Cel mai mare transport din România a plecat din Olteniţa. Taxa de drum a costat 1 miliard de lei

Un transport imens, cum n-a mai existat altul pana acum pe drumurile noastre, asteapta unda verde pe soseaua de centura a Capitalei.

Un  imens vehicul, care transporta o turbina de 650 de tone comandata in Statele Unite de o rafinarie, a mers mai greu ca melcul intre Oltenita si Bucuresti. S-a intamplat joi, 15 aprilie.

Piesa uriasa trebuie sa ajunga la o rafinaria din Ploiesti. Convoiul care o transporta este lung cat un stadion de fotbal si masoara aproximativ 110 metri.

Si la capitolul greutate stabileste un record de 650 de tone, iar atunci cand circula ocupa ambele sensuri de mers. Asta pentru ca are si o latime de 6 metri.

Din Oltenita pana pe centura Bucurestiului convoiul a avut 17 opriri, timp in care coloane de masini s-au tot format pe Drumul Natonal 4.

La ora 22.00 vehiculul a pornit spre Ploiesti pe soseaua de centura a Capitalei.

Pregatirile acestui transport au durat 7 luni, iar autorizatiile ca sa poata circula pe drumurile din Romania au costat in jur de un miliard de lei vechi.

sursa: protv

distribuie pe facebook


Comentarii

 1. Marius Soare spune:

  cu adevarat un transfort de mare tonaj va dati seama 110 m cat un stadion. Survolau elicopterele prin budesti :)) si era la politie mama mama

 2. Sabina Dragu spune:

  eu l-am vazut 🙂
  e imens 😀

 3. Cipleu Rodin Bogdan spune:

  „A mers mai greu ca melcul?”Sa fim seriosi domnilor draga.Un transport de o asemenea dimensiune si greutate pe un drum „made in Romania” efectuat in aprox.10 ore este un record in materie de transport rutier in Romania.Ne putem aduce aminte de transporturile agabaritice de acum 1-2 ani care se efectuau pe tronsonul Oltenita -Bucuresti,care la dimensiune si greutate mai mica aveau nevoie de acelasi timp,daca nu mai mult pentru a fi finalizate.Poate daca se vor mai efectua asemenea transporturi pe aceasta sosea oropsita vor binevoi cei care incaseaza taxe de 1 miliard de lei vechi sa modernizeze DN 4.