Bătrânii de la Căminul pentru Persoane Vârstnice au primit un cadou de Florii de la Crucea Roşie Olteniţa

De Florii, bătrânii instituţionalizaţi la Căminul pentru Persoane Vârstnice „Sf. Gheorghe” din Olteniţa s-au bucurat de un program artistic oferit de copiii talentaţi din Olteniţa. Iniţiativa acestei acţiuni aparţine filialei Crucea Roşie Olteniţa, reprezentanţii asociaţiei gândindu-se la cei suferinzi şi singuri, care, după ani de muncă sau necazuri, au nevoie şi de un zâmbet pe chipurile brăzdate de suferinţe.

Colinde pascale, interpretare vocală, dansuri speciale, piese clasice interpretate la orgă au constituit programul oferit de talentele olteniţene.

Scopul celor de la Crucea Roşie a fost atins, astfel că bătrânii au ieşit din monotonia zilelor tomnatice ale vârstei înaintate. Mulţi dintre ei chiar au apreciat programul nu numai prin comentarii, dar şi prin reacţiile lor vesele la vizionarea programului.

La sfârşitul programului câteva fete-voluntari ai organizaţiei caritabile au oferit bătrânilor felii de cozonac-simbolul sărbătorilor creştine.

Să lăsăm imaginile  să vorbească:


În duminica a şasea din postul Paştelui, cunoscută în popor şi sub numele de Duminica Floriilor, Biserica Ortodoxă sărbătoreşte intrarea triumfală a lui Iisus Hristos în Ierusalim.

Floriile înseamnă primul praznic împărătesc, numit şi Duminica Stâlparilor (popular Florii sau Flurii). Prăznuirea se face numai duminica, la fel ca Paştele. Numele derivă din latinescul Floralia, sărbătoare a vegetaţiei. Duminica Floriilor este precedată de Sâmbăta lui Lazăr. În această zi, Isus Hrisos îşi arată din nou minunile, înviindu-l pe Lazăr, la patru zile de la moarte. După această minune, mulţimile strânse la porţile cetăţii l-au întâmpinat cu flori şi l-au aclamat pe Mântuitor, la intrarea în Ierusalim.

distribuie pe facebook


Comentarii

 1. Anca Pavelescu spune:

  Felicitari tuturor celor care se implica in astfel de activitati! E bine ca cineva se ocupa de organizarea acestor evenimente. Deci felicitari si organizatorilor. La cat mai multe de acum inainte! 😛

 2. Cristiana Ursu spune:

  Frumos :D. Merita macar un zambet aceste suflete,ce au trecut prin viatza.

 3. Mihai Ceauşu spune:

  Cel mai frumos cadou l-au primit din partea propriilor copii care i-au abandonat prin azile.

 4. eliza spune:

  oooooo, bravo. ati adus fericirea! chiar, bravo……….