Elevii Liceului “Nicolae Bălcescu” Olteniţa în parteneriat educaţional la Sighişoara

Elevii şi profesorii Liceului “Nicolae Bălcescu” au înfiinţat o nouă Organizaţie Non-Guvernamentală la Olteniţa. Organizaţia “Paşi spre viitor” îşi propune desfăşurarea mai multor activităţi şi schimburi de experienţă cu liceeni din alte oraşe ale ţării. Scopul acestor acţiuni este unul mobilizator pentru dezvoltarea culturii elevilor, iniţiativelor lor şcolare, gradului de responsabilitate în viaţă. Câţiva elevi ai liceului olteniţean împreună cu profesorii Liliana Niculiţă Liliana şi Doina Muşat au organizat o excursie la Sighişoara, în baza unui parteneriat cu Palatul Copiilor Sighişoara şi Grupul Şcolar de Industrie Uşoară din aceeaşi localitate.

Elevii spun că ideea a venit în tabăra anti-drog de la Năvodari, unde au cunoscut doi profesori din Sighişoara de la instituţiile amintite mai sus. “Ne-a plăcut ce am făcut acolo şi pentru unele dintre noi viaţa de liceean a luat o altă întorsătură, în sensul că implicarea a fost cuvântul cheie al întregii activităţi. Pentru că nu suntem egoiste şi pentru că şi noi am învăţat de la alţii, profesorii noştri au înfiinţat acest O.N.G. care încearcă să deruleze proiecte pentru întreaga comunitate. Aşa că toţi membrii O.N.G. am avut iniţiativa organizării unei excursii la Sighişoara, cu scopul de a acumula o experienţă nouă şi folositoare.” declară Roxana Falnicu, cls. a XI-a F.

Prof. Liliana Niculiţă împreună cu prof. Doina Muşat sunt şi vicepreşedinţii Organizaţiei “Paşi spre viitor”. Prof. Niculiţă spune că cele cinzi zile petrecute la Sighişoara au însemnat atât pentru ei, profesorii, cât şi pentru elevi zile minunate: “Am realizat drumeţii în apropierea Sighişoarei, am vizitat ceatatea medieval, am avut norocul să beneficiem de un ghid de excepţie, care ne-a purtat şi prin locuri mai puţin ştiute de noi, am vizitat case tradiţionale săseşti, am fost la manej şi am asistat la o reprezentaţie de călărie, am asistat la un spectacol de teatru susţinut de elevii de la palat, am fost într-o excursie în judeţul Mureş şi…. cel mai spectaculos a fost traseul la care a trebuit să participăm prin cetate, un traseu cu obstacole. Pentru mulţi participanţi excursia a fost o oportunitate pentru orientarea lor viitoare. Am cunoscut oameni noi, tineri implicaţi, experienţe noi şi multe alte valori.” Spune prof. Liliana Niculiţă.

Comentarii

  1. Mary Ortensia (fosta eleva N.Balcescu) spune:

    Doamna Niculita este un profesor de nota 20,se implica mult in activitatile scolare,imi pare rau k nu am avut ocazia sa o am k profesor in 4 ani de zile,despre Domnisoara Musat nu am decat cuvinte de lauda,mi-a fost diriginta 2 ani de zile…o profesoara shi in acelasi timp prietena de neuitat…Va iubesc..Ortensya

  2. georgescu marysabela spune:

    bravo lor;) bv lui miri,fely cata j july:*le pup si le iubesc my ales my sys miri:x

  3. Mihaela Cristea spune:

    Eu sunt mandra de cele doua doamne profesoare, si ma bucur ca inca mai exista cineva care vrea sa faca ceva pentru noi tinerii. Va respect si va apreciez pentru ceea ce faceti pentru acel liceu si pentru elevi.Sunt fericita ca am cunoscut aceste doua doamne minunate de la care am invatat multe lucruri interesante. Va doresc multa bafta in toate proiectele pe care doriti sa le realizati.Despre doamna Niculita va pot spune ca este o persoana deosebita, un om care pune suflet in tot ceea ce face. Va pup profa’ :-*