Decoratiuni evenimente * Aranjamente florale

În secolul al XIX-lea cele mai frecvente flori pentru buchetele de mireasa erau cele de portocal – simbolul tradiţional al fertilităţii şi al norocului în căsătorie, lăcrămioarele, orhideele şi trandafirii.
După primul război mondial de la buchetele ample în structură şi conţinut, miresele au ales să poarte buchete simple, pe rotund, numite în limbajul floriştilor „biedermeyer” sau buchete subţiri ce conţineau un singur gen de flori.
De-a lungul timpului, florişti celebri precum Constance Spry, au făcut din aranjamentele florale o adevărată ştiinţă ce constituie punct de plecare pentru artiştii care creează astfel de ornamente. Ei nu imita buchetele văzute în reviste, ci creează aranjamente florale specifice personalităţii miresei, tipului de nuntă şi, neapărat, în concordanţă cu locul desfăşurării ceremoniei şi recepţiei.
Importante sunt nu numai forma aranjamentelor ci şi nuanţele florilor, modul de a le combina, mirosul lor precum şi verdeaţa ornamentală ce trebuie să producă un efect miraculous combinat cu florile alese.

Nimic de pe lume nu redă mai clar atmosfera romantică decât florile. Astfel, atât locul unde se ţine ceremonia religioasă cât şi locul în care se desfăşoară recepţia trebuie împodobite cu diverse aranjamente florale: de la coşuri încărcate cu flori de sezon, la ghirlande încadrând ringul de dans, la aranjamente dispuse pe stative speciale din fier forjat, arcade, aranjamente de masă precum şi flori strecurate în cadrul aranjamentelor de scaun. Micuţe coroniţe pot împodobi maşina mirilor pentru a o deosebi de toate celelalte maşini din convoiul nupţial.

Nu rămâne decât să vă lăsaţi în grija unui artist talentat care se numeşte Cati Dicu. Caută un maestru pentru dorinţele tale de vis la cununii, nunţi, botezuri sau orice alte evenimente speciale de unde să nu lipsească aranjamentele cu flori.

Cati Dicu îţi oferă şi alte talente specific personalităţii ei. Dacă doriţi să daţi un aspect deosebit pereţilor locuinţei voastre, apelează la ornamentele, tablourile artistice din sfoară cu aplicaţii din lemn, ramuri de arbuşti şi flori. Decoraţiunile cu operele sale de artă înfrumuseţează rapid decorul, putând fi amplasate în oricare încăpere a casei: pe balcon sau pe terasă, în bucătărie, sufragerie, living, dormitor sau chiar în foişorul din curte. Depinde numai de modelul de ornament ales şi de gustul fiecăruia. Un alt avantaj îl reprezintă acela că nu sunt foarte scumpe nici ornamentele din sfoară cu flori şi ramuri şi nici aranjamentele florale pentru evenimentele special ale vieţii tale.

Ele se adaptează oricărui tip de buget şi, ca orice operă de artă, valorează mult mai mult decât costă.

contact: 0731 364 445 (Cati Dicu)

CLICK AICI pentru a descarca si alte fotografii