La Olteniţa concursuri de eseuri şi spectacole de colinde cu poezii şi teatru cu ocazia sărbătorilor pascale

Duminică, 11 aprilie, s-au desfăşurat două acţiuni importante la Olteniţa. Este vorba de spectacolul concurs de colinde de Paşte, aflat la a VI-a ediţie şi un alt concurs la nivel de Patriarhie, care s-a aflat la faza pe „protoierie”.

La spectacolul „Lumină din Lumina Învierii” au participat copii de la 9 şcoli, îndrumaţi prin Protoieria Olteniţa. Părintele protoiereu Marian Necula declară pentru Olteniţeanul că „anul acesta a fost declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca an al crezului ortodox şi al autocefaliei bisericii ortodoxe române şi astfel s-a lansat un concurs naţional „Crezul Meu”-concurs de oratorie, prin care, la nivel de parohii, copiii sunt îndrumaţi de preoţii parohi să conceapă un eseu de maxim o pagină”. În cadrul acestui eseu, copilul îşi va prezenta punctul lui de vedere, modul cum vede credinţa creştină structurată în crezul ortodox asumată prin botez.

La concursul de eseuri au fost adunate 27 de eseuri din 27 parohii. Potrivit părintelui protopop Marian Necula, cu o zi înainte de spectacol s-a făcut ierarhizarea de o comisie formată din preoţi, în frunte cu responsabilul pe probleme catehetice pe probleme de parohie.

Despre aceste premii şi despre toate celelalte premieri ne vorbeşte părintele protopop Marian Necula:

Copii veniţi din localităţile învecinate cu programe speciale, pregătite cu ocazia sărbătorii Învierii Mântuitorului, au încântat publicul spectator. Printre aceştia s-au numărat copiii grădiniţei şi şcolii din Stancea, una dintre cele mai simpatice şi plăcute trupe de teatru de duminică, cu interpreţi chiar de valoare.

foto: in curand

distribuie pe facebook

Comentarii

 1. Volga Alexandru spune:

  PLANSETUL MAMEI…

  OH IISUSE PE CRUCE STAI
  CU SPINI PE CAP SI FARA GRAI
  FIU DE DUMNEZEU RASTIGNIT
  SI DE TOTI BATJOCORIT
  DE TOTI BATJOCORIT ACUM
  SI DE CEL RAU SI DE CEL BUN
  PE CEL CE TU AI VINDECAT
  CU PIETRE-N TINE A ARUNCAT
  SI ACUM TU SPUI IN ULTIM VEAC
  IARTA-I DOAMNE NU STIU CE FAC!

  COMPUSA SI SCRISA DE:
  VOLGA ALEXANDRU CLASA A X-A C
  NICOLAE BALCESU

 2. Volga Alexandru spune:

  as dorii si eu daca se poate toata filmare de duminica unde au cantat cei de la Nicolae Balcescu id de mess : don_alejandro0 MULTUMESC!

 3. Marius Soare spune:

  frumos si de data asta felicitari tuturor copiilor si profesorilor

 4. Mariano M spune:

  INTERESANT…SI NU NUMAI…

 5. ~~*Th3..Princ3ss..nIghtt~** spune:

  Frumos:) …


  editat de admin – va rugam sa completati asa cum se cere in campurile obligatorii (nume si prenume REAL + numar telefon REAL)