la deszapezirea urmatorului viscol.Sa stai de cand incepe sa ninga primul fulg si pana cand asfaltul e negru. Atunci sper ca vei intelege ce inseamna deszapezire si nu ai sa mai bagi pe toti drumarii in aceeasi oala din cauza unuia singur.Cei de la Drumuri Oltenita si-au facut treaba si din contra, au ajutat si pe cei din Frumusani si pe cei din Greaca, cu toate ca aceeia au si ei oamenii lor si masinile lor. Nu pot drumarii din Oltenita sa deszapezeasca tot judetul Calarasi sau toata tara.Ar fi fost bine daca iarna asta ar fi fost doar doua zile de viscol. Munca drumarului nu incepe la ora 8 si se termina la ora 16. Ea incepe la primul fulg si poti conduce si 72 de ore incontinuu,opresti doar sa mananci si sa alimentezi.Sunt 6 masini si trei drumuri.Imapartiti dvs masinile pe aceste drumuri. Se pare ca nu intelegeti notiunea de viscol si nici de deszapezire. Si inca ceva pentru Prepeleac:va rog sa scrieti mai citet! Invitatia ramane valabila pentru dl Prepeleac.Vedeti ca luni seara incepe alt viscol, care se pare ca va avea cod portocaliu!Sunt de acord cu domnul Mihai Ceausu in toate cele zise mai sus!

 20. marius spune:

  domnule A ….nu ia pus nimeni sa se faca drumari si nu mai ii plange ca in loc sa bage plugul toata ziua vinde motorina…mam saturat de toata lumea care se plang uni pe alti nu mai ii plange ca acolo sunt bani nostri in drumuri…
  cred ca uni dintre noi nu se uita deloc la tv si nu se vede ce se intampla cu drumurile si cu bani nostri care se duc pe apa sambatei…

 21. A. spune:

  Se pare ca dam dintr-o discutie in alta: vorbeam despre deszapezire si nu despre motorina( vezi comentariu dl Marius). Nu a zis nimeni ca drumarii nu au facut treaba pentru ca nu au motorina).Daca statul ar aloca un buget mai mare pt deszapezire, s-ar inchiria mai multe masini, s-ar angaja mai multi oameni si treaba ar merge mult mai bine. Pe vremea lui Ceausescu, cand ningea, dadeam toti la lopata , si nimeni nu comenta , iar acum toti comentam si nu mai da nimeni zapada. Si cu alta am incheiat orice comentariu de acum inainte.

 22. cristian spune:

  Hac, care va sa zica. Care zapada coane Fanica!

 23. marius spune:

  daca vrei sa fi ca pe vremea lui nea nicu poti sa te muti din romania daca vrei in corea de nord sau eu stiu in rusia…ati ramas tot cu mentalitatea aia ….nimeni nu face nimica in romania si toti de sus nu stie cum sa fure…cati bani sar da ei ar cumpara alte masini sa le foloseasca si vara si primara si toamna la alceva si iarna sa le puna o prostie daia si sa mearga si ca plug…dar e rau sa ai mentalitate dasta…