Consilierii olteniţeni au stabilit modalitatea acordării certificatelor de înregistrare la mopede

Poliţiştii comunitari olteniţeni au considerat necesară emiterea unei Hotărâri de Consiliu Local privind înregistrarea mopedelor, o completare la o hotărâre mai veche. Modalitatea acordării certificatelor de înregistrare, forma acestora, precum şi a documentelor solicitate în vederea înregistrării mopedelor aflate în proprietatea celor care domiciliază pe raza municipiului Olteniţa au fost stabilite prin hotărâre de Consiliu Local.

Înregistrarea mopedelor se va face pe baza unor documente cum sunt: cererea solicitantului; act de identitate al solicitantului, în cazul persoanelor fizice sau certificate de înmatriculare ale solicitanţilor în cazul persoanelor juridice (copie); actul de proprietate al mopedului în original şi copie; cartea de identitate a mopedului în original şi copie; dovada de plată a taxei anuale pentru moped (copie); dovada de plată a taxei de înregistrare (copie). Eliberarea de duplicate la certificatele de înregistrare se face pe baza altor documente, iar eliberarea unui nou certificat de înregistrare ca urmare a modificării unor date înscrise în acesta se efectuează pe baza altor documente. Radierea mopedelor se va face, potrivit acestei hotărâri, atunci când proprietarul face dovada dezmembrării mopedului, la trecerea mopedului în proprietatea altei persoane, în condiţiile legii; la schimbarea domiciliului, a reşedinţei sau a sediului proprietarului, pe raza de competenţă a altei autorităţi decât cea care a efectuat înregistrarea.

Mopedul este vehiculul cu două, trei sau patru roţi, a cărui viteză maximă prin construcţie nu depăşeşte 45 km/h şi care este echipat cu un motor cu ardere internă, cu aprindere prin scânteie, cu o capacitate cilindrică ce nu depăşeşte 50 cmc sau cu un alt motor cu ardere internă ori, după caz, electric, a cărui putere nominală este de cel mult 4 kw.

distribuie pe facebook


Comentarii

  1. Cipleu Rodin Bogdan spune:

    Pentru a cunoaste politistii comunitari din Oltenita ar trebui sa postati imagini cu dumnealor si nu cu cei din politia de stat.Sau nu este nici o diferenta?