Funcţionarilor din Primăria Olteniţa le vor creşte salariile cu 25%

Celor 21 de funcţionari publici ai Primăriei Olteniţa le-a fost mărit salariul cu 25%. Acordarea de suplimente salariale a fost votată în ultima şedinţă de Consiliu Local. Aceasta s-a făcut egal cu până la diferenţa dintre salariul de bază prevăzut pentru funcţiile publice teritoriale şi salariul de bază prevăzut pentru funcţiile publice locale. De aceste măriri beneficiază numai funcţionarii publici, ce îşi desfăşoară activitatea în cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului Olteniţa şi în cadrul serviciilor publice din subordinea Consiliului Local al municipiului Olteniţa.

Costinel Milescu:

“Discuţia cu colegii mei vis a vis de situaţia salariilor din cadrul Primăriei Olteniţa s-a declanşat cu mai mult timp în urmă. I-am rugat să căutăm împreună temei legal pentru o eventuală suplimentare de sporuri, aşa cum arată şi Ordonanţa nr. 330, cu până la 30%. Pentru că au venit cu câteva variante care pe mine personal nu m-au convins, nu am fost de acord cu ele. Apoi, au venit cu această variantă pe care am mai discutat-o în urmă cu 30 de zile de fapt, iar acum pe ultima sută de metri au venit cu ea practic. În esenţă, avem voie să egalizăm retribuţiile funcţiilor publice cu această creştere care se adresează numai funcţiilor publice, adică celor 21 de funcţionari, şi să egalizăm salariile lor cu cele de la Prefectură sau Consiliul Judeţean. Este o implicaţie de 17,8% asupra bugetului local şi se adresează celor 21 de funcţionari cu funcţii publice în cadrul Primăriei. Am căutat soluţii şi pentru cei cu venituri extrem de reduse, cei cu 600 de lei la această oră, dar pentru că restul este personal contractual, legislaţia actuală nu ne permite să găsim soluţii din acest punct de vedere. Fondul de salarii este afectat cu 51 de milioane de lei pe o lună din cauza acestor măriri.”

Costinel Milescu se aşteaptă şi la o eventuala combatere a acestei decizii: „Deja s-a primit la nivel de Guvern o solicitare din partea premierului Boc, ca toate acţiunile celor care au făcut asta să fie atacate. Ssuntem printre puţinii care au căutat această variantă, dar nu singurii, şi cu coeficientul cel mai mic, pentru că toţi au încercat să majoreze cât e pierderea prin tăierea cu 25% a salariilor de la 1 iunie. Suntem printre puţinii cu 17,8% şi am găsit calea asta. Probabil că Prefectura ar putea să atace proiectul nostru de hotărâre.” spune edilul şef al municipiului Olteniţa.

Legea nr. 330/2009 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, arată că “Suplimentele salariale stabilite pot fi acordate numai dacă veniturile proprii ale bugetului local respectiv, eclusiv cotele defalcate pentru echilibrarea bugetelor locale, în trimestrul/anul anterior de calcul sunt mai mari sau egale cu cheltuielile de personal alocate pentru autorităţile executive şi deliberative şi pentru aparatul de specialitate al primarului”.

Comentarii

 1. Mihai Ceauşu spune:

  Nu avem cum sa nu intelegem ca aceasta masura a fost adoptata tocmai pentru a se contracara scaderea de 25% a lui boc-poc.
  Dar, poate, intelegem si noi ca s-a dus vremea rectificarilor bugetare. E posibil ca la toamna sa nu mai fie de unde, pur si simplu.
  Va rog sa nu ma intelegeti gresit, nu sunt adeptul portocaliilor si ale masurilor de junior de ase, si acela la taxa.
  ps: unde sunt banii profesorilor castigati in instanta?
  ps2: sprijiniti la maxim intreprinzatorii locali!

 2. sorin anghel spune:

  foarte buna decizia, dar sa munceasca de banii aia
  apropo
  milescu cand o sa faca diferenta intre functia de primar si cea de afacerist?

 3. MARIAN M. spune:

  Daca nu le convin salariile din primarie angajatilor, sa isi dea demisia si sa isi caute alt loc de munca! Cand te duci in primarie, nu stii cui sa te adresezi pentru o anumita problema… Multe persoane de pe acolo , nici macar nu isi au rostul , incaseaza salarii absolut degeaba, si pentru asta se merita, in cazul in care vor salarii compensatorii, sa se faca reduceri de personal! Nu mor nici de cald si nici de frig, asa ca, dupa munca presupus prestata in primarie, nu si-ar merita acele persoane o crestere substantiala a salariului, sfidand prostimea din exterior!