Consilierul PSD Gheorghe Lungu se teme de investiţia indiană de la Olteniţa

Deşi a fost de acord până acum cu Hotărârile de Consiliu Local care au tratat afacerea “Transdanube Industries”, consilierul local din partea PSD, Gheorghe Gheorghe, are temeri ]n privinţa oţelăriei ce se va construi la Olteniţa. Consilierul Lungu este convins că oţelăria va aduce prejudicii naturale mediului înconjurător iar atmosfera se va polua. Consilierul a întocmit un memoriu pe care l-a prezentat în şedinţa de Consiliu Local din luna aprilie. Membrul PSD consideră că luare unei hotărâri legate de cooperarea Primăriei Olteniţa cu firma Transdanube Industries presupune o răspundere imensă pe umerii celor autorizaţi să fie de acord cu realizarea investiţiei. Lungu Gheorghe crede că mediul înconjurător va fi distrus, deşi primarul Costinel Milescu i-a explicat şi la întâlnirea consilierilor din luna martie că indienii au o investiţie serioasă iar o mare parte din bani au fost cheltuiţi pe filtrele de capacitate modernă. Acesta considera că rugina produsă din măcinarea fierului vechi şi topirea acestor cantităţi uriaşe se va aşeza în atmosferă, iar de pe urma acesteia vor avea de suferit plantele şi arborii. El mai susţine că şi poluarea fonică ce va fi produsă de maşinile de tonaj greu care vor tranzita municipiul pe drumul de acces, va constitui un alt motiv de stress, un efect greu de suportat de olteniţeni.

Memoriul a fost întocmit pentru a fi arătată propunerea scrisă a consilierului Lungu. El doreşte realizarea unui referendum local pentru ca locuitorii municipiului să se exprime şi să arate dacă sunt de acord cu prezenţa acestui colos la Olteniţa.

asculta inregistrarea audio

Oţelăria Transdanube va avea o capacitate de 500.000 de tone/an oţel lichid şi un laminor cu capacitate de 450.000 de tone/an fier beton.

distribuie pe facebook


Comentarii

 1. Mihai Ceauşu spune:

  Aproape orice interventie umana asupra mediului aduce acestuia din urma prejudicii.
  Avem de ales: ori locuri de munca si taxe si impozite la primarie, ori aer „curat”. De parca am putea alege.
  Intre timp poate ne saturam de masinile cu „bg” si plantam un pom.

 2. Marius Stere spune:

  cat habarnism in mititelul ala de oras….unde sunt oamenii care intradevar au ceva concret de spus?

 3. Daniel Pirvu spune:

  domnule lungu sunteti ramas de pe vremea comunistilor……….nici nu realizati ce inseamna aceasta investitie pt oltenita….

 4. Nicoleta Carausu spune:

  Alo, domnule CONSILIER care nu stiti cu ce se mananca o turnatorie ( ca doar nu e minge de fotbal )exista GARDA DE MEDIU . Nu aveti decat sa-i contactati sa verifice , la momentul oportun.Dar pana una alta ,s-ar crea niste locuri de munca pentru oras.De unde taxe si impozite pentru primarie ? Nu putem toti sa vindem vin in piata !

 5. Cristian Petru Popa spune:

  Nasol ei vor k toata lumea sa se ocupe de bisnita cum fac cei din administratia municipiului,pakt erea ceva in plus dat fiind k a mai fost industrie de genu asta in zona aia si inca se mai face cartoful in pamant prin zona aia.Dak nu am murit atunci nici acum nu o sa murim!!!

 6. marincatalin spune:

  Omul mia are 10 ani de trait si se gandeste la poluare. Cu munca e mai greu. Macar sa ramaneti fara locuri de munca dar cu plamanii sanatosi. Doamne,cine isi da cu parerea in tara asta :((

 7. antonio74 spune:

  Domnule Gheorghe Lungu …se pare ca nu agreeati ideea ca cetatenii din acest minunat oras au dreptul sa traiasca o viata mai buna .
  Acum va ganditi la mediu ??? pana acum ce a-ti facut ??
  Care este rolul dvs in structura consiliului local ?
  Ce a-ti facut dvs pentru acest oras ?
  Aratati-ne si noua , muritorii de rand ….un pom plantat de dvs , ca din gura vad ca va pricepeti !!!!

  noroc ca mai sunt si oameni cu capul pe umeri in Primaria Oltenita …ca altfel cu asemenea exemplare …ne-am duce …