Cutremur in liga 3! Chirnogiul a castigat la liderul seriei a doua, Acs Berceni!

ACS Berceni – Victoria Chirnogi 1 – 2

Virgil Niţoiu, antrenor Victoria Chirnogi – „Chirnogiul poate ajunge polul fotbalului calarasean. Vreau ca de acum adversarii sa ne trateze ca pe o echipa serioasa, redutabila. La meciul cu Domnesti obiectivul era obtinerea celor trei puncte..la fel si la meciul cu Slobozia, insa arbitrul a afluierat intr-o singura directie. Imi pare rau de el, aveam o impresie pozitiva despre acel arbitru. Obiectivul nostru este evitarea retrogradarii”.
asculta interviul audio de mai jos

Andrei Chirita, jucator Victoria Chirnogi – „O victorie istorica! Nu se astepta nimeni sa castigam la Berceni. Este o atmosfera extraordinara la echipa. In urma acestei victorii, baieti sunt foarte motivati.”
asculta interviul audio de mai jos

sursa: Olteniteanul


Cu o „floare” s-a îndoliat liderul din Berceni

Un meci de 1 solist în care mulţi îşi puneau doar problema scorului s-a dovedit a fi cea mai mare surpriză a acestui retur, dacă nu chiar a întregului sezon. Nici cei mai pesimişti suporteri ai Berceniului nu şi-ar fi închipuit ieri că echipa lor va pierde pe teren propriu în faţa codaşei Victoria Chirnogi. A fost un meci între Goliatul din fruntea clasamentului seriei a doua din Liga a III-a, cu Andrei Creţu în teren, golgheterul absolut al campionatului şi micul David de Călăraşi aflat la aproape 40 de puncte în urmă. Şi David a doborât uriaşul într-un meci în care oaspeţii au meritat victoria fie doar şi pentru simplul motiv că au tratat serios acest meci, lucru care nu poate fi spus şi despre jucătorii lui Marin Dragnea. Ca o dovadă în plus, este şi sacrificiul lui Florin Anghel (foto principal, în albastru) care a dat ambele goluri ale oaspeţilor şi a jucat timp de un sfert de oră cu entorsă la picior.

Trecând la meciul propriu-zis, trebuie spus că ocaziile au curs valuri la poarta oaspeţilor, dar Berceniul a ratat din toate poziţiile posibile şi imposibile, scoţându-le peri albi suporterilor, antrenorului şi oficialilor echipei. Dacă meciul s-ar fi jucat pe ocazii, gazdele ar fi câştigat la puncte, însă în fotbal doar golurile contează, lucru pe care elevii lui Marin Dragnea nu l-au înţeles. La toate acestea trebuie trecut şi arbitrajul mediocru al lui Septimiu Burtescu, ajutat la cele două tuşe de Ana Maria Gheorghiţă şi Mariana Tudor (toţi trei din Târgovişte), centralul fiind acuzat de gazde că nu a acordat cel puţin două penaltyuri. Însă aşa cum recunoştea la final şi Marin Dragnea, ar fi ruşinos ca să se pună eşecul în faţa Chirnogiului pe seama arbitrajului în condiţiile în care dacă mai jucau până dimineaţa, cei de la Berceni nu ar fi învins.

Adevărul este altul. Deşi multă lume din tribune şi de pe margine a insinuat că oaspeţii au fost stimulaţi de banii primiţi din altă parte, nimeni nu s-a uitat la faptul că la Chirnogi s-au schimbat destule lucruri faţă de tur. Călărăşenii au un nou antrenor, s-au adus jucători cu experienţă în Liga a III-a, iar echipa nu mai este ciuca bătăilor din turul campionatului.

Revenind la meci, oaspeţii s-au aşezat pe teren într-un mobil 4-2-3-1, în care lateralii Moga şi Iordache au urcat în prima repriză de multe ori la mijloc transformând formula într-un ciudat 2-4-3-1 cu lansări pe vârful Anghel. Şarjele elevilor lui Marin Dragnea s-au terminat mereu fie în picioarele celor doi fundaşi adverşi de pe benzi, fie cu centrări fără rezultat în careul lui Mitrea.

Şi a venit minutul 24, atunci când oaspeţii şi-au anunţat intenţiile de a pleca cu puncte de la Berceni. La o lansare excelentă în careu pentru Crăciun, căpitanul gazdelor, Fâşie, îi ia faţa şi pleacă cu balonul spre lateral pentru a ieşi din careu. Însă calcă pe minge chiar în marginea careului mare şi Crăciun ia balonul, intră în unghi, dar şutează în plasa laterală. Şi după doar trei minute avea să fie detonată bomba. O lovitură liberă pentru Chirnogi este executată în careu, mingea se plimbă prin careu, ajunge la Ungureanu care şutează tare de la circa 11-12 metri lateral stânga. Mihalcea are un reflex de zile mari, dar respinge în lateral până la Florin Anghel, aflat singur la doar 6-7 metri de poarta pe jumătate goală şi acesta şutează cu sete. Prima reacţie a gazdelor a fost să ceară ofsaid, dar nu a fost cazul, vina aparţinând exclusiv fundaşilor care l-au lăsat liber ca pasărea cerului pe atacantul oaspeţilor.

Şocul golului a fost acuzat din plin de elevii lui Dragnea care au atacat haotic fără niciun pic de viziune. Lucru simţit şi de tehnicianul echipei care, în minutul 37, face o dublă schimbare pe benzi exact acolo unde se termină toate atacurile ilfovenilor: ies Zoicaş şi Spătaru şi intră Pivniceru şi Cl. Zaharia. Nu trece decât un minut de la dubla schimbare şi gazdele egalează: corner de pe dreapta, recentrare cu capul şi Fâşie marchează pentru 1-1!

Scandal, nervi, spirite aprinse şi … gol cu probleme

Finalul reprizei se dovedeşte a fi incendiar. Creţu şutează milimetric pe lângă la doar două minute după egalare. Apoi, la un fault de joc asupra lui Anghel, cele două tabere se iau la harţă, spiritele fiind calmate cu galbene. Şi vine cea mai controversată fază a meciului, chiar în debutul prelungirilor. Şi totul porneşte de la o eroare a gazdelor, Sandu şutând un balon în Ghinea, undeva la circa 40 de metri de propria poartă. Urmează o fază prelungită de atac şi balonul ajunge la Florin Anghel, aflat la circa 11-12 metri un pic lateral stânga, care şutează violent. Mingea trosneşte în transversală şi dă senzaţia că a căzut puţin după linia porţii (n.r. opinie personală) şi sare în teren. Asistenta de pe partea tribunelor, Mariana Tudor, ridică steagul şi după o scurtă ezitare arată spre centru, în uralele suporterilor şi jucătorilor călărăşeni. Urmează câteva momente de proteste, centralul Burtescu făcând zid în colegei pentru a o proteja de ilfoveni, dar aceasta rămâne fermă pe poziţie: 1-2. Repriza se termină cu nervi în tribune şi urări la adresa asistentei, dar cu avantaj pe tabelă pentru oaspeţi.

„Dacă nu au dat gol acum, nu ne mai dau până la final”

Gazdele ies de la cabină hotărâte să restabilească egalitatea, dar fără a-şi lua cu ei şi simţul porţii, dovadă ploaia de ratări din al doilea mitan. Dragnea mută din nou şi îl scoate pe Mihăiţă Gheorghe pentru a-l arunca în teren pe Pivniceru, în timp ce în tabăra cealaltă eroul Anghel nu mai poate şi e schimbat cu Tofan. Ocaziile la poarta lui Mitrea curg pe bandă rulantă, unele putând în categoria incredibilului.

Una din ele este cea din minutul 60, atunci când Stan bubuie o minge peste toţi jucătorii şi Fâşie rămâne în careu singur cu portarul, dar trimite peste. Cu mintea la egalare, Berceniul e la un pas de 1-3, la ideea nebună a lui Ungureanu de a şuta prin surprindere de la circa 27-30 de metri, Mihalcea respingând in extremis de sub bară.

Sarabanda ocaziilor continuă după ratarea lui Pivniceru cu o fază de cascadorii râsului. Aut pentru gazde, Ungureanu se înalţă şi loveşte mingea cu capul în propriul careu şi balonul poposeşte pe transversală (!!) şi iese în corner. Virgil Niţoi, antrenorul Chirnogiului, lansează o profeţie, care se va adeveri ulterior: „Tată, dacă nu au dat gol acum, nu ne mai dau până la final”

Și ploaia de ocazii de la poarta lui Mitrea nu se mai oprește. Zaharia poate aduce egalarea în două rânduri. Întâi șutează peste, iar peste un minut, după o centrare boxată de Mitrea până la el, încearcă un lob spre poarta goală, dar un fundaș scoate cu umărul de lângă linia porții. Gazdele cer penalty la o ciocnire dintre Mitrea și Crețu în careul Chirnogiului, dar Burtescu face semn ca jocul să continue. Frangu preferă o execuție pretențioasă la un corner pentru echipa sa și în dreptul ocaziilor ratate se mai bifează o linie. Și mai vine una după 2-3 minute de la Crețu.

„Vârf între ei până leșini”

Spectacolul din teren este dublat pe margine de antrenorul oaspeților care mai scoate o perlă la ultima schimbare. Nou intratul Tofan este schimbat la rândul lui cu Șerbănescu și Nițoi face modificări tactice, printre altele strigându-i lui Crăciun să joace „vârf între ei până leșină”. Berceniul mai își trece în cont încă cinci ocazii până la finalul meciului, Crețu și Zaharia fiind din nou în prim-plan. Meciul se termină în strigătele de bucurie ale oaspeților care au obținut trei puncte de aur în evitarea retrogradării, în timp ce o parte dintre jucătorii gazdelor le aruncă felicitări „călduroase”: „plecați acasă, țăranilor!”

Caseta meciului:

ACS Berceni – Victoria Chirnogi 1-2 (1-2). Au marcat Fâşie (38) / Fl. Anghel (27, 45)

Berceni: 33. Mihalcea – 17. Cr. Stan, 5. Fâşie (C), 2. C. Sandu, 14. A. Toma – 7. Zoicaş (22. Cl. Zaharia 37), 20. Ghinea (4. Frangu 57), 10. M. Gheorghe (11. Müller 51), 9. Marulis – 19. Spătaru (8. Pivniceru 37), 21. Creţu. Antrenor: Marin Dragnea. Rezerve nefolosite: 1. Andreescu – 6. M. Călin, 15. Amet
Chirnogi: 12. Mitrea – 9. Moga (C), 14. M. Ionică, 17. Deacu, 11. R. Iordache – 11. D. Florea, 20. P. Ungureanu – 7. Fl. Chiriţă (4. Fl. Dumitru 62), 15. G. Crăciun, 16. M. Baicu (3. Aliuţă 59) – 10 Fl. Anghel (19. Tofan 57, 5. Şerbănescu 83). Antrenor: Virgil Niţoi. Rezerve nefolosite: 1. Băniceru – 6. Ad. Coman, 8. Beca

N.A. – În urma unei discuţii cu oficialii clubului, am aflat cu stupoare că numele corect al echipei este CS Victoria Chirnogi şi nu Viitorul Chirnogi aşa cum figurează peste tot, inclusiv pe siteul FRF!!

sursa | text si foto – Mihai Andries| Liga 2

Rezultate | etapa 21


Clasament | Liga 3 | Seria 2


Etapa viitoare


distribuie pe facebook

Comentarii

  1. Dan Enegaru spune:

    O victorie uriasa care ne da sperante noua Chirnogenilor si nu numai la salvarea de la retrogradare. In acest retur echipa a reusit sa stranga atat de „multe” puncte cat a reusit in cele 17 meciuri ale turului. Speram sa nu se opreasca aici, etapa viitoare vine Gaestiul, trebuie refacut golaverajul:D. Felicitari echipei din Chirnogi si echipei Olteniteanul pt interesul acordat.

  2. Razvan Pirnac spune:

    Bravo ! Asta e chiar o veste extraordinara. Sa speram la evitarea retrogradarii?

  3. […] articol: OLTENITEANUL Cutremur in liga 3! Chirnogiul a castigat la liderul seriei a doua, Acs Berceni! Citeste si Stiri video [olteniteanul.ro]Locul 2 la faza zonala pentru echipa de fotbal a scolii […]

  4. Marius Paun spune:

    pacat ca nu a batut si acasa pe zlobozia