In judetul Calarasi au fost confiscate cereale in valoare de peste 8 miliarde ROL

Oamenii legii au indisponibilizat, în vederea confiscării, peste 158 tone de cereale şi 2600 de produse de panificaţie, în valoare totală de peste 820.000 de lei, în urma controalelor efectuate de la declanşarea planului de acţiune pe linia ilegalităţilor ce se comit în domeniul producerii, depozitării, comercializării produselor cerealiere şi a produselor procesate din cereale, anunţă Biroul de Presă al IPJ Călăraşi.

Totodată,  au constatat 5 infracţiuni şi aplicat 16 sancţiuni contravenţionale în valoare de 23.000 de lei.

În perioada iunie – iulie a.c., ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor Călăraşi, împreună cu specialişti de la Garda Financiară- Secţia Judeţeană Călăraşi, Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Călăraşi şi Secţia Drumuri Naţionale Călăraşi au acţionat zilnic, pe raza judeţului Călăraşi pentru asigurarea stabilităţii şi competitivităţii mediului de afaceri, a pieţei muncii, prin prevenirea şi combaterea infracţiunilor ce afectează bugetul de stat, a ilegalităţilor ce se comit în domeniul producerii, depozitării, comercializării produselor cerealiere şi a produselor procesate din cereale.

Poliţişti, în colaborare cu specialişti din cadrul structurilor cu care se colaborează, au acţionat în zonele cu specific agricol de pe raza judeţului, iar pe căile rutiere au organizat filtre, în vederea descoperirii transporturilor ilegale de astfel de produse.

Oamenii legii au verificat 90 de agenţi economici. De asemenea, pentru descoperirea transporturilor ilegale au fost verificate  56 de autovehicule.

Urmare a activităţilor desfăşurate, echipele mixte au constatat 5 infracţiuni şi au ridicat în vederea cercetărilor produse cerealiere şi alte bunuri, în valoare totală de 678.885 de lei.

Totodată, lucrătorii de poliţie au aplicat 16 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 23.000 de lei. De asemenea, în urma constatării contravenţiilor, s-a luat măsura suspendării a 2 autorizaţii de depozit şi au fost indisponibilizate 158,7 tone diferite cereale şi 2654 produse de panificaţie, în valoare totală de 150.440 de lei.

sursa: dincalarasi.ro

Comentarii

  1. George S. spune:

    hai cu tataaaaa,ca se poate.Daca in fiecare judet s-ar face astfel de controale,am inversa cresterea deficitului bugetar.