În urma construirii Billa Olteniţa, vor fi asigurate 35-45 de locuri de muncă

Consilierii olteniţeni au aprobat Planul Urbanistic Zonal “Construire Supermarket Billa”. Planul este făcut pentru intravilanul municipiului Olteniţa, str. Cuza Vodă, nr. 141 (în acte 131). Terenul studiat în suprafaţă de 2859,4 mp este situat este proprietatea societăţii comerciale Billa Invest Construct, conform contractului de vânzare-cumpărare autentificat în anul 2007 de notariat.
citeşte ce a scris Răzvan Pârnac în data de 25 august 2009 pe blogul personal – click

În şedinţa lunii februarie au fost prezenţi doi reprezentanţi ai Billa. Consilier Petre Ţone propune celor doi reprezentanţi să rezolve suplimentarea numărului parcărilor în acea zonă, unde este aglomeraţie de maşini care opresc pentru BCR.

Primarul municipiului Costinel Milescu spune că a rediscutat condiţiile impuse de Consiliul Local cu reprezentanţii Billa, astfel că la Planul Urbanistic Zonal poate să treacă mai simplu de vot, dar autorizaţia nu o vor primi dacă nu respectă sensurile unice, tonajul şi celelalte condiţii impuse.

Unul dintre reprezentanţi a declarat că investiţia are o valoare de aproximativ 1.500.000-2.000.000 euro, iar prin funcţionarea acestui supermarket se vor crea 35-45 de locuri de muncă.
vezi video

Din punct de vedere al echipării cu apă, canalizare, există posiblităţi în zonă, iar pentru alimentarea cu energie electric se va executa o deviere în zonă.
Planul Urbanistic Zonal are valabilitate 5 ani, iar accesul la obiectivul propus se va asigura prin str. Cuza Vodă, bd. Republicii şi Aleea Flacăra. Fosta clădire a BNR Olteniţa a fost demolată în anul 2007, pe acest teren urmând să se construiască supermarketul Billa.
Contractual de vânzare-cumpărare pentru teren a fost încheiat între omul de afaceri austriac ce deţine supermarketul Billa şi directorul Raiffeisen Bank din Austria, fostul proprietar al terenului din Cuza Vodă.

distribuie pe facebook

Comentarii

 1. Mihai Ceauşu spune:

  De cand se tot vorbeste de billa…ne-am cam plictisit.
  Avem minimax, avem plus, avem fortuna, avem nagi, am avut etos. Mai e loc si de Billa?
  Mai e o problema socio-economica: ce ne facem cu magazinele mici?

 2. Cipleu Rodin Bogdan spune:

  35-40 de „noi” locuri de munca.Cate locuri de munca „vechi” se vor inchide odata cu desfiintarea micilor magazine de cartier afectate de deschiderea intr-o zona centrala a unui supermarket de proportiile colosale pentru un oras ca Oltenita.Protejarea micilor intreprinzatori se face intr-o tara ca aceea din care provine investitorul austriac prin construirea supermarketurilor in zonele limitrofe ale localitatilor.Dar pentru ca noi nu traim intr-o astfel de tara ……………

 3. Adrian Podocea spune:

  decand trebuia sa se faca billa

 4. Nicoleta Carausu spune:

  E bine ca se investeste,daca va merge este treaba lor, dar problema magazinelor mici ramane!Cred ca asta se poate rezolva prin scaderea preturilor(si asa puterea de cumparare e la pamant )Oricum oamenii si-au format deja o parere si o orientare asupra locurilor de unde cumpara.Cu traficul in zona cred ca va fi mai greu.

 5. Marian Barcan spune:

  Billa ne mai trebuia :-J

 6. Ilie Sandu spune:

  facetilai domne daca trebui

 7. Stefan Balan spune:

  Nu stim cum sa iesim din criza dar faceam magazine mari … 🙂 .. urmeaza un Metro .. eventual un Carrfour .. de ce nu ? totusi .. suntem in Orasul Oltenita

 8. Andrei Cosmin Nicolau spune:

  Cam multe supermarketuri pentru un oras micut ca Oltenita. Patronii de „buticuri” o sa cam fie afectati nu gluma. Faptul ca se investeste este un lucru bun, dar 35-45 de locuri de munca sunt enorm de putine avand in vedere cati someri exista.
  Pana la urma … d-acum in 5 ani nu se stie ce se va intampla.

 9. Bogdan Paun spune:

  cel mai smecher ar fi, sa se faca un mall :)))))

 10. Alina Ada spune:

  billa 😐 ne mai trebuia =))

 11. Vali T spune:

  Eu apreciez f mult chiar titlul … poezia asta cu xxx locuri de munca, chiar conteaza sau este o scuza buna numai atunci cand investitorul este strain ?
  Nu am auzit niciodata sa se aduca in discutie aceasta problema cand vorbim de firme Oltenitene care creeaza locuri de munca, firme stabile care vor ramane pt. totdeauna, nu ca astia care vin, dau tunul si pleaca.
  A se vedea Ethos, Altex, Rombiz etc, au vandut in Oltenita tot ce expira sau avea o calitate indoielnica nesuportata de pietele pretentioase ale altor orase mari dupa care si-au luat jucariile si au plecat … reclamatii ? garantii ?? HA HA, PA !

 12. popescu radu spune:

  in sfrasit aproape il termina

 13. anonim spune:

  editat de admin – va rugam sa completati asa cum se cere in campurile obligatorii (nume si prenume REAL + numar telefon REAL)

 14. Darius Costea spune:

  Salut!Am vazut ce sortimente de marfuri se gasesc la Billa, in Oltenita – preturi cam mari pentru acest oras, produse identetice cu cele ale micilor buticari….doar cateva produse mai ieftine dar si mai slabe calitativ.In rest..ca peste tot, cat despre asa mult zisele locuri de munca….hai sa fim onesti!!..totul numai pe interventie.