La Olteniţa se aprobă în şedinţă de consiliu rectificarea bugetului local

Consiliul Judeţean Călăraşi va aloca o sumă de bani pentru cofinanţarea obiectivului olteniţean ce poartă denumirea de „Sistem integrat de reabilitare a sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare, a spaţiilor de tratare a apei potabile şi staţiilor de epurare a apelor uzate în localităţi cu o populaţie de până la 50.000 de locuitori”. Pentru ca banii să fie folosiţi corespunzător, bugetul local trebuia rectificat şi sumele incluse acestor sume şi la partea de venituri, dar şi la cea de cheltuieli. Sumele aprobate s-au alocat astfel: 910.000 lei defalcat din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale şi 621.000 lei cote defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale.

La capitolul „Cultură şi recreere” s-a alocat suma de 150.000 de lei pentru obiectivul „Capela Cimitirul Eternitatea”. Pentru susţinerea financiară a acestei investiţii s-a modificat structura bugetului în sensul „transferării” acestei sume de la articolul „Cheltuieli de capital” la articolul „Transferuri”.

Odată cu rectificarea de buget local pe anul 2010, s-a aprobat şi lista de investiţii pe anul acesta.

Obiectivul „Sistem integrat de reabilitare a sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare, a spaţiilor de tratare a apei potabile şi staţiilor de epurare a apelor uzate în localităţi cu o populaţie de până la 50.000 de locuitor”  este un program derulat prin CNI (Compania Naţională de Investiţii). Proiectul pentru alimentarea oraşului Olteniţa cu apă plată are o valoare de 8 milioane de euro, din care 6.500.000 euro constituie valoarea fondurilor accesate printr-un program european al Ministerului Transporturilor. Diferenţa este suportată de primăria olteniţeană.

Programul SAMTID este unul din programele accesate, câştigate şi apoi începute la Olteniţa, program care a prevăzut reabilitarea sistemului de alimentare cu apă potabilă.

distribuie pe facebook
Comentarii

  1. Cristiana Ursu spune:

    Interesant ! 😕