În opinia consilierului Gheorghe Lungu în preajma şcolilor e nevoie de praguri la nivelul asfaltului

Consilierul local Gheorghe Lungu a expus consilierilor şi edililor olteniţeni idea sa, aceea de montare a unor praguri la nivelul asfaltului în apropierea şcolilor. Lungu spune că în acele zone este aglomeraţie foarte mare, iar conducătorii auto nu ţin cont de trecerile de pietoni, de regulile de circulaţie. Consilierul dă exemplu intersecţia străzilor Mihai Bravu cu Mihai Eminescu, Cuza Vodă cu Mihai Eminescu şi intersecţia de la Liceul “Neagoe Basarab”, unde în afara trecerilor de pietoni nu s-a luat nici o măsură pentru a tempera viteza şi lipsa de bun simţ a unor conducători auto. Aceştia trec prin intersecţii cu viteză depăşind cu mult limita admisă. Consilierul Lungu insistă pentru rezolvarea sesizării sale, arătând că în municipiul Călăraşi sau în zona Curcani s-au montat praguri la nivelul asfaltului, în apropierea intersecţiilor sau a străzilor din vecinătatea şcolilor.

Primarul Costinel Milescu consideră că nu este nevoie de soluţii de îngrădire, pentru că există nişte reguli clare de circulaţie, doar că acestea nu sunt respectate. “De ce să căutăm modalităţi de îngrădire atâta timp cât mulţi din acest oraş nu respectă un element esenţial şi anume regulile de circulaţie şi regulamentele. Avem limitare 30 în dreptul şcolilor. După ce facem valuri în tot oraşul, o să ne trezim că o să punem nişte garduri mai strâmte, să nu treacă orice maşină, pentru că fiecare face ce vrea din punct de vedere al circulaţiei. Avem semne de circulaţie. Eu cred că este oraşul cu cele mai multe semne de circulaţie din România şi nu le respectă nimeni.” susţine Milescu. Edilul şef speră ca poliţia rutieră din Olteniţa să devină mai activă din punct de vedere al activităţii rutiere, să facă controale mai dese şi să-i sancţioneze pe cei care încalcă regulile de circulaţie.

Comentarii

 1. OLTEANCA spune:

  Foarte corect spus , d-le primar .Legea este lege pentru toti……
  .


  ..

  editat de admin – va rugam sa completati asa cum se cere in campurile obligatorii (nume si prenume REAL + numar telefon REAL)

 2. andrei gheorghe spune:

  Normal ar trebui sa fie lege pt toti ,dar legea este pentru cei saraci.:(:(( This is the life

 3. MARIAN M. spune:

  NU AR FI RAU ACELE PRAGURI INAINTEA TRECERILOR DE PIETONI…CHIAR AR FI BINE VENITE PENTRU SIGURANTA PIETONILOR! CAM NU SE RESPECTA LEGEA DE CATRE SHOFERI, SI VORBA ACEEA: PANA NU SE INTANPLA CEVA MAI RAU, NU SE IAU MASURI!SA FIM PRECAUTI MAI DIN TIMP, NU AR FI O SOLUTIE REA!PERSONAL SUNT DE ACORD CU ACEASTA IDEE!

 4. George S. spune:

  Primarul are dreptate,avem o lege si pt. circulatie.Dar sper ca el sa stie ca cel putin in privinta vitezei in oras,ea nu este respectata de MAJORITATEA soferilor.Pe langa scoli,unde este vitala reducerea vitezei,trebuie puse aceste limitatoare de viteza si pe Tineretului,in zona celor 2 benzi,pt. ca daca nu este vreo masina de politie in zona,acolo chiar nu se tine cont de viteza de circulatie.Un alt aspect pe care chiar vreau sa-l aduc in vedere primarului,este ca pe cele 2 benzi,in dreptul trecerilor de pietoni,exista pomi care ne limiteaza asigurarea inainte de trecerea strazii.Parerea mea este sa nu asteptam ca un copil,o persoana in varsta,sa fie calcat de vreo masina,ci sa mai luam o masura de prevenire in plus.