Consilierul PDL Adrian Vieru propune în loc de păşuni, locuinţe pentru tineri

Consilierul PDL, Adrian Vieru, propune în şedinţa consilierilor din luna iulie ca pe terenul ce se întinde de la ieşirea din municipiu să se construiască un cartier de locuinţe, de preferat pentru tinerii olteniţeni. “Aş vrea să nu ne bucurăm noi, Consiliul Local, de nişte taxe pentru păşunat în acele zone, taxe ce se vor încasa şi aşa greu, ci să facem demersuri pentru un nou cartier, în special pentru tinerii căsătoriţi.” au fost cuvintele lui Adrian Vieru.

Primarul municipiului Costinel Milescu arată că există în planul de urbanism general al municipiului posibilitatea parcelării pe primele 10 ha din acea zonă şi construcţia unui nou cartier.

vezi video:

Primarul Costinel Milescu:

„Este o problemă mai veche, amânată din cauza unor investiţii, pentru că Lg. 50 ne obligă ca în locurile pe care noi le punem la dispoziţie pentru construcţii, să avem la limita de proprietate apă, canal, gaz. Şi pentru că nu puteam să facem utilităţile din punct de vedere al canalizării, pentru că în apropiere exista canalizarea de la filatură, pentru că din nişte studii făcute în zonă pe toată suprtafaţa ar apărea între 400 şi 600 de case, volumul acesta de canalizare nu putea fi preluat. Şi atunci am amânat. În bugetul pe anul 2008 există. Am amânat aşadar, pentru că au apărut problemele cu criza locuinţelor şi nici nu puteam să ducem utilităţi la margine.”

„Deci există Hotărâre de Consiliu Local pentru primele 10 ha din acea zonă pentru construcţii de locuinţe”

Comentarii

 1. Mihai Ceauşu spune:

  Acum am aflat ca Adi e consilier.
  E bine sa ne gandim la tineri, dar sa ne gandim si la locurile imputite unde vrem sa ii mutam. Sa ne gandim si la calitatea indoielnica a lucrarilor. Sa ne gandim ca, poate, nu e treaba statului sa ofere oamenilor locuinte, fiecare trebuie sa se descurce.
  Cum vi se pare cand in blocurile anl stau oameni de peste 40 de ani ca fiind „tineri”, cum vi se pare ca exista cateva zeci de persoane care prind locuri si cateva sute care doar depun cereri si primesc refuzuri?

 2. Gruianu Marian spune:

  Dar n-ar fi mai bine sa faceti voi niste locuinte pentru tineri ca muriti de focul lor pe vechile amplasamente ale blocurilor incepute ( Marasesti cu Tineretului, )sau pe varianta ca acolo sunt parca 2, 3 fundatii incepute si lasate de izbeliste.A naibii grija pentru tinerii din Oltenita. Pe ce sa cumpere astia locuintele?La niste locuri de munca nu va ganditi voi?

 3. MARIAN M. spune:

  ASTIA SE GANDESC LA MULTE…SA FACA , SA DREAGA…DAR PE NICIUNUL NU IL AUZI CA AR AVEA DE GAND SA CREEZE NOI LOCURI DE MUNCA….SA FACI BLOCURI, IN FINE, DAR CINE LE CUMPARA , SAU CINE LE INCHIRIAZA DACA NU SUNT BANI, LOCURI DE MUNCA, PENTRU A PLATI SI ALTELE…?!DA CHIAR LA NIMENI NU LE MERGE MINTEA SA ADUCA INVESTITORI STRAINI SI PE LA NOI IN ORAS?
  NU MAI LUATI DE BAZA TURNATORIA….OM TRAI SI OM VEDEA…..NO COMMENT!