Când se vor astupa gropile din Olteniţa?

Diferenţele de temperatură, materialul antiderapant şi calitatea proastă a bitumului din asfalt au dus la înmulţirea gropilor în municipiul Olteniţa. Nervii şoferilor sunt întinşi la maximum, singurii mulţumiţi sunt mecanicii care astfel, trec mai uşor peste criza economică ce s-a abătut asupra României. Pe de altă parte, reprezentanţii Administraţiei Publice Locale din Olteniţa au dat asigurări că situaţia nu va mai dura mult.

Situaţia este cu mult mai gra¬vă atunci când plouă, iar gro¬pile se umplu cu apă. În aceste condiţii, singurii care ob¬ţin un profit sunt pro¬prie¬tarii de service-uri auto. Problema craterelor din asfalt nu este o necunoscută pen¬tru reprezentanţii admi¬nis¬¬traţiei publice locale. Edilii promit că, îndată ce tim¬pul şi banii vor permite, gropile vor fi astupate. Chiar dacă este doar o măsură temporară, este sin¬gura modalitate de a pro¬teja autoturismele olteniţenilor.
Craterele din asfalt au împânzit toate drumurile ţării, atât cele din oraşe, cât şi din afara lor, şi din ce în ce mai mulţi automobilişti le cad victime. Autostrăzi nu se vor face, după cum a spus chiar ministrul Berceanu, care s-a plâns în repetate rânduri că nu are bani. El a stabilit pentru acest an o listă de priorităţi, pe primul loc fiind proiectele finanţate din fonduri europene nerambursabile, apoi cele cu bani din credite de la Banca Europeană de Investiţii şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Abia pe ultimul loc se află obiectivele de investiţii finanţate exclusiv de la bugetul statului.

Aşa că şi la case mai mari se întâmplă. Noi însă aşteptăm ca primarul Costinel Milescu şi viceprimarul Florian Cercel să găsească soluţii şi dacă se poate cât mai rapide pentru astuparea gropilor din municipiul Olteniţa, gropi care acum îngreunează circulaţia pe carosabil şi îi fac pe şoferi de multe ori să scoată din buzunare bani pentru reparaţia maşinilor, cheltuială ce ar putea fi evitată odată cu îndreptarea asfaltului.

foto trimise de vizitatori prin „UPLOAD – Fisierul tau poate deveni o stire”


Comentarii

 1. dantv spune:

  Se vor repara cel mai sigur cind se vor apropia viitoarele alegeri locale dar nu garanteaza nimeni acest lucru.
  Ceva similar s-a putut vedea in fosta Yugoslavie dupa bombardamentele din anii 90.( Insa numai e de mult timp asa.)
  Suntem in anul 2010 si nu sunt sigur( sigur ca si alti cetateni cred la fel) daca pina la pensionarea mea peste vreo douazeci si ceva de ani voi putea circula cu masina pe strazile iubitului si celebrului municipiu calarasean ( de fapt in aproape toata tara ) in conditii de asa natura incit sa existe placutul sentiment de confort si siguranta ( sau cu teama ca nu-ti va iesi vreo roata ).Dar desigur ca harnicii consilieri si ce mai sint pe acolo vor avea grija de asta desi au alte importante prioritati precum : ajutorarea sinistratilor din haiti, construirea de adaposturi si cantine sociale pt. ciinii vagabonzi plus deschiderea celui mai mare centru din europa pt. colectarea parului de broasca.
  Intotdeauna am admirat deosebitul lor efort ( de peste 25 de ani o fac )depus pt. binele si confortul cetateanului local platitor de taxe si impozite.Iar fotografia de mai sus reprezinta cel mai bun exemplu !

 2. N. spune:

  Mda, politicieni..
  Mie unul imi suna absolut penibil comentariile si scuzele lor, sunt gropi si au fost intotdeauna, daca cei pe care i-am ales nu le repara, atunci cine?
  ” Daca tot au fost intodeauna, atunci ne-am obisnuit cu ele” Sigur, a rezolvat problema, de ce sa ne mai facem griji?
  ” Spune-mi unde sunt gropi?” PESTE TOT, serios acum sunt exceptii dar nu foarte multe.
  Cati soferi sunt multumiti de drumurile din Oltenita? Cred ca fiecare este suparat din cauza drumurilor.

 3. marius spune:

  pai refacetile de la capat in loc sa le asfaltati acum voi leati asfaltat cand nu trebuia.prima oara trebuia sa bagati apa canalizare si gaze si dupa acea asfalt dar voi ati pus prima oara asfalt sa vada omu ca faceti orasu frumos sa va voteze mai bine asteptati un an si nu mai aruncati cu bani degeaba…peste 1 an o sa fie marea asfaltare a orasului oltenita:)))) …..si acum mai va si plangeti…

 4. LEX spune:

  Lucru sigur, la urmatoare campanie electorala !
  Strategic : bani pentru campanie + imagine – da mai bine sa asfaltezi la lumina reflectoarlor cu doua zile inainte de alegeri ???

 5. sabynny 12 spune:

  idem LEX

 6. Ciprian M. spune:

  Poza din acest articol este BULEVARDUL TINERETULUI…..NU IMI VINE SA CRED….alooooo DOMNULE PRIMAR INAINTATI PE BULEVARDUL TINERETULUI CU INCREDERE DE LA BISERICUTA DE LEMN…..insa nu uitati ca s-ar putea sa aveti nevoie de numarul de telefon al celui mai apropiat service…..SOMN USOR !!!!!

 7. Stefan Balan spune:

  Unele strazi se vor asfalta doar dupa ce se vor baga conducetele de gaze … pe celelalte nu stiu cand 😀

 8. Cristina Paturan spune:

  asteptam in zadar :))