Anul 2010 – un an greu pentru edilii si consilierii olteniteni

Bugetul local pe anul acesta este în opinia primarului municipiului Olteniţa Costinel Milescu, unul corect. Acesta declară în şedinţa Consiliului Local din luna februarie că a încercat prin acest buget să reducă veniturile care nu sunt fezabile pentru primărie.

Bugetul local pe anul 2010 a fost întocmit în baza Legii nr. 11/2010-Legea bugetului de stat.
Pentru anul fiscal 2010 veniturile totale sunt de 42.962 mii lei. Astfel, din această sumă veniturile proprii ajung la 24.985 mii lei, veniturile din capital în sumă de 1.500 mii lei. În conformitate cu prevederile legale în vigoare de la bugetul de stat se alocă bugetelor locale sume pentru finanţarea unor categorii de cheltuieli. Este vorba de cheltuieli de personal în învăţământul preuniversitar, ajutoare sociale, drepturile asistenţilor personali, servicii de evidenţa persoanei.

Primarul municipiului Olteniţa, Costinel Milescu:

„Bugetul comparativ cu anul trecut are o scădere importantă, dar deşi pare un buget care ar acoperi necesităţile de funcţionare a municipiului, vreau să vă aduc la cunoştinţă o stare de fapt care îl va înrăutăţi. Pentru că în 2009 dintr-un prevăzut de 17 milioane 669 de mii de lei la capitolul „venituri”, am avut încasări de 5 milioane 714 mii lei şi un nerealizat de 11 milioane 955 mii lei.”
„Sistemul de încasare lasă de dorit şi lucrăm de aproape 2 ani de zile şi pas cu pas îl punem să funcţioneze şi să avem nişte cifre reale. Trebuie să luăm în calcul pt 2010 o nerealizare prognozată de 120 de miliarde de lei.”
Urmăreşte declaraţia primarului Costinel Milescu
„Suntem obligaţi de legislaţia actuală să ţinem la capitolul „venituri” banii pe care îi avem de încasat de la societăţile care sunt în faliment: ISCIP Ulmeni, Fabrica de Zahăr, Şantierul Naval. Probabil că aceste creanţe nu le vom încasa niciodată că avem ipoteci de rang 3, de rang 4, sau de rang 5 şi când ne aşezăm la masa credală prima dată se îndestulează bugetul statului, apoi băncile şi dacă ne-o mai rămâne şi nouă de un telefon mobil, probabil că o să încasăm şi noi.”
„Anul 2010 va fi un an extrem de greu pentru noi şi s-ar putea să ne trezim la anumite capitole să nu putem finaţa anumite activităţi. Va trebui să lucrăm extrem de strâns ca să facem priorităţile ce vor cădea pe spatele nostru, ca să funcţionăm ca o entitate. Legislaţia se modifică de la zi la zi şi vom avea mari probleme în 2010.”

vezi materialul video

distribuie pe facebook