Concursul culinar de la CAR Olteniţa i-a făcut pe pesnionari să zâmbească frumos

Pensionarii olteniţeni au fost spectatorii unui concurs organizat la sediul Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Olteniţa. Lupta s-a dat între cele mai bune şi pricepute gospodine care au prezentat cele mai delicioase prăjituri. Competiţia s-a desfăşurat joi, 19 august, începând în jurul orei 9,30, concurs la care au participat 7 gospodine. Prăjituri specifice anotimpului călduros, torture, prăjituri cu cremă sau alte umpluturi delicioase au fost expuse celor prezenţi, conducerii CAR şi juriului care a stabilit trei câştigători, după ce prăjiturile au fost testate cu mare atenţie.

Preşedintele CAR, Aurel Dumitrescu, a declarat că scopul concursului culinar şi altor acţiuni organizate de CAR Olteniţa este acela ca pensionarii să se cunoască mai bine: “Am vrut să ne apropiem mai mult noi între noi, membrii CAR, să ne cunoaştem mai bine, ce preocupări avem acasă, ce problem ne frământă. Facem şi noi ce putem ca treburile să meargă bine, casa noastră să prospere, să avem membri cât mai mulţi, să avem fonduri cât mai multe să putem ajuta şi să ne ajutăm noi între noi pentru că acesta este scopul Casei de Ajutor Reciproc: de a ne ajuta noi între noi. Depunem bani, scoatem bani, banii sunt ai membrilor.” declară Aurel Dumitrescu. Acesta spune cum totul este un joc cinstit şi pe merit: “Produsele sunt numerotate ca să fie cât mai corect totul, să nu se creadă că facem aranjamente. La următoarele concursuri aş vrea să participle cât mai mulţi concurenţi pentru că astăzi s-au prezentat numai 7 persoane.”


Cele 7 gospodine au fost: Mitiţescu Ecaterina, Niţă Elena, Nicuţă Elena, Ciulian Gherghina, Bogatu Maria, Sava Miroşanu Cornelia, Doicu Alexandra. Premiile au constat în sume de bani oferite de Casa de Ajutor Reciproc, conducerea instituţiei oferind şi câte 50 de lei pentru cumpărăturile necesare preparării prăjiturilor intrate în concursul de artă culinară.

Câştigătoarele au fost Niţă Elena cu locul III care a primit 100 de lei, premiul II i-a revenit Mariei Bogatu căreia i s-au oferit 150 de lei premiu, iar locul fruntaş a fost obţinut de Doicu Alexandra care a primit 200 de lei din partea conducerii CAR Olteniţa. Cele mai bune prăjituri au fost premiate.

Câştigătoarele au zâmbit la întrebarea ce vor face cu banii, dar în acelaşi timp au mulţumit conducerii pentru iniţiativă şi premii. Toate cele 3 gospodine au declarat fie că vor oferi toţi banii nepoţilor, fie că se va împărţi suma cu nepoţii.

Demn de reţinut şi remarcat este faptul că la CAR Olteniţa a persistat întotdeauna o mândrie a omului inflexibil şi mulţumit de realizările sale de peste ani, mândria celor mai în vârstă şi mai înţelepţi dintre noi: să nu se ajute decât prin forţele proprii. Astfel, acţiunile desfăşurate s-au organizat cu sursele financiare ale Casei, fără sponsorizări sau donaţii.

Preşedintele Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Olteniţa, Aurel Dumitrescu, doreşte să organizeze şi un concurs de şah cât mai curând. În plus, zilele de 3, 4 şi 5 septembrie vor însemna pentru mai mult de 20 de pensionari olteniţeni cele mai frumoase din acest an. Cei trecuţi de a doua tinereţe vor călători într-o excursie în zona de sud-vest a ţării pe traseul Olteniţa-Giurgiu-Calafat-Strehaia-DrobetaTurnu Severin-Băile Herculane-Baia de Aramă-Târgu Jiu-Polovragi-Râmnicu Vâlcea-Curtea de Argeş-Bucureşti-Olteniţa.