Programul de măsuri şi acţiuni gospodăreşti s-a finalizat pentru Olteniţa

Programul de măsuri şi acţiuni privind gospodărirea şi înfrumuseţarea municipiului Olteniţa în anul 2010 „lucrări de întreţinere, reparaţii curente, reabilitări, renovări-străzi, clădiri, lucrări de întreţinere parcuri şi spaţii verzi, iluminat public, evacuare ape pluviale” a fost întocmit, aprobat de consilieri şi în curând se va aplica în funcţie de banii disponibili la buget.

Autorităţile olteniţene şi-au propus pentru acest an să întocmească lucrări de asfaltare cu covoare asfaltice la cald, carosabil şi trotuare pentru 35 de străzi şi bulevarde ale municipiului, lucrări de modernizare de drumuri prin pietruire, reparaţii de trotuare cu pavele sau dale şi asfalt. Edilii şi-au propus de asemenea, în funcţie de buget, să realizeze în continuare parcări şi alei în mai multe zone, pentru că aşa cum declară şi primarul municipiului Costinel Milescu, a crescut numărul maşinilor în Olteniţa. Programul de măsuri şi acţiuni mai conţine şi reabilitarea termică a primăriei Olteniţa, refacerea instalaţiei de încălzire şi cea electrică a primăriei, renovarea bibliotecii municipale, a unor cabinete medicale şi spaţii locative publice. Programul de gospodărire cuprinde şi reabilitarea monumentelor comemorative, apoi curăţarea străzilor şi aleilor prin măturat manual sau mecanic, curăţatul rigolelor, colectarea gunoiului, transportul deşeurilor depozitate, stropitul străzilor. Vor fi amenajate, întreţinute şi înfrumuseţate zonele verzi. Un alt capitol este dedicat iluminatului public cu lucrări de întreţinere şi reparaţii, modernizarea circulaţiei, aplicarea unor marcaje rutiere şi semaforizarea rutieră la intersecţia bd. Tineretului cu str. M. Eminescu. Conform programului de măsuri, toate şcolile vor avea sisteme de semnalizare sonoră şi vizuală la trecerile de pietoni semaforizate.

Programul de gospodărire a municipiului Olteniţa presupune şi punerea reţelei canalelor de evacuare a apelor pluviale la punct, se vor monta şi întreţine gaighere, dar şi deszăpezire pentru iarna 2010-2011. În funcţie de resursele financiare disponibile, conducerea primăriei olteniţene va selecta priorităţile din program.

distribuie pe facebook