Olimpiada Internaţională din Yakutia are un câştigător olteniţean: George Silvian Baltac a câştigat prima medalie de argint

Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară „Tuymaada” s-a încheiat cu un câştigător participant din Olteniţa. George Silvian Baltac, elev în cls. a XI-a la Liceul Teoretic „Neagoe Basarab” din Olteniţa, a obţinut prima medalie de argint la olimpiada din Yakutia, Federaţia Rusă.

„Numărul de medalii de fiecare culoare se stabileşte în funcţie de numărul de participanţi şi există o anumită pondere pe baza căreia se acordă medalii. Am fost selectat pentru a participa la această olimpiadă internaţională în urma celor 3 baraje, fiecare de 5 ore, susţinute la sfârşitul perioadei pe pregătire a lotului naţional lărgit de chimie, concurs desfăşurat în martie 2010. Olimpiada este organizată în fiecare an de Ministerul Educaţiei din Republica Sakha, este dependentă de celelalte olimpiade ruseşti, dar românii nu participă decât la aceasta. Fiind foarte mulţi participanţi nu se pot acorda decat 3 medalii, se acordă mai multe de aceeaşi culoare, în funcţie de ponderea stabilită de juriu”, declară Silvian. Acesta evidenţiază faptul că în Yakutia au participat 140 de tineri din Federaţia Rusă, Kazakstan, România şi Indonezia. „Din Federaţia Rusă au participat o mulţime de echipe din toate provinciile, iar Romania a participat cu 2 echipe. Echipa oficială, din care am făcut eu parte, a fost alcătuită din 12 elevi: 3 pregătiţi pentru matematică, 3 pentru chimie, 3 participanţi la fizică, 3 la informatică. De la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti au participat 11 elevi. Olimpiada a constat în 2 probe, fiecare cu durata de 5 ore, una teoretică şi una practică. La ambele probe am obţinut un punctaj bun, dar proba care a făcut diferenţa a fost cea practică, unde, cred eu, m-am descurcat destul de bine.”

Baltac George Silvian ocupă locul 4 în clasamentul final la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară “Tuymaada” din Yakutsk, Republica Sakha (Yakutia, Federaţia Rusă).

Silvian Baltac a participat la Olimpiada Uniunii Europene de Ştiinţe ce s-a desfăşurat în perioada 11-17 aprilie 2010 la Gotteborg, în Suedia. La Olimpiada Naţională de Chimie de la Piteşti, Silvian a obţinut prima menţiune la clasa a X-a şi s-a calificat în lotul lărgit de chimie. Echipa din care Silvian a făcut parte la Gotteborg anul acesta, a obţinut medalia de argint. La Gotteborg au participat 21 de ţări membre ale Uniunii Europene.

Comentarii

 1. Paul Niculita spune:

  Incredibil! Stiam ca este un copil foarte bun, dar a depasit toate asteptarile!
  Superfelicitari, daca pot spune asa, din partea mea!
  Prof. Paul Niculita, de la alta scoala decat medaliatul!!!)

 2. Lavinia Iancu spune:

  Bravo! Sincere felicitari! Tine-o tot asa, o sa ajungi departe !

 3. George S. spune:

  Bravo Silvian,felicitari profesorilor.Nu-l cunosc pe baiat,dar asta conteaza mai putin.Ideea este ca ne mandrim sa vedem ca Oltenita incepe sa conteze din ce in ce mai mult pentru cei din Educatie.

 4. dinu andrei spune:

  bravaaa bai silviane tio tot asa 😉 😉 😉