VIDEO*Poliţia Călăraşi a prins o reţea de falsificatori de bani

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi au identificat şi destructurat o grupare infracţională organizată, cu preocupări în falsificarea de monedă. Pentru probarea activităţii infracţionale, în cauză s-a beneficiat de suportul informaţional al ofiţerilor D.G.I.P.I..

Timp de aproximativ trei luni, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi, împreună cu procurorii B.T.I.I.C.O.T. Călăraşi, au desfăşurat investigaţii pentru probarea activităţii infracţionale a unei grupări specializate în falsificarea şi plasarea de monedă naţională contrafăcută, din cupiura de 500 lei, anunţă Biroul de Presă al IPJ Călăraşi.


aparatura falsificare bani | Foto: IPJ Calarasi

Membrii acesteia sunt suspectaţi că, în perioada 10 octombrie 2009 – 05 martie 2010, au plasat mai multe bancnote din cupiura respectivă pe raza Municipiului Bucureşti şi a judeţelor din zona de sud – est a ţării.

În data de 13 martie a.c., au fost prinşi în flagrant, pe raza Municipiului Focşani, Judeţul Vrancea,V. ROGER, de 35 ani, din Comuna Cornetu, Judeţul Ilfov, A. CRISTIAN, de 28 ani, din Municipiul Bucureşti, şi F. DAN, de 43 ani, din Comuna Lehliu Sat, Judeţul Călăraşi, în timp ce plasau bancnote din cupiura de 500 lei la diferite societăţi comerciale.

În urma verificării efectuate în autoturismul pe care cei trei l-au folosit pentru efectuarea deplasării, proprietatea lui A. CRISTIAN, în torpedou au fost găsite 18 bancnote din cupiura de 500 lei, având serii diferite, asupra cărora există suspiciunea că sunt contrafăcute.

Concomitent cu această acţiune, au fost efectuate şase percheziţii, la domiciliile persoanelor suspecte, cât şi în spaţiul identificat, situat pe raza Municipiului Bucureşti, sector 6, unde se desfăşura activitatea infracţională de contrafacere a bancnotelor. Aici, a fost depistat tot suportul tehnic folosit pentru falsificare, acesta fiind ridicat în vederea expertizării, respectiv cinci imprimante, 62 coli care conţineau 207 bancnote a 500 lei, un suport de tăiat, un uscător ventilator, un calculator şi un monitor.

De asemenea, a fost identificat şi D. FLORIAN, de 33 ani, din Comuna Mihăileşti, Judeţul Giurgiu, suspectat că este membru al grupării respective.

Având în vedere complexitatea acţiunii şi faptul că s-a desfăşurat pe raza mai multor judeţe, aceasta a fost coordonată de B.C.C.O. Bucureşti, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul I.P.J. Călăraşi, I.G.P.R. – D.O.S. şi ofiţeri D.G.I.P.I.. De asemenea, la realizarea flagrantului au participat şi poliţişti din cadrul serviciilor de combatere a criminalităţii organizate Buzău şi Vrancea.

Procurorul de caz, din cadrul B.T.I.I.C.O.T. Călăraşi, a dispus la data de 13 martie a.c. reţinerea pe bază de ordonanţă a suspecţilor A. CRISTIAN, F. DAN, D. FLORIAN şi V. ROGER, pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat – faptă prev. de art. 7 din Legea 39/2003, contrafacere şi plasare de monedă falsă naţională – faptă prev. de art. 282 al. 1 şi 2 C.p., deţinerea de instrumente în vederea falsificării – faptă prev. de art. 285 C.p. şi înşelăciune – faptă prev. de art. 215 C.p..

citeste toata stirea pe www.dincalarasi.ro

distribuie pe facebook

Comentarii

  1. Bogdan Balaita spune:

    Avea BMW baiatu` …oare din ce bani ?!

  2. Marian Barcan spune:

    daca puneai 20 de spanioli sau italieni sa faca ce/au facut astia 4-5 catzi au fost , nu faceau , va spun yo ….. ramai uimit de cat de inventivi si mai ales cat poate sa ii duca doxa pe unii romani. Cred ca daca faceau de/ala de 50 sau 100 le era mai usor asa fraierii s/au aruncat la 500 ca de…vor mai mult. Ei nu stiu ca la astia de 500 li se mai spune si talibani , pt ca ii vezi fff rar si cand ii vezi nu stii ce sa faci mai repede cu ei. Sunt raritatzi si… na, cam bate la ochi cand ii ai la indemana

  3. Bogdan spune:

    editat de admin – va rugam sa completati asa cum se cere in campurile obligatorii (nume si prenume REAL + numar telefon REAL)