Consilierii olteniţeni…ar fi dat mai mult…dar s-au aprobat 10.000 de ron pentru Ziua Olteniţei

Prof. Cristina Drăgan este unul dintre organizatorii sărbătorii dedicate zilei oraşului Olteniţa. Aceasta împreună cu directorul Clubului Elevilor, ing. Mirela Constantin, au decis programul pentru 23 aprilie, când se sărbătoreşte şi hramul Sfântului Gheorghe, ocrotitorul municipiului Olteniţa, la biserica din lemn. Propunerea Cristinei Drăgan, care este şi consilier PNŢCd, a fost ca sprijinul financiar din partea Primăriei Olteniţa să fie de 10.000 de lei, deşi unii consilieri consider că…ar fi dat mai mult.

Programul sportiv la Festivalul “Zilele Olteniţei” a fost definitivat. În 23 aprilie, în zona centrală a municipiului, pe cele două benzi, se vor desfăşura ca în fiecare an câteva din întrecerile sportive organizate de prof. de sport Cristina Drăgan.

La ora 10,00 se dă startul festivităţii de deschidere. Vor urma întreceri de alergare în saci cu copii de grădiniţă şi elevi ai claselor I-IV, în paralel desfăşurându-se la Liceul “Nicolae Bălcescu” partide de şah pentru adulţi. După concursul de alergare în saci, este stabilită alergarea de viteză între clasele V-VIII şi IX-XII. Urmează concurs de cross între aceleaşi clase de gimnaziu şi liceu, apoi de role şi carturi, aceste două concursuri desfăşurându-se numai între elevi de gimnaziu pe serii: clasele I-IV şi V-VIII. Festivitatea de premiere va începe în jurul prânzului. În Parcul Central se vor desfăşura de la 10,30 concursuri de desene pe asfalt cu copii de grădiniţă şi elevi de gimnaziu. La baza sportivă Aqua Parc vor fi întreceri la fotbal “seniori”, cu participarea claselor V-VIII şi IX-XII, concurs de aruncări la coş (baschet), după care festivitatea de premiere.

Arbitrajul întrecerilor sportive va fi asigurat de elevi sau profesori de educatie fizica. Programul artistic va fi oferit de elevii artişti înscrişi la cercurile de dans şi muzică de la Clubul Elevilor Olteniţa.

Programul este valabil pentru sâmbătă, 24 aprilie, când se aniversează ziua oraşului.

distribuie pe facebook