În Bd. Republicii şi Bd. 1 Decembrie se va lucra la iluminatul ambiental

Două studii de fezabilitate privind iluminatul ambiental cu reabilitare trotuare în Bd. Republicii şi iluminatul ambiental în bd. 1 Decembrie s-au aprobat de consilierii olteniţeni. În realizarea studiilor s-a plecat de la politica de dezvoltare turistică a municipiului Olteniţa şi a zonei Dunării. S-a ţinut cont că Bd. Republicii străbate zona centrală a localităţii, făcând legătura între principalele instituţii-primărie, bănci, piaţa centrală agroalimentară, gara, zonele de agrement. Zona din Bd. 1 Decembrie constituie un capăt de perspectivă a unei alte artere importante şi anume Bd. Republicii, ce străbate zona centrală a localităţii, făcând legătura între principalele instituţii. Astfel, din aceste motive s-a impus realizarea unui iluminat ambiental, ce se va realiza cu surse de lumină amplasate la interval de 15 m şi poziţionate la o înălţime de aproximativ 3 m. Se impune şi reabilitarea trotuarelor din zonă, soluţia dată în prezenta documentaţie fiind cu pavele autoblocante pentru Bd. Republicii.

În prezent, trotuarele propuse pentru reabilitare sunt improprii unei circulaţii pietonale civilizate din cauza gropilor şi denivelărilor, cât şi a apelor pluviale ce stagnează pe ele în perioadele cu precipitaţii. De asemenea, iluminatul public stradal existent satisface în cea mai mare parte zona rutieră, corpurile de iluminat fiind poziţionate la o înălţime de 7 m, zona circulaţiilor pietonale este marcată de multe zone umbrite, neplăcute unui parcurs pietonal. Valoarea totală privind cheltuielile necesare realizării obiectivului din Bd. Republicii este de 1021,38 mii lei-fără TVA, din care C+M de 898,78 mii lei fără TVA.

Pentru zona 1 Decembrie, pe viitor se vor face şi alte lucrări de modernizare, întrucât aici se află un alt reper – gara CFR. În prezent, Bd. 1 Decembrie este prevăzut cu un iluminat stradal pentru iluminarea căilor de circulaţie rutieră, corpurile de iluminat fiind poziţionate la o înălţime de 7 m, zona circulaţiilor pietonale fiind marcată de multe zone umbrite.

Valoarea totală privind cheltuielile necesare realizării obiectivului din Bd. 1 Decembrie este de 197.89 mii lei – fără TVA, din care C+M este de 171.14 mii lei fără TVA.

distribuie pe facebook

Comentarii

 1. Cristiana Ursu spune:

  nu am citit cu foarte mare atentie ce ai scris,dar ar fi important sa se ilumineze cat mai mult posibil B-dul 1 Decembrie,poate se vor reduce nr. persoanelor agresate,etc.

 2. r2 spune:

  Foarte buna solutia prezentata de domnul Milescu referitor la iluminatul stradal cu leduri dar fara panouri fotovoltaice pentru ca este foarte costisitor.In privinta bulevardelor Republicii si 1Decembrie cred ca ar fi necesar sa se largeasca pentru o mai buna fluidizare a traficului si binenteles al aspectului si sa se renunte la garajele care sunt amplasate pe 1Decembrie au un aspect urat si in spatele lor misuna sute de sobolani care au devenit un focar de infectie pentru aceasta zona.

 3. r2 spune:

  O alta problema este traficul greu care ingreuneaza circulatia pe B-dul 1Decembrie,ar trebui sa se gaseasca o solutie pentru devierea masinilor grele pe o alta varianta ceva mai departe de constructii si care sa faca legatura direct cu zona industriala a orasului.

 4. Vali T spune:

  Poate se lumineaza si calea catre Bila si … poate o si amenajam un pic , dar neaparat cu pavele