Personalul medical al spitalului olteniţean asaltat de beţivi

Personalul medical al Spitalului Municipal Olteniţa este asaltat în această perioadă de iarnă geroasă de foarte multe persoane aflate în stare euforică. În ultima perioadă au fost adunate de pe stradă persoane aflate în stare gravă de ebrietate, numeroşi „prieteni ai lui Bachus” fiind ridicaţi din faţa magazinelor unde cad şi nu se mai pot ridica. Astfel, ambulanţele din Olteniţa primesc telefoane prin 112 de la persoane miloase sau patroni de magazine. Medicul Viorica Tudor, director adjunct al Spitalului Municipal Olteniţa, declară pentru Olteniţeanul că există şi persoane care vin la spital împinse de o situaţie socială disperată, cerând astfel găzduire în instituţie: „Zilele trecute am avut o persoană bolnavă psihic care a ajuns la Olteniţa de la Bucureşti şi a cerut să fie primită până ce una dintre rude va veni să o ia şi să o ducă acasă. Într-adevăr după o zi a venit cineva din familie după această persoană, care se afla sub tratament psihiatric, astfel că nu ne-a făcut probleme. Foarte mult ne deranjează alcoolicii, cei mai mulţi dintre ei vin fără acte de identitate şi e foarte greu să-i identificăm. Cu cei aflaţi în stare înaintată de beţie ne este foarte greu să colaborăm.” ne mărturiseşte dr. Viorica Tudor. Potrivit acesteia, în spital se află 3 persoane cazate şi care se află sub asistenţă medicală. „De ceva vreme avem sub supraveghere un bărbat şi o femeie soţ şi soţie şi o altă femeie trimisă de domnul primar Milescu. Perechea soţ şi soţie sunt din Nana şi au peste 80 de ani, iar cealaltă femeie a fost găsită pe stradă. Cei doi din Nana au nevoie de îngrijire. Ei au o singură fată handicapată, care le face scandal acasă şi îi maltratează fizic. Am primit sesizare din partea poliţiei şi primăriei din localitatea Nana să-i găzduim o perioadă până se va lua o decizie în privinţa lor.” mai spune directorul adjunct al instituţiei de asistenţă medicală. În spitalul olteniţean există două încăperi special amenajate pentru astfel de cazuri. Acestea sunt dotate cu 5 paturi şi se găsesc la parter. Despre cei care sosesc la camera de gardă şi care au o situaţie socială specială, dr. Tudor ne spune că aceştia sunt îngrijiţi şi consultaţi la camera de gardă. „Sunt îngrijiţi, de fapt ingienizaţi şi transportaţi în spaţiile special amenajate pentru oamenii străzii. Cei care au probleme medicale sunt internaţi în secţiile unde au nevoie de îngrijire, după investigaţii. Alţii sunt reţinuţi în încăperile amenajate pentru situaţiile disperate până vine un aparţinător al familiei sau până se realizează o legătură cu primarul şi consiliul local din localitatea de unde provin, pentru luarea unei decizii. Însă repet, cea mai mare problemă o avem cu beţivii.” conchide directorul adjunct al Spitalului Municipal Olteniţa, dr. Viorica Tudor.


Comentarii

 1. marius spune:

  offffff.saitu vostru sincer nu este deloc informat sau va mint cei de acolo….

 2. giulia spune:

  „betivii” sunt si ei umani,chiar daca nu colaboreaza sau nu reusesc sa stea in picioare.Exista de cand lumea si nu putem sa facem prea multe sa schimbam caracterul acestor persoane si nu e corect nici sa ii lasam pe strada.Eu cred ca fac bine „milosii ” care suna la 112.Probabil ca ar trebui sa existe si in tara la noi legi ca in alte tari europene in legatura cu alcoolul si vor fi mai putini.

 3. Cora spune:

  Oamenii astia nu or fi platit si ei vreodata taxe si impozite din care bugetarii, inclusiv medicii, sunt platiti? E normal ca e mai simpla viata fara ei la locul de munca, dar sunt ai nostri si chiar nu imi pare rau ca banii din CAS-ul meu se duc pe tratamentul lor!

 4. prepeleac spune:

  si pt personalul spitalului ,fara numar ,sa mi spuna si mie care e diferenta cu care e tratat un betiv si un bonlav?NIMIC TOT CU MEDICAMENTE EXPIRATE,CU MARE O INDIFERENTA SI CU O NESIMITIRE SCOASA DIN COMUN INCEPIND DE LA PINDARU’
  DE LA POARTA ,FEMEIA DE SERVICIU ..SI ASMD!!!
  si SINCER,AS VREA SI PAREREA CIT MAI MULTORA, SA LE ARATAM CA NU SUNTEM PROSTI CI AVEM OBRAZUL MAI SUBTIRE DECIT EI!!!!!

 5. Cornel spune:

  Poate ca si Biserica ar putea avea un rol destul de important in aceasta ecuatie. Nu doar in Oltenita, ci in general. Asta daca Biserica ar exista si dincolo de coliva si colaci…In alte tari Biserica se implica activ in viata societatii, in special in ajutorarea celor defavorizati(oameni ai strazii, imigranti, oameni cu situatie financiara proasta). La noi Biserica se implica doar in constructii de noi lacase de cult, de parca numai de asta am avea nevoie. Am scris Biserica folosind majuscula pt ca, totusi, inca mai cred in ea.

 6. dana spune:

  @Cora Sincer, imi vine sa rad…oamenii astia, multi din ei, daca au muncit vreodata in viata lor, au facut-o la negru, deci n-au platit niciun fel de taxa la stat…si daca totusi au lucrat cu contract de munca, taxele respective se intorc inzecit cate ei prin tratamentele de dezalcolizare, pentru ca apoi sa recidiveze, iar si iar, la nesfarsit; …Plus de asta, pentru ca si-o fac cu mana lor, nu merita nici o cana de apa…mi-e greata!!! Sunt multi altii cu handicap sau copii orfani care ar merita mult mai mult sa beneficieze de taxele noastre…

 7. dana spune:

  @giulia Atunci cand un betiv ocupa un pat de spital care ar fi putut fi ocupat de un om cu adevarat bolnav si cu probleme, atunci da, ar trebui lasat pe strada…

 8. Cora spune:

  Mie nu imi e greata de oamenii acestia. Lupta cu o dependenta! Si sunt convinsa ca au muncit in tinerete.
  Si imi mentin dorinta ca banii cu care contribui eu la acest sistem sa oamenii acestia sa primeasca ingrijiri medicale. E preferabil decat ca fondurile sa ajunga in buzunarele decidentilor, in urma licitatiilor cu vaccinuri, medicamente etc…

 9. dana spune:

  Oamenii astia nu lupta cu dependenta…se complac in ea. Am intalnit destule cazuri in care le-a fost acordat ajutor psihologic, in care au fost sustinuti de familie, de cunoscuti..si totusi…fie l-au refuzat din start, negandu-si problema, fie au recidivat la prima tentatie…plus de asta, oamenii astia sunt niste pericole (fizice si mai ales psihologice) pentru familiile lor si pentru cei care-i inconjoara. Cu oamenii care nu vor (mai mult sau mai putin constient) sa fie ajutati n-ai ce sa faci, nu merita sa duci o munca sisifica. E parerea pe care nu mi-o voi schimba niciodata.

 10. Mihai Ceauşu spune:

  Nu e normal sa stea prin spitale, ar trebui sa se gaseasca o alta solutie pentru ei, sa fie dezintoxicati si invatati o meserie in cazul celor care spun ca nu au bani.
  Pe de alta parte mi se pare stupid ca tara asta a strans bani pentru haiti, ca vrea politia animalelor sau concerte de zeci de mii de euro cand oamenii nostri au mult de suferit, chiar daca sunt betivi, drogati sau aurolaci.

 11. pavel_chinezu spune:

  draga Cora te rog sa-mi permiti cateva observatii si anume
  1. – persoanele in cauza nu sunt cazuri medicale, pot fi incadrate cel mult in randul cazurilor „sociale” si ar trebui sa se ocupe de ei personalul serviciilor de asistenta sociala. Nu este problema ambulantei ca unul a baut pana s-a pi..t pe el si nu mai stie sa ajunga acasa sau are nevoie de taxi (cum au fost numeroase cazuri de indivizi care au mers la discoteci prin comunele limitrofe, dupa care ramanand fara transport au sunat la 112 invocand probleme medicale, care au disparut ca prin minune odata ajunsi in oras)
  2 – in momentul in care un betiv din asta solicita o ambulanta, el ocupa un echipaj intreg, care ar putea acorda primul ajutor unei persoane care chiar are nevoie. In plus, de cele mai multe ori, mai sunt si recalcitranti si insulta personalul medical (de cele mai multe ori justificat, dar asta e alta problema) ceea ce conduce la pierdere de timp si energie pentru nimic, pentru ca a doua zi va fi din nou in strada.
  3 – eu cred ca ai tare suparata daca ai avea nevoie de ingrijiri medicale (nu ca iti doresc – ipotetic vorbind), si nu ar veni ambulanta sau nu ai avea loc la camera de garda din cauza unui aurolac din asta, mai ales daca ai platit mult timp la CAS si nu ai cerut niciodata nimic in schimb (cazul meu)

  iar in ceea ce o priveste pe doamna Tudor Viorica ii transmit urmatoarele:
  – nu va mai plangeti atat ca oricum spitalul din Oltenita nu e bun pentru altceva. E doar un centru de trimitere catre spitalele din Bucuresti, iar voi „personalul medical calificat” cheltuiti mai mult de la buget cand folositi ambulantele pentru a trimite bolnavii la Bucuresti, pentru ca suntei incompetenti, decat acesti betivani care va deranjeaza somnul (la propriu).
  [**]

  P.S. la cum se cheltuiesc banii in tara asta va mai mira ca avem servicii medicale demne de tari din Africa??

 12. felly spune:

  Bine ca macar le acorda lor asistenta pentru ca bolnavilor li se recomanda sa plece la bucuresti cu masina personala… nu inteleg pentru ce isi primesc banii

 13. carmen spune:

  Nu cred Dana ca ai vrut sa fii rea .Sunt oameni care au probabil o cruce de dus si atunci acesti nefericiti ce sa le facem sa-i lasam sa inghete ?Acum vreo 2 ani ma intorceam impreuna cu sotul si cei 2 copii ai mei,la un moment dat sare o persoana in fata masinii si ne roaga sa ducem un baiat la spital pentru ca acesta cazuse (ametit de alcool),ulterior cineva care il cunostea a spus ca luase primul sau salariu si a facut cinste.L-am dus la spital si ofruscatele acelea de infirmiere si asistente au adus targa la masina dar nu au ajutat la punerea acestuia pe targa.In schimb il intreba pe sotul meu ce sa faca cu el mai bine sa il duca la politie,la care sotul le intreaba decand primul ajuor sa da la politie?nu vreti sa stiti cat au injurat……asa ca si betivii sunt oameni si pot gresii.