S-au stabilit criteriile pentru aprobarea cererilor şi repartizarea locuinţelor sociale

Criteriile, pentru stabilirea ordinii de prioritate în soluţionarea cererilor de locuinţă şi în repartizarea locuinţelor pentru tineri destinate închirierii, au fost aprobate de consilierii olteniţeni în ultima şedinţă ordinară din luna martie. În aceeaşi şedinţă a fost aprobată prin vot şi comisia socială de analiză a cererilor pentru repartizarea de locuinţe din cadrul programului “Construcţii de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii”. Regulamentul propriu de aplicare a criteriilor stabilite prin punctaj a fost de asemenea aprobat. Hotărârile de Consiliu Local anterioare ce au stabilit modalităţile de repartizare a locuinţelor realizate în regim ANL, destinate tinerilor şi familiilor de tineri în vârstă de până la 35 de ani, în cadrul programului de construcţii de locuinţe, au fost abrogate.

Potrivit noii hotărâri, în repartizarea unei locuinţe au prioritate tinerii proveniţi din casele de ocrotire socială, care au împlinit vârsta de 18 ani şi solicitanţii care au adoptat sau adoptă copii din casele de ocrotire socială. În cazul înregistrării unor punctaje egale, solicitanţii vor fi departajaţi în funcţie de situaţia locativă constatată la data efectivă a repartizării locuinţelor, având prioritate numai în acest caz solicitanţii a căror situaţie locativă poate deveni gravă. Dacă nici acest criteriu nu este suficient, departajarea se poate face în funcţie de vechimea cererii solicitantului, luând în considerare data înregistrării cererii, având prioritate în acest caz solicitantul a cărui cerere are vechime mai mare. În cazul în care departajarea nu se poate efectua nici în baza acestor criteria, au prioritate solicitanţii care au punctajul cel mai mare, acordat pe baza criteriilor cu caracter de protecţie socială-stare civilă, starea de sănătate actuală, venitul mediu net lunar pe membru de familie.

Lista de prioritate se stabileşte anual. Solicitanţii înscrişi în lista de priorităţi ce nu pot beneficia de repartizarea unei locuinţe în limita fondului disponibil în anul respectiv, pot primi repartiţii în anii următori, în limita fondului disponibil în fiecare an şi în noua ordine de prioritate stabilă. Titularul cererii de locuinţă trebuie să îşi desfăşoare activitatea în municipiul Olteniţa.

În aceeaşi şedinţă de Consiliu Local s-au aprobat prelungirea, şi după caz încetarea, contractelor de locaţiune a locatarilor din Blocul Sahia II, sc. B şi C. Consilierii au mai aprobat menţinerea criteriilor stabilite prin HCL nr. 40/13.05.2004, la prelungirea/încetarea contractelor de locaţiune din Blocul Sahia II, sc. B şi C.
Discuţiile nu au lipsit din timpul şedinţei, în plenul adunării generale a consilierilor fiind prezenţi câţiva reprezentanţi ai tinerilor care au obţinut locuinţe prin ANL.

vezi video


distribuie pe facebook

Comentarii

  1. Viorel Constantin spune:

    sa fim seriosi nu-l mai aratati pe domnul primar pe olteniteanul . am facut si eu cerere cu sotia si ne-au plimbat toata primaria pana nu am ajuns nicaieri (daca intelegeti. de ce acolo la ANL-uri stau familii care mai au si alte apartamente sau sunt patroni in Oltenita . Vreau sa vad acum dupa ce se reinoiesc contractele daca vor mai locui in continuare acolo. Sunt sigur ca in Oltenita totul este pe relatii si SPAGA.

  2. Carla Matei spune:

    Ai dreptate Viorel, si eu cunosc 3 cazuri(si cate or mai fi)… asa ca……….lasati-ne cu chestiile astea de fatada!