Spectacol umanitar al trupei Talisman cu succes si strangere de fonduri

Spectacolul umanitar al formaţiei Talisman dedicat Iulianei Sandu de 22 de ani din Olteniţa a reuşit, atât prin caracterul de divertisment şi plăcut în sine ca reprezentaţie scenică, dar şi prin scopul atins în strângerea unei sume de bani necesară operaţiei Iulianei în China. Formaţia Talisman condusă de Alin Oprea, a lăsat un succes şi răsunet copleşitor în rândul publicului olteniţean. Din vânzarea cd-urilor s-a strâns la final suma de 15.000 de lei, după cum a declarat primarul municipiului Olteniţa, Costinel Milescu. Acesta a mai anunţat pentru olteniţenii strânşi în centrul municipiului că s-a mai strâns, în afara celor 15.000 de lei din cd-uri, o altă sumă de 20.000 de lei urmând să vină din partea Consiliului Local.

Alin Oprea, împreună cu soţia sa, Larisa Oprea, au iniţiat un proiect dedicat copiilor şi tinerilor cu probleme grave de sănătate care necesită operaţii sau tratamente în străinătate. Campania umanitară prin concertele susţinute de formaţia Talisman presupune vânzarea noului album al trupei, o parte din suma strânsă mergând la cel bolnav.

Iuliana Sandu are 22 de ani şi de la vârsta de 7 ani membrele superioare şi cele inferioare au început să se chircească, iar muşchii să-i slăbească. Diagnosticul medicilor a fost dat: boala Charcot-Marie-Tooth.

Iuliana nu a putut merge la şcoală, singura sursă de studiu rămânând şcoala de acasă făcută cu părinţii. Din cauza acestei boli neurologice rare, Iuliana nu se poate deplasa decât cu sprijinul unei alte persoane. Acum trei ani a rămas şi fără tată, iar ea şi mama ei se descurcă doar din ajutorul pe care-l primesc pentru boală, în jur de 8 milioane de lei vechi. Mama sa nu poate lucra nicăieri pentru că trebuie să îşi ajute copilul şi să-l îngrijească.

Boala Iulianei poate fi ameliorată printr-un transplant de celule stem ce se realizează cel mai bine în China. Fata a corespondat cu clinica din China, iar suma cerută pentru operaţie este mult prea mare pentru posibilităţile financiare ale familiei. Banii trebuie strânşi până pe 17 august, altfel Iuliana va pierde programarea la clinică.

În desele sale SOS-uri, Iuliana a avut un răspuns din partea unei pictoriţe care a dorit să o ajute. Un gest extrem de uman, o floare cum declară pe blogul său pictoriţa Sanda Voinea din Bucureşti, a venit de curând. Sanda Voinea a găsit-o pe Iuliana din anunţurile umanitare făcute de fată în ziarul Jurnalul Naţional, iar tablourile create de pictoriţă sunt puse în vânzare pe blogul său http://sperantapentruiuliana.wordpress.com/ajuta-ma-cumpara-un-tablou/, aceasta declarând că va susţine şi o licitaţie cu tablourile sale, iar o parte din suma strânsă va merge în contul Iulianei pentru spitalizare şi tratament.

Speranţa pentru Iuliana este vie şi puternică. Cei care doriţi să o ajutaţi puteţi face donaţii pentru ea în continuare, sau chiar sunteţi invitaţi să cumpăraţi un tablou semnat de Sanda Voinea.

Suma totală strânsă pentru Iuliana în urma campaniei Talisman se va cunoaşte joi, 17 iunie, când va fi strânsă ultima sumă de bani pe cd-urile distribuite săptămâna trecută în câteva instituţii publice din Olteniţa.

Contul Iulianei pentru donaţii este RO 78 PIRB 1201355940001000 în lei şi RO 44 PIRB 1201355940002000 pentru euro.

Comentarii

 1. Cristiana Ursu spune:

  In primul rand le doresc celor ce au initiat aceasta actiune ( TALISMALN,Alin Oprea si sotia sa D-na Larisa Oprea ) sa aiba parte in viata de toate cele bune ,Dumnezeu ii va recompensa intotdeauna pe cei ca ei . Iar in al doilea rand apreciez enorm faptul ca au cantat „live” ,ca mai exista trupe care inca pun accentul pe versuri, nu doar pe muzica instrumentala. :D:D

 2. Andreea Baciu spune:

  Initiativa foarte buna,multumim domnului primar pentru acest gest,frumos frumusel recitalul formatiei Talisman,dar familia mea a simtit lipsa dl Tavi Colen care avea o voce formidabila si o voce cred ca cea mai buna din tara.Asteptam si alte formatii sa faca acest gest.

 3. lidia spune:

  transplantul cu celule stern in china e o mare teapa,sa mearga in alta parte,germania sau israel !

 4. iuliana sandu spune:

  iuliana implant cu celule stem eu am luat legatura cu mai multe clinici si din germania ucraina dar mi-au recomandat china eu stiu ca la o clinica din china este teapa eu sunt programata la clinica Shijiazhuang. VA MULTUMESC TUTUROR CARE MATI AJUTAT MAI ALES DOMNULUI ALIN OPREA

 5. Mihai Mihaela spune:

  Geniala ideea ! 🙂

 6. velican bianca spune:

  in sfarsit ati facut ceva pt un om din oltenita bravo va felicit pe toti pt acest proect

 7. […] stiri nationale, afla mai mult…: Spectacol umanitar al trupei Talisman cu succes si strangere de fonduri […]