Stabilirea traseului local la transportul în regim de maxi-taxi creează discuţii aprinse între consilieri

O Hotărâre de Consiliu Local a stabilit traseul la efectuarea de transport public local în regim de maxi-taxi în Olteniţa. Proiectul a fost întocmit la cererea Direcţiei de Poliţie Comunitară, Compartimentul „control comercial-protecţia mediului”. Olteniţa Nord-Staţia Peco-Bd. 22 Decembrie-Bd. Tineretului-str. Argeşului-Bd. Mărăşeşti-str. Pescarilor-str. Dr. Lucian Popescu-Bd. Tineretului cu întoarcere rond Şos. Portului-str. Dr. Lucian Popescu-str. Cuza Vodă-str. M. Eminescu-str. M. Bravu-Şos. Călăraşi-str. Gh. Doja-str. Păcii-Bd. 22 Decembrie-Staţia Peco-Olteniţa Nord spre Bucureşti sunt staţiile stabilite potrivit proiectului.

Viceprimarul Florian Cercel explică consilierilor că prin zona centrală a municipiului nu se poate face traseu:

„Prin centru nu se poate face traseu. Am luat centrul ca axă de simetrie, apoi stânga-dreapta două străzi…şi am spus că microbuzul vine dinspre Bucureşti, merge spre Ganovici, pe la turn, pe Mărăşeşti, vine pe Pescarilor, pe dr. Lucian Popescu, pe Cuza Vodă, face dreapta, intră pe Mihai Bravu, traversează şoseaua Călăraşi, merge pe Gh. Doja şi intră înapoi pe traseul ăsta, pe str. Păcii. Toate staţiile care sunt pe 22 Decembrie rămân ca bază pentru că ele există deja. Acum avem staţie pe Pescarilor, la bifurcaţie, eventual putem pune o staţie în zona Bd. Republicii sau Pescarilor după piaţă, apoi în zona bisericii de lemn, ne întoarcem înapoi -o staţie lângă liceul „Neagoe Basarab” unde e parcare, merge pe Mihai Bravu şi să mai stabilim nişte staţii, să vedem”

În stabilirea traseului şi emiterea hotărârii a stat la bază necesitatea acestor mijloace de transport pentru elevii navetişti de liceu, care trebuie să ajungă în timp util la şcoală. Cel mai departe liceu este cel situat pe şoseaua Portului. De asemenea, traseul vizează şi celelalte două licee din zona centrului-Liceul „Neagoe Basarab” şi Şcoala de Arte şi Meserii.

Primarul municipiului Olteniţa, Costinel Milescu lămureşte conilierii pe o problemă ridicată de Gheorghe Lungu, consilier din partea PSD, care descrie o situaţie creată la Şcoala de Arte şi Meserii din Olteniţa. Acesta spune că directorul şcolii a dezbătut problema navetiştilor în şedinţele cu părinţii, dar şi în prezenţa profesorilor şcolii.
Urmăreşte video:

Primarul Costinel Milescu:

„Decizia aparţine directorului pentru că aceşti copii au abonamente cu care vin la şcoală şi aceste abonamente sunt plătite de şcoală şi aceşti bani pentru transportator îi virează directorul cu mâna lui. Domnul director a vrut să facă teatru în faţa copiilor şi părinţilor. Navetiştii sunt plătiţi de şcoală.”

distribuie pe facebook

Comentarii

 1. Giulia Rachel spune:

  maxi taxi scoala?sau maxi taxi normal?

 2. Vali T spune:

  Maxi Taxi … Bila , cred
  Nu stiu ce ma face sa cred ca toate drumurile duc la Bila .
  Oricum pe langa camioanele de 40 de tone care circula acum pe Cuza Voda ce mai inseamna 3,5 tone sa le duca si clientii, deabia au invatat drumul, la Minimax se intra cu TIR, la Bila cu 40 tone dar pardon astea nu sunt in centru , scuze.
  Doamne ce feeling am