Torente Dunărene “se scaldă” în premii şi invitaţii peste hotare

Trupa “Torente Dunărene”, condusă de prof. instructor Dan Dimitriu, a participat la Concursul Naţional de Dans “Flori pentru mama”, ediţia a III-a de la Focşani.

Spectacolul s-a desfăşurat pe scena Teatrului Municipal “Mr. Gh. Pastia” iar concursul în sine a fost inclus în Calendarul Activităţilor Educative Extraşcolare 2010, la concursuri naţionale.

Organizatorul concursului a fost Palatul Copiilor Focşani, prin cercul de coregrafie-dans popular, sub egida Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea şi Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării.

Concursul s-a desfăşurat pe categorii de vârstă, formaţiile de preşcolari s-au prezentat cu un singur dans, iar şcolarii cu două dansuri diferite ca gen. Printre genurile de dans impuse în program s-au numărat: dans modern, dans tematic, dans de caracter, dans popular stilizat, dans clasic, dans aerobic, dans de societate, majorete, fantezie coregrafică, etc.

Trupa olteniţeană a venit de la Focşani cu premiul fruntaş. Să ascultăm relatările copiilor – membri ai trupei “Torente Dunărene” despre acest concurs:

Dansatorii olteniţeni sunt aplaudaţi peste graniţele municipiului Olteniţa mai mult decât o fac concitadinii acestora. Torente Dunărene a fost întotdeauna aplaudată şi felicitată, dar mai ales premiată cu onoruri fruntaşe, în special în oraşele Moldovei cu tradiţie în concursuri de dans.

Trupa condusă de Dan Dimitriu a oferit un frumos program de 8 Martie la Călăraşi, unde au fost felicitaţi de inspectorul şcolar general, Constantin Tudor, care le-a înmânat o invitaţie pentru participare în Franţa, la un interesant festival.

De asemenea, Dan Dimitriu şi dansatorii săi vor pleca în Bulgaria la Russe pentru un alt spectacol de calitate.

Atât noi, jurnaliştii de la Olteniţeanul cât şi trupa condusă de prof. Dimitriu aşteptăm mai multe şi sincere zâmbete de mulţumire pe chipul celor din jurul trupei, dar şi saluturi de recunoştinţă şi strâns de mâini pentru rezultatele obţinute de copiii care muncesc pentru a aduce laurii pe fruntea lor şi premii pe masa conducerii Clubului Elevilor Olteniţa. Şi asta se întâmplă de fapt de fiecare dată cu aceşti copii minunaţi, instruiţi de un neostoit profesor de dans pe nume Dan Dimitriu.

distribuie pe facebook

Comentarii

  1. Mariano M spune:

    :)…NO COMENT…