Talente olteniţene câştigă premii importante naţionale cu fotografia

Cea de-a 38-a Tabără  Naţională de Artă Fotografică şi Film s-a desfăşurat anul acesta la Sighişoara, în perioada 23-27 august 2010. În tabăra de la Sighişoara au fost prezente 15 judeţe, judeţul Călăraşi fiind reprezentat, ca în toate ediţiile de până acum, de cercul “Foto-Jurnalism” de la Clubul Elevilor Olteniţa, condus de profesor Victoriţa Colonel.

Echipajul din Olteniţa a fost compus din elevele Velescu Ioana şi Dănilă Felicia. Lucrările prezentate de Olteniţa pentru concurs au însemnat munca mai multor elevi. Tinerii au abordat toate genurile de fotografii menţionate în regulamentul concursului  la această secţiune – portret, peisaj, prelucrări digitale, eseu, reportaj, natură statica etc.

La secţiunea “film şi diaporame”, selecţia a fost făcută pe diferite genuri. Elevii din Olteniţa au obţinut cu lucrările lor 18 diplome, dintre care 8 premii I, 5 premii pentru locul II, 4 premii au fost acordate locului III şi o menţiune. “Regulamentul a cerut să mergem la concurs împreună cu doi elevi. Lucrările celorlalţi elevi care au intrat în concurs le-am adus noi. Vreau să subliniez faptul că elevul Vidroiu Ciprian din cls. a X- a s-a remarcat în mod deosebit în expoziţie prin lucrări originale, care îi oglindesc talentul deosebit şi care i-au adus recunoaşterea prin numeroase diplome. Cercul “Foto-Jurnalism” de la Clubul Elevilor Olteniţa a participat şi anul acesta la mai multe concursuri şi, aşa cum ne-am obişnuit, a obţinut rezultate deosebite, care au făcut ca municipiul Olteniţa să fie recunoscut ca o marcă de talent în arta fotografică, promovată de elevii noştri atât la nivel naţional. cât şi internaţional” declară însoţitorul şi îndrumătorul elevilor, prof. Victoriţa Colonel.

La concurs au fost expuse în jur de 400 fotografii, dintre care Olteniţa a fost prezentă cu 30 de imagini foto.