Managementul Spitalului Olteniţa va fi preluat de Consiliul Local. Votul secret al consilierilor a demonstrat alegerea

Consilierii olteniţeni au decis prin vot secret preluarea Spitalului Olteniţa şi trecerea acestuia în administrarea Consiliului Local.

Înainte de exprimarea votului, primarul Costinel Milescu a rugat consilierii să stabilească formula din buletinul de vot, astfel încât să existe trei variante pe bilete: o opinie pentru acordul de preluare a spitalului, una împotriva preluării unităţii sanitare şi o opţiune de abţinere.

În timpul discuţiilor, consilierul PC Constantin Gheorghe îşi exprimă opinia ca spitalul să fie preluat de Consiliul Local Olteniţa, dar fără datorii, iar despre Ministerul Sănătăţii acesta este de părere că trebuie să contribuie financiar la crearea de investiţii, alături de Consiliul Local.

Liliana Teodoru, asistent principal igienă la Spitalul Olteniţa şi consilier PSD arată că o parte din datorii au fost plătite, urmând ca altele să se achite în cel mai scurt timp posibil.

Consilier Liliana Teodoru:

„Din resurse proprii s-a plătit până acum suma de un miliard şi jumătate din datoriile spitalului, iar 6 miliarde 315 milioane le va achita Casa de Asigurări de Sănătate  din banii lor. Aproape 8 miliarde din 13 miliarde de ei s-au achitat.”

Suma de 13 miliarde de lei vechi reprezintă deficitul bugetar al spitalului, ce a reieşit în urma realizării auditului financiar întocmit la spital. Primarul Costinel Milescu arată că rămân încă 5 miliarde de lei vechi din datorii neachitaţi.

Liliana Teodoru spune că protocolul încheiat între Ministerul Sănătăţii şi grupul de consilieri stipulează acestă condiţie, de anulare a datoriilor spitalului, dar şi condiţia ca Ministerul Sănătăţii să participe la investiţiile ce se vor crea, astfel încât Consiliul Local să contribuie cu 3 şi 5% la investiţii, conform legii. Protocolul încheiat a fost înaintat Prefecturii, dar până în momentul de faţă nu a fost soluţionat.

Cei 16 consilieri prezenţi la şedinţa ordinară a lunii iulie au votat pentru preluarea managementului Spitalului Municipal Olteniţa.

Comentarii

  1. Mihai Ceauşu spune:

    E clar, se duce spitalul.