Olteniţeni de locul II la Crosul Olimpic Român de la Călăraşi

Crosul Olimpic Român aflat la prima ediţie şi organizat de Academia Olimpică Română – filiala Călăraşi a unit peste 350 de concurenţi. Din Olteniţa au participat cinci persoane, sportivii reuşind să obţină premiul al II-lea. Cristina Drăgan, profesor de sport şi director al Grupului Şcolar “Nicolae Bălcescu”, a declarat pentru Olteniteanul că iniţiativa este una dintre cele mai potrivite şi inspirate. “Competiţia după mine este o iniţiativă foarte bună şi ţinând cont că se află la prima ediţie a fost după mine o reuşită în materie de sport. Consider că este foarte importantă mişcarea şi că ar trebui ca tot mai mulţi să conştientizeze faptul că sportul înseamnă viaţă şi sănătate în primul rând, aşa că toată lumea ar trebui să facă sport. În toamna acestui an se preconizează să se desfăşoare a doua ediţie a crosului la Olteniţa.” declară prof. Drăgan. Cristina Drăgan este membru fondator al Academiei Olimpice Române împreună cu alţi 7 profesori din Călăraşi.

Cei cinci olteniţeni, participanţi la crosul organizat în Parcul “Dumbrava” din Călăraşi, au fost: profesor de educaţie fizică şi sport Cristina Drăgan, profesor de educaţie fizică şi sport Mihai Secătureanu, Roxana Radu – elevă în cls. a X-a la Grupul Şcolar “Nicolae Bălcescu” Olteniţa, Adina Constantin – elevă în cls. a VII-a la Şcoala Generală nr. 2 Olteniţa, Bogdan Avram -student anul I la Universitatea de Sport Bucureşti.

Premiile au fost acordate de subprefect Emil Muşat şi au constat în diplome, tricouri, şi pentru că ne aflăm în plină criză financiară câte 20 lei de persoană.

Cel mai vârstnic dintre participanţi a fost Mircea Pană, de 66 de ani, profesor de educaţie fizică şi sport timp de 42 de ani. Cel mai mic participant a fost Mario Fronescu, în vârstă de 11 ani, sosit din localitatea Borcea, împreună cu profesorul Marian Coporan şi cu colegii săi.

La Crosul Olimpic Român de la Călăraşi au participat copii şi profesori din aproape toate localităţile judeţului Călăraşi.

Comentarii

  1. Ursuletz spune:

    Sportul inseamna sanatate ! Bine ca mai exista persoane care sa ne „energizeze” in a ne pastra sanatosi.

  2. marry(fosta eleva N.Balcescu) spune:

    Domnisoara Cristina se implica ft mult!!!sa ii ajute Dzeu sa continue cu aceeasi fortza si incedere…