Analiză / Trei echipe în Liga a III-a?

Deşi, doar două echipe vor ajunge sigur în Liga a III-a, din sezonul următor am putea avea chiar trei. O premieră pentru fotbalul din județul nostru.

Pentru prima oară, judetul Călărași ar putea avea trei echipe în cel de-al treilea eșalon fotbalistic al țării în sezonul 2010/2011, programat să înceapă pe 20 august. Dacă până în sezonul recent încheiat am văzut la lucru Dunărea Călărași și Viitorul Chirnogi de acum înainte vom putea merge și pe stadionul din comuna Ulmu, acolo unde Phoenix echipa lui Vasile Tîrșolea va juca în Liga a III-a.

Ulmu, revine în C pe ușa din față

Deși în ultimii ani am pierdut pe bandă rulantă “barajele” pentru accederea în “C”, reprezentantele județului au rezolvat problemele. După ce au cumpărat loc pentru Liga a III-a, acum a venit momentul ca prezența la acest nivel să fie făcută prin multă muncă și sudoare. Phoenix Ulmu a spart „gheața„ după 14 ani secetă. Ulmu a reușit o promovare istorică cee ce am văzut acum 14 ani la un meci de baraj cu Ceres Ciocănești. Echipa lui Adrian Cristea, cea mai bună din Liga a IV-a Călărași se va alinia la startul Ligii a III-a, sezonul 2010-2011. Pentru a face față în acest eșalon, Ulmu ar mai trebui să umble ăuțin la capitolul achiziții. Să nu uităm ca această comună amai avut echipă în Liga a III-a dar patronul formației a retras-o din campionat în momentul când nu mai avea nicio șansă să evite retrogradarea, ieșind din competiție pe ușa din dos.

Cu ochii mai mult pe Dunărea

Pretențiile sunt infinit mai mari când vorbim de echipa fanion. Trupa lui Valeriu Petrescu trebuie să demonstreze că poate face față la acest nivel cu un obiectiv mai îndrăzneț față de celelalte competitoare din județul nostru. La Dunărea dacă ai greșit odată toată lumea își sare în cap pentru că echipa e finanțată din banii publici și jucătorii sunt trași la răspundere dacă nu pun osul la treabă. Petrescu este un tehnician tânăr, mai apropiat de vârsta jucătorilor și poate face treabă bună la echipă. Important este să fie și sprijinit. Dunărea Călărași rămâne echipa fanion a orașului și va încerca în sezonul următor să termine pe unul dintre locurile propuse de conducere: obiectiv: 1 – 6.

Chirnogenii caută loc

Viitorul Chirnogi a dezamăgit în sezonul recent încheiat. Turul a fost dezastruos pentru echipa din Chirnogi, dar în retur, formația pregătită de Virgil Nițoi a demonstrat că se poate. Punctele au fost risipite în turul de campionat 2009-2010 iar chirnogenii nu au mai avut cum să recupereze zestrea în retur, așa că au retrogradat. În prezent, echipa din Chirnogi caută un loc lăsat liber la Liga a III-a. „Ne vedem în Liga a III-a„, spunea la finalul campionatului trecut, președintele clubului din Chirnogi, Dan Mircea. Și, cam așa se preconizează. Din Liga a III-a mai multe formații au renunțat la sportul rege și și-au făcut bagajele înainte de termen. Locuri libere, sunt destule și chirnogiul are șanse 99 % să pună banul jos pentru o poziție la Liga a III-a. Nu se compară însă cu promovarea pe drept muncită a unei formații care accede într-un eșalon superior. Aici ne referim la Ulmu, ca să nu mai dăm curs unor discuții.

sursa: sportcalarasean

Comentarii

  1. Dumitru Marius spune:

    ” Nu se compară însă cu promovarea pe drept muncită a unei formații care accede într-un eșalon superior.” daca nu era parte asta puteam sa zic ca este un articol de nota 10. De ce voi astia de la Olteniteanul trebuie sa aruncati mereu mucii in fasole cand e vorba despre Chirnogi? Nu am vazut un articol cu o aria cat de cat pozitiva despre Chirnogi. Haideti sa va spun ceva, cu bani sau fara bani, cu locul cumparat sau nu, noi totusi avem o echipa de fotbal intr-o liga superioara si cu putin noroc, o sa ne mentinem anul asta. Conducerea clubului face eforturi destul de mari in acest sens.Macar sa aiba si Oltenita o echipa in Liga a IV-a, nu zic a III-a. De ce nu scrieti un articol despre noua Baza Sportiva care se construieste la Chirnogi ? Obisnuiam sa citesc mereu articolele de pe acest site, dar cu paragraful de mai sus, m-ati dezamagit total..un MARE MINUS pentru VOI. Rusine….

  2. Damyan spune:

    forta ulmu….sa dea domnu sa intre in A