La Aqua Parc, copii cu probleme sociale se distrează pe cinste

Un grup de copii din categorii sociale dezavantajate au petrecut câteva ore în complexul de vacanţă “Aqua Parc” din Olteniţa. O colaborare benefică între conducerea Primăriei Olteniţa şi administratorul complexului, Ion Ionita,  a adus pe chipul acestor copii zâmbete de bucurie, seninătate, mulţumire, satisfacţia petrecerii frumos a zilelor de vacanţă. Cei aproximativ 40 de copii au sosit la Olteniţa prin Asociaţia “Sf. Stelian” din Bucureşti. Aceştia, însoţiţi de cadre specializate, se află în tabără la Greaca şi sunt participanţi la proiectul „Speranţa pentru mâine”.

Psiholog Claudia Băcănaşu declară pentru Olteniţeanul că toate seriile de copii s-au simţit la Olteniţa minunat. Atât cei mici cât şi cei mari au practicat jocuri în apă, înot, baschet, fotbal, existând o cooperare în cadrul proiectului între copiii din Olteniţa şi cei din interiorul asociaţiei, un schimb de experienţă care să le aducă un plus de cunoştinţe.

Gazdele din Olteniţa au oferit câte o masă gratuit oaspeţilor din Bucureşti.

Asociaţia “Sfântul Stelian” este o asociaţie ortodoxă de caritate, care şi-a asumat angajamentul creştin de a sprijini categoriile cele mai vulnerabile ale societăţii: copiii străzii, copii aflaţi în pragul vagabondajului, orfani, familii numeroase şi foarte sărace, bătrâni nevoiaşi.

Asociaţia colaborează strâns cu Biserica în toate acţiunile sale caritabile. De altfel, este singura organizaţie nonguvernamentală parte integrantă a unei parohii, respectiv Parohia Sfântul Silvestru din Bucureşti.

Comentarii

  1. Mihaela Mihai spune:

    Extrem de frumoas proiectul asociatiei, toti din cadrul asociatiei Sf Stelian sunt oameni minunati, cu experienta , dornici de a readuce zambetul tuturor categosriilor dezavantajate. Am facut practica in cadrul acestui ONG si sunt mandra ca am reusit sa cunosc intreaga echipa, cuvantul cheie este IMPLICARE !!!

    Felicitari!!!