Phoenix Ulmu își pierde identitatea

Finantatorul Vasile Tarsolea a decis sa mute echipa la Chitila. Acest lucru a atras furia satenilor din Ulmu, care considera ca Phoenix a devenit un club lipsit de personalitate.

Dupa ce a castigat barajul pentru promovarea in Liga a III-a, lucrurile s-au schimbat radical la Ulmu. Primii care au simtit acest lucru au fost jucatorii. Imediat dupa partida, acestia s-au lovit de refuzul lui Vasile Tarsolea de a organiza o petrecere in cinstea marelui triumf.

Fotbalistii lui Adrian Cristea, care au intrat in istoria comunei de pe malul Mostistei, au luat masa in oras, toate costurile fiind suportate de catre Scaeteanu si Catana, doi jucatori care nu aveau salariu la Phoenix. Ei erau rasplatiti doar din primele de joc. Unele destul de ridicate pentru nivelul campionatului judetean de fotbal Calarasi.

Jucatorii s-au amagit cu faptul ca au de incasat o prima de 10.000 de lei fiecare, patronul Vasile Tarsolea promitandu-le ca toti cei care au jucat impotriva lui Nova Force Giurgiu vor avea parte de un sejur de o saptamana pe Litoral. Evident, acest lucru nu s-a mai intamplat, iar buba s-a spart in momentul in care jucatorii s-au rasculat ca la 1907 si, in loc sa strige “NOI VREM PAMANT!”, si-au cerut banii promisi de catre finantator.

Acuzat pe nedrept ca se afla in spatele revoltei, antrenorul Adrian Cristea a fost decapitat. Din “lotul Oltenita”, Tarsolea i-a mai pastrat la echipa doar pe Marius Radu, Gabriel Cotea si Valentin Andrei. Restul au ramas cu buza umflata. A fost adus un presedinte din Bucuresti, Abaluta a fost numit antrenor principal si s-au facut transferuri. Este devreme sa judecam aceste mutari, dar se cuvine sa spunem faptul ca atmosfera de la Ulmu nu este chiar cea mai buna.

Echipa se afla in cantonament la Izvorani si deja au aparut primele probleme. Jucatorii din garda veche se simt nebagati in seama de catre antrenorul Marcel Abaluta si i-au cerut lui Tarsolea sa-l readuca la echipa pe Adrian Cristea, un antrenor mult mai priceput decat ceea ce are acum Phoenix pe banca. Nu doar fotbalistii sunt suparati la Ulmu, ci si lumea din sat. Localnicii s-au revoltat si ei in momentul in care Tarsolea a decis sa mute echipa la Chitila. “Daca nu are bani sa faca stadionul, atunci de ce le-a dat atat de multi bani jucatorilor? Ne-a luat cea mai mare bucurie, fotbalul. Am tinut cu echipa asta, am fost la teren si pe ploaie si pe vant, iar acum ne uitam cum bate vantul prin vestiare”, a dezvaluit o sursa.

sursa: sportcalarasean

Comentarii

  1. je spune:

    editat de admin – va rugam sa completati asa cum se cere in campurile obligatorii (nume si prenume REAL + numar telefon REAL)