In luna iulie se vor detona cele trei turnuri cosuri ale fostului CTZ

Doi reprezentanţi ai firmei Transdanube Industries au fost prezenţi în şedinţa de Consiliu Local a lunii mai cu scopul de a face cunoscute câteva aspecte mai puţin cunoscute de consilieri, legate de proiectul Transdanube. Ing. Săvulescu Gheorghe arată importanţa investiţiilor în zonă, dat fiind că  prin Olteniţa se face tranzitarea mărfurilor din Occident către Marea Neagră şi invers.

Gheorghe Săvulescu „In jurul datei de 1 iulie se vor detona cele 3 cosuri de fabrica”

„Cu regretele că s-a întârziat foarte mult cu construcţia uzinei, mulţumim consilierilor şi primarului în primul rând pentru ridicarea clauzei suspensive la obţinerea fostului CTZ. De circa 10 zile a început ecologizarea centralei termice din zonă, care sper să se termine în 2 luni, poate mai mult, depinde şi de forţele firmei de salubritate Slobozia, şi să terminăm nivelarea fostei hale de zgură. Deja ne-am apucat de demolarea fostei turnătorii de fontă.”

În jur de 15 iunie se va începe demolarea a cca 40% din clădirea veche, unde au fost birourile şi se va consolida clădirea, se vor construi birourile cele noi, dar şi laboratoare pentru încercarea oţelului, vestiare, o cantină.

Ing. Săvulescu speră ca în jur de 15 august să se ajungă la demolarea inclusiv a centralei termice. În jur de 1 iulie se vor detona cele 3 turnuri coşuri de fabrică şi clădirea cea veche care, declară administratorul Transdanube, nu arată prea bine faţă de străinii ce trec prin oraş.

Gheorghe Săvulescu:

„Avem încredere că proiectul merge înainte iar pe 7 şi 8 vor veni la Olteniţa cei doi fraţi acţionari, împreună cu consultanţii din Dubai, Elveţia, bancherii din Austria care vor da credite, pentru ca în septembrie să cerem proiectul de construcţie al viitoarei uzine. Toate echipamentele, prin grija domnului Tomaso Serano, vor veni noi şi nu second hand. Sunt unele voci cărora le este teamă de poluare, dar vă asigurăm că Agenţia de Mediu din Călăraşi este foarte drastică. Ne va monitoriza pe calculator aşa cum monitorizează şi pe Saint Gobain sau Tenaris, iar amenzile pentru prima abatere sunt de ordinul milioanelor. Nu ne putem juca cu ce făceau pe vremuri Siderca sau Turol. Nu e de glumit cu aşa ceva. Vă asigurăm de cooperarea noastră deplină. Sunt convins că se vor aduna cel puţin 1000 de oameni. La un muncitor metalurgist mai trebuie 4-5 muncitori în jur cu alte sarcini.”

La finalul expunerii, Săvulescu roagă consilierii şi edilii olteniţeni să le acorde în continuare sprijinul pe care aceştia l-au acordat în primele 6 luni de zile.

Afacerea Transdanube i-a costat pe investitori 150 de milioane de euro, proiectul fiind considerat cel mai mare din România.Comentarii

 1. MARIANO MARIANO spune:

  editat de admin – va rugam sa completati asa cum se cere in campurile obligatorii (nume si prenume + numar telefon)

 2. Gadeaua Vlad spune:

  Niste nenorociti..au distrus tot in loc sa reabiliteze..sa dus si o sa se duca in continuare de rapa „municipiul” oltenitra.Daca se [poate numi asa..toti,numai hoti,spagari..etc. NUMAI NENOROCITI..LA ZID CA PE CEUSESCU..x(

 3. Boby spune:

  Stie cineva cumva la ce ora se vor detona ? As vrea sa ma duc sa ma uit :X nu radeti… :))

 4. marius marinescu spune:

  pe 20-07-2010 la ora 20 se va detona pavilionul mare al c.t.z-ului iar pe 21-07-2010 la ora 17 se vor detona turnurile

 5. marius marinescu spune:

  ati vazut detonarea pavilionului? eu am anregistrarea